Домашна торта "Василия"

  • 132 735
  • 184
# 165
danielka86, като няма филирани използваш начупени. Преди Коледа се видях в същата приказка - счупих си краката да търся начупени, а няма  Sad Извиках неволята, попарих си бадеми, обелих ги, мушнах ги в блендера и ги нарязах на едро.
Виж целия пост
# 166
И аз успях да направя тортата, Купих кондензирано мляко Dutch lady и си беше гъсто и директно го сложих в крема, сложих и 300гр. подсладена сметана и 500гр. маскарпоне и не се наложи да слагам никаква допълнителна захар. В началото крема беше много гъст, но когато се добави кондензираното мляко се разрежда и е лесен за нанасяне. За по голямо овлажняване на шоколадовите бисквити, ръснах по няколко капки прясно мляко, от това, в което топях и другите бисквити. Стана чууудеснааа. Използвах и малко по-голяма форма - 26 см , но затова и направих повече крем и бисквитите бяха 2 пакета Peace
Виж целия пост
# 167
След толкова прекрасни отзиви ще взема и аз да пробвам тази торта  Grinning
Виж целия пост
# 168
Момичетааа, и аз  снощи  правих тортата , днес вечерта  ще  видим какво се е случило с нея , на мен ми  отидоха два пакета от белите бисквити , сложих по-малко между кремовете от какаовите с како, и крема  го направих с 400-450 мл сметана,  защото формата ми за торти е по големичка.  притеснявам се само, да  не  е дошъл малко крема  на  тези два пакета, но ще  се  разбере малко по късно,ще дам и снимки  Laughing отгоре  смятам с  банани и течен шоколад да украся и ще ходя в кандидат свекито  на  гости да  хапнем  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 169
Карина, моята форма е 25см и на един голям пакет Закуска, кремът с 500г маскарпоне и 200г сметана ми се получи чудесно... Peace

Виж целия пост
# 170
http://prikachi.com/images.php?images/675/6677675b.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/677/6677677U.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/679/6677679J.jpg

Момичета това е моето творение  Grinning   страхотна е, но наистина  стана малко суха защото много малко потопих бисквитите  в млекото , беше ме страх да не се  разкашкат ,но за  следващият път ще знам Simple Smile
Хулиганка- ние по принцип обичаме  торти с много крем  , затова  сложих повече сметана  ... по скоро  приятелят ми  аз   ги обичам тортичките във всякаква разновидност  Embarassed
Виж целия пост
# 171
Да похваля и аз рецептата и да благодаря на авторката, стана превъзходно!

Аз пропуснах течния шоколад, като го замених със сварената сгущенка. Натрошените какаови бисквити, бяха тези и ефекта, който се получи с парченцата шоколад е много сполучлив!
П.С. Не съм потапяла бисквитите в мляко и съм доволна от резултата. За моя вкус не съм сбъркала.
Виж целия пост
# 172
за един месец я правих 4 пъти  Laughing , великолепна тортичка -много сполучлива и вкусна -аз потапям бисквитките в мляко обаче
Виж целия пост
# 173

.............. великолепна тортичка -много сполучлива и вкусна -аз потапям бисквитките в мляко обаче

Наистина великолепна тортичка, страшно вкусна. Heart Eyes И аз топих бисквитките в мляко за всеки случай, добавих и резенчета банан на първия и втория слой. Съжалявам, че толкова време се каних, каних.........та най-сетне. Вече я показах в други теми, ще я сложа и тук:



Цецето, хиляди благодарнсти!  bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 174
Да попитам - кои бисквити топите в бляко? Тези които редите на дъното на формата ли или между крема не слагате смлени бисквити, както е в рецептата в началото, а също цели? Интересувам се някой правил ли е тортата с само с цели бисквити? Млените бисквити заедно с крема не ми навяват добра асоциация, предпочитам да си личи кое какво е.
Виж целия пост
# 175
Toпят се целите бисквити  Peace аз съм я правила в ето такава последователност: ред цели бисквити, крем, натрошени бисквити, течен шоколад и така още два пъти...   Peace може да погледнеш тук http://deliciouskit.blogspot.com/2013/02/blog-post.html
Виж целия пост
# 176
И аз тези дни ще правя тортичката. Чудя се дали вместо течен шоколад ще стане добре с крем ганаш? Или така ще станат много сметаните  newsm78
А това долче лече от къде се купува?  Rolling Eyes

Виж целия пост
# 177

А това долче лече от къде се купува?  Rolling Eyes

От руските магазини Берьозка (вареная сгущенка) или сама си го вариш - погледни темичката.
Виж целия пост
# 178
Значи долче лече е всъщност варената сгущенка? Мислех, че е някаква марка на варено, кондензирано мляко.
Ако си взема варена гущенка, няма смисъл да я варя пак , нали? Grinning Направо си я слагам в крема. Тя също толкова вкусна ли е, както ако си взема не варена и я варя 3 часа с консервата?
Виж целия пост
# 179
Значи долче лече е всъщност варената сгущенка? Мислех, че е някаква марка на варено, кондензирано мляко.
Ако си взема варена гущенка, няма смисъл да я варя пак , нали? Grinning Направо си я слагам в крема. Тя също толкова вкусна ли е, както ако си взема не варена и я варя 3 часа с консервата?

Ако имаш възможност, вземи направо варена, няма смисъл за се разправяш да я вариш с часове, поне 2-3, че и повече отиват. Аз си правя и домашна сгущьонка, за да знам какво има в нея, но целта е похапване с лъжичка. Grinning Не съм я тествала в сладкиши и торти. Ето я в карамелен и какаов/шоколадов (най-предпочитан от мен) варианти. Heart Eyes
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия