1 ч.ч.=250 мл
1 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. царевично брашно
1/2 ч.л. сол
125 г краве масло
3 с.л. заквасена сметана
За тестото.....Смесваме сухите съставки.Към тях прибавяме кравето масло и го нарязваме с нож направо вътре в брашното.Когато парченцата стана достатъчно дребни,бързо замесваме тестото с ръце.Бързо,за да не омекне маслото.После прибавяме и сметаната.Бързо оформяме топка.
Прибираме тестото в хладилника.
Приготвяме плънката.
2 по-малки патладжана
сирене
кашкавал
домат
чесън
2-та патладжана нарязваме на големи кубчета,посоляваме ги и оставяме настрани за 30 мин..
Промиваме ги с течаща вода и ги отцеждаме.
Задушаваме ги в малко олио,като не ги посоляваме повече(те са поели достатъчно сол).Към края на задушаването прибавяме и 2-3 скилидки нарязан чесън.Оставяме патладжаните да се изстудят.
В/у пекарска хартия поръсена с малко брашно разточваме охладеното тесто.На кръг.
Преместваме разточеното тесто заедно с хартията в/у подходяща тава.
Поръсваме средата на кръга с натрошено сирене.
В/у сиренето разпределяме задушените патладжани.
Патладжаните покриваме с настърган (или на пластини) кашкавал.
Отгоре нареждаме колелца домат.
Загъваме тестото,както се вижда на снимката.
Печем в загрята фурна на 180 градуса около 40-45 минути.
След изпичането оставяме да изстине.Преместваме Галета в/у подходяща чиния.
Бон апети!