Нищо трудно в приготвянето му!Бързо и лесно празнично ястие! А колко е вкусно!
пилешки бутчета(горни,долни без значение) или други пилешки части
картофи,лук
други зеленчуци(добавят се само по желание,защото и без тях се получава много вкусно)-каквото намеря под ръка:чушка,морков,гъби,консервиран грах,чесън
олио
тава за печене,фолио
Нарязваме лука и обелените картофи на колелца.Същото правим и с другите зеленчуци,ако решите да добавите и от тях.
Изсипваме нарязаните зеленчуци в една по-голяма купа,посоляваме,подправяме ги и ги разбъркваме хубаво.
В тавичката сипваме малко олио.Отгоре изсипваме подправените зеленчуци.(Можете да добавите съвсем малко водичка или прясно мляко.)
Най-отгоре редим пилешките бутчета(гърди,крилца или друго...).Поръсваме ги с някоя любима подправка.
Увиваме тавичката в фолио.
Слагаме да се пече на умерена фурна около 1 час.
Готовите зеленчуци са поели от мазнината на пилето и са много сочни,а пилето се е напълнило с "зеленчуков" дъх и също е много сочно и ароматно!
Бон апети!