мога ли да й правя пюре от ябълки?

  • 1 492
  • 20
Това ми е въпроса.Тъй като свки е купила цял чувал с ябълки,за да и правя сокчета.,след като и казах,че няма да и давам вече/незнаех,че са вредни/тя се обиди и цяла седмица не ми е звъняла Simple SmileТа се чудя какво да ги правя тия ябълки.Дайте идей,че наистина са много Party
Виж целия пост
# 1
ОХ,извинявам се за грешките Embarassed
Виж целия пост
# 2
Нарязваш ги на кубчета и ги замразяваш  Wink аз поне така правя като имам плодове или зеленчуци които няма къде да държа Peace
Виж целия пост
# 3
Аз ги варя за ок2-3 мин. и ги пасирам на пюренце. /Тук във форумите четох, че е хубаво първоначално ябълката да не се дава сурова, затова я обработвам леко/
После давам или пюре+АМ; или слагам няколко лъжички в кашата; понякога правя кисел/за разнообразие/.
Виж целия пост
# 4
Ако си решила да захранваш вече - може. И да, нужно е да ги свариш леко ( може на пара ), пресни плодове след 6-ти месец се дават.
Виж целия пост
# 5
Разбира се,че можеш да ги правиш.А,ако са ти много можеш да ги замразиш.
Виж целия пост
# 6
Нарязваш ги и скагаш в торбичка и замразяваш.
Виж целия пост
# 7
Ако имаш къде да ги държиш на сухо и хладно място-ябъликте са издръжливи и може да ги съхраниш дълго време.
Иначе-да, може да направиш пюре. Ябълките се варят обелени и нарязани на парченца на пара или в много малко вода. При варенето те също пускат сок, така че водата наистина е добре да е малко. След това пасираш с малко от водата, в която са се варили-без да добавяш захар, сипваш в бурканчета и стерилизираш с варене за 10-15 минути. Такива бяха домашните плодови пюрета на Иво.
Виж целия пост
# 8
аз пък честно казано ги нарязвах на парченца и ги слагах в тава в която добавях и малко вода и така ги опичах /те се сваряват и леко се зачервяват/ след което пасирах прибавях от АМ докато се получи хомогенна гъста консистенция и изсипвах в бурканчета. Бурканчетата можеш да извариш и така получаваш домашно приготвено пюре.
Виж целия пост
# 9
Ябълките се варят обелени и нарязани на парченца на пара или в много малко вода. При варенето те също пускат сок, така че водата наистина е добре да е малко. След това пасираш с малко от водата, в която са се варили-без да добавяш захар, сипваш в бурканчета и стерилизираш с варене за 10-15 минути. Такива бяха домашните плодови пюрета на Иво.
И аз така си приготвях пюрета. Peace
Виж целия пост
# 10
Аз сварявам на пара и пасирам. След това разпределям на дозички и прибирам във фризера. Когато ще използвам вадя дозичката от вечерта и на сутринта имам готова смес за кисела или кашата.
Виж целия пост
# 11
Увиваш във вестници и в мазата.
Виж целия пост
# 12
Никога не съм правила топлинна обработка на плодовете преди да ги предложа на детето. Пусках  почистените ябълки в блендера и после мам мам Wink, само че започнах да давам плодове в седмия месец.
Виж целия пост
# 13
Ако си решила да захранваш може да правиш пюренца.Белиш,вариш с малко вода и пасираш след това.А ябълките са издръжлив плод и ако имаш място можеш да ги съхраняваш дълго време ( например в кашон редиш ред ябълки слагаш няколко слоя весници,пак ябълки и т.н. .Ако пък искаш може да ги консервираш  както те е посъветвала Vivi ( аз така направих със сливи и праскови).
Виж целия пост
# 14
след което пасирах прибавях от АМ докато се получи хомогенна гъста консистенция и изсипвах в бурканчета.

По-добре АМ да се прибави непосредствено преди даването на пюрето.  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия