Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Плащане на общи нужди на блока

  • 2 851
  • 27
Здравейте! Имам проблем и зная, че мога да разчитам на вас за съвет. Наложи се аз да събирам парите за общи нужди и асансьор на нашия блок, който е пет етажен, но ми платиха само половината, въпреки разлепените от мен съобщения да се плати по колко пари, кога и къде. Как да ги накарам да са коректни и да си изчистят задълженията без да влизам в ролята на падарин и да обикалям от врата на врата? Ясно е, че не си плащат като разберат че имат задължение. Просто до гуша ми дойде от безотговорни съседи, които са се затворили в черупката си и не ги интересува ще имат ли осветление, асансьор, а за чистачка не може да си и мечтаем. Не е имало от години.
Благодаря ви предварително!  bouquet
Виж целия пост
# 1
Лепни на видимо място, но по-нависочко един списък с имената на длъжниците и сумите.
Виж целия пост
# 2
И аз съм събирала пари 2 години. Кошмарно е с безотговорници. В един момент ако не ги бях събрала на време -не го плащах и съответно го спираха. въпреки ,че най-много беше пак за наша сметка като сме на последен етаж. Но след като се случи веднъж бързат да си платят вече. Пробвай така.
Виж целия пост
# 3
Минзухар е дала добра идея. Аз така бих постъпила. И списъкът да е цветен и с големи букви.
Виж целия пост
# 4
Позната история.В нашия блок е същата история ,има хора с години  не плащали ,хич не им и пука.Ползват си асанцьора,светло им е.лошо няма.......
Преди три месеца и на нас ни се наложи да събираме парите за входа ,половината не бяха откриваеми.Няма си и на идея как да се отнасяш към такива хора....
Виж целия пост
# 5
Бележки, залепени на вратата на всеки длъжник персонално.
Виж целия пост
# 6
Лепни на видимо място, но по-нависочко един списък с имената на длъжниците и сумите.
Добра идея.
Току-що ми приключи едната година зъдължение да съм касиер ,не съм имала проблем ама е мноооого досадно.
Виж целия пост
# 7
Благодаря ви много! Hug От понеделник нататък ще се оправям със списъците! ooooh!
Виж целия пост
# 8
И се откажи от тая работа, ужасно е. И аз съм касиер на блока, а мъжът ми - домоуправител, но се отказваме, защото никой не ще да плаща. Добре, че нямаме асансьор и чистачка, събираме по лев на апартамент и пак не дават. Плащаме тока на стълбите и това е. Когато трябваше да се оправя покрива, се видяхме в чудо. Сега чакаме кого ще оберат сериозно, за да сложим домофонна система, иначе няма шанс. Абе, неблагодарна работа, а хем сме 10 апартамента само, с 9 собственика ooooh!
Виж целия пост
# 9
В нашия вход сме 16 апартамента. Всеки месец парите се събират от представител на някой от тях. Така горе долу веднъж годишно се изреждаме всички (някои по-възрастни и болни са "освободени"). Всички си плащат най-изрядно. Парите се отчитат на домоуправителя. Е, когато трябва да се събират повече пари за нещо по-голямо се започват разправиите и дискусиите!...
Виж целия пост
# 10
Бях касиер 8 години в стария блок  ooooh!
На всичкото отгоре, освен за режийни,
събирах пари за вода и отчитах водомери.
Нагледах се на човешка простотия и кретения.
Не искам да те плаша, но има хора, които
ще платят единствено ако на вратата им звънне
съдия-изпълнител.
Абсолютно безкрупулни и нагли хора, които
някакви си там списъци със задължения ама
изобщо не ги вълнуват.
Виж целия пост
# 11
Винаги съм се възхищавала как са уредили този въпрос в други държави. Няма такси макси от врата на врата. Всички данъци се плащат директно на държавата от всеки един поотделно.
Виж целия пост
# 12
В нашия блок имаме фирма която обслужва блока, т.е. осигурява охрана, чистачка,плащат сметките и т.н. И понеже таксите не са малки на месец /поне за мен/ има естествено комшии които не желаят да плащат. До колкото знам на общото събрание на блока е гласуван правилник на блока. Който не го спазва, може да се подаде жалба в районния съд /или в общината на квартаla не съм сигурна/ и по законен начин да се изискат парите. Но не съм запозната с цялата процедура.
Виж целия пост
# 13
Винаги съм се възхищавала как са уредили този въпрос в други държави. Няма такси макси от врата на врата. Всички данъци се плащат директно на държавата от всеки един поотделно.


И как си правят по-скъпите ремонти като плащат на държавата?
Виж целия пост
# 14
В момента ми майка ми е касиер на входа.Ходи от врата на врата.Съседите ни по принцип са готини хора, ако не й дадат, значи са нямали възможност, но следващият месец се издължават.
До преди 2 години касиер беше един друг съсед, но заради случката, която ще ви разкажа след малко, човекът се отказа.
Та... Имахме една съседка на 4ти етаж, която отказваше да плаща.Била сама, не знам си що, не знам си какво.Един месец, втори, трети... Е, не се търпеше.Не платихме асансьора, нито стълбището.След това асансьорният техник, който минаваше да вземе таксата, ни даде идея - да има ключ на асаньора.Всички се съгласиха.Монтираха устройството и всеки, който си беше платил, получи ключ.Който не - не можеше да се придвижва нагоре-надолу с асансьора.Като дойде зимата и тая наша съседка всеки ден мъкнеше чувалите с дървата нагоре до четвъртия, знаете ли колко бързо плати?Тогава откачиха устройството(махнаха му кабелите, иначе си остана в асансьора).После обаче пак не искаше да плаща.Пак го свързаха.Накрая тая откачалка развали ключалката с отвертка  #2gunfire Какви скандали имаше... Викаше в полицията всеки съсед, включително и наш'те.Накрая, за наше щастие, си продаде апартамента.Родихме се!
Сега, да не казвам голяма дума, нещата са наред  Peace

Успех с начинанието  Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия