Скариди със сос..

  • 8 394
  • 19
Интересуваме как да направя скариди със сос от майонеза и кетчуп????
Виж целия пост
# 1
Е, да сготвиш кетчуп и майонеза няма да стане.  Confused Просто ги изчисти, свари ги с лук и мокрови и си ги топвайте в едно от двете и  това е  Simple Smile

Иначе със сос ги правя така:

Килограм замразени скариди, една глава чесън, 200мл бяло вино, 50гр масло, сол, черен пипер, 150мл сметана.

Слагате да заври маслото, добавяте скаридите. Предварително леко ги размразявате - или в студена вода, или леко ги стопляте с вода на котлона, или на стайна температура, за да можете да изчистите всичко излишно. След тях слагате пресованата глава чесън и подправките. Добавяте виното и бъркате и чакате почти да изври. Тогава сипвате бавно на струйка сметана, като бъркате непрекъснато. Оставяте на огъня до приятно сгъстяване на сосчето.

Виж целия пост
# 2
Никога не съм готвила скариди, а ми се иска.
Блонди, има ли значение, какви ще са скаридите?
Виж целия пост
# 3
Скаридите минават ли някаква термична обработка преди консумация?  Embarassed  Shocked
Виж целия пост
# 4
Скаридите минават ли някаква термична обработка преди консумация?  Embarassed  Shocked
Разбира се,че минават....Или се варят или пекът или се задушават....
Когато са сурови са едни сиви на цвят,а когато минат термична обработка почервеняват.
Виж целия пост
# 5
Имах предвид следното:
В маркетите ги продават замръзени в пакети(дори нямат очи и мустаци...) на външен вид приличат на ролца от раци...
Те имат ли нужда от термична обработка?

Аз съм виждала рецепти за салатки със скариди и се питах дали
може да се използват такива скариди(без обработка като ролца от раци) за които писах или трябва
да се сварят предварително...
Виж целия пост
# 6
или трябва да се сварят предварително...

Трябва, иначе са  Sick
Виж целия пост
# 7
Кипват се в подсолена вода.После им махам хитиновата обвивка и ги приготвям както съм решила....
Виж целия пост
# 8
Аз си купувам замразени тигрови и ги приготвям така: в тиган слагам зехтин половин глава лук и 2-3 скилидки чесън, след като загрее зехтина слагам размразените и отцедени скариди. пържа докато започнат да се цепят люспите и се покаже месото. Стават много приятни на вкус. След това може да се добави сос, но го предпочитам отделно.
Виж целия пост
# 9
Блонди, има ли значение, какви ще са скаридите?

Не, с всякаквите размери е едно и също  Simple Smile

Когато са сурови са едни сиви на цвят,а когато минат термична обработка почервеняват.

А, зависи от породата им - има и сурови розовки  Flutter

Аз винаги ги кипвам с лук и моркови и бяло вино, защото силната им миризма не ми допада много. Въпрос на вкус, разбира се  Simple Smile
Виж целия пост
# 10
В нашето семейство са на почит скаридите. На седмица веднъж правя. Ето и моята рецепта: охладени скариди/ от Метро или Пикадили/, чесън- глава, чили, сметана, синьо сирене.
Загрявате мазнина- малко и добавяте чесъна нарязан на ивички, след това скаридите. При постоянно бъркане и когато прецените, че са готови прибавяте синьото сирене, сметаната и ако ви се стори рядък соса добавяте пшенично нишесте да се сгъсти сосче
Виж целия пост
# 11
И как ги ядете с тез очи и краци  Sick
Виж целия пост
# 12
И как ги ядете с тез очи и краци  Sick
Joyкойто може ги яде, аз предпочитам да ги махна Joy
Виж целия пост
# 13
И как ги ядете с тез очи и краци  Sick
Joy Joy Joy Joy
Хитиновите обвивики могат много сериозно да раздразнят стомаха и червата.Да не говорим за острите неща на главата на скаридите  ooooh! ooooh! ooooh!
Че на всичкото отгоре не се и разграждат от стомашният сок.Така,че внимавайте.....
Виж целия пост
# 14
Имахме гости скоро и съм направила таз чудесия:



като съм оставила само крайчето на опашката, за да се хване, топне в сосчето и да се хапне, без да се цапаш. А опашките едни твърди, разперени  Crazy И единият от гостите, бре, хрупа ли хрупа нещо, притесних се да не са песъчинки някакви, а той с все опашките ги яде. Така каза, че ги ядяли в Бургаско- цели и непочистени  #Puppy dog
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия