Синьо сирене

  • 16 180
  • 34
Имам една опаковка синьо сирене, дайте идея за някакво ястие с него. Как точно приготвяте сос от синьо сирене, пробвала съм да го направя с броколи, но сиренето не ми се разтопи.
Виж целия пост
# 1
Синьото сирене освен, че го консумираме директно и то в несметни количества, много го обичаме с гъби
Махам стълбчетата на гъбите и ги пълня с масло и синьо сирене, след което пека във фурната.
Стават направо жестоки
.
Виж целия пост
# 2
Имам една опаковка синьо сирене, дайте идея за някакво ястие с него. Как точно приготвяте сос от синьо сирене, пробвала съм да го направя с броколи, но сиренето не ми се разтопи.

Здравей!

А разтопи ли го предварително в течна сметана или прясно мляко?
Иначе правя запечени зеленчуци с него - комбинации и отделно(картофи, карфиол, броколи, зелен фасул, пълнени чушки с сирене и сметана), всякакви видове паста и спагети, пилешки пържолки, опържени в масло в което после раздробявам (настъргвам) сиренето и доливам мляко или сметана - става страхотен сос.

Освен това правя нашата любима салата с паста - домати, краставица, чушка, залана салата(китайско зеле, Айсберг или обикновена салата), синьо сирене (раздробено), шунка, босилек(по желание) и заливка от лим. сок, зехтин и сол.

Още много вариации могат да се направят. Peace
Виж целия пост
# 3
 Синьото сирене се разтапя в течна сметана или мляко.  Peace Става невероятен сос. Аз си правя и салата от домати, синьо сирене, зехтин и босилек.
 Освен към броколи соса върви много и на печено месо, а също така и на печени на фурна картофи (измити, срязани на половина и запечени на фурна с малко масло и подправки).
 Абе може много неща да си правиш с него, аз много обичам.
Виж целия пост
# 4
Синьото сирене освен, че го консумираме директно и то в несметни количества, много го обичаме с гъби
Махам стълбчетата на гъбите и ги пълня с масло и синьо сирене, след което пека във фурната.
Стават направо жестоки
.

И аз правя така, но чуквам и по едно пъдпъдъче яйце във всяка гъба и става много интересно, защото яйцата нали са малки и си пасват точно за гъбата
Виж целия пост
# 5
Не съм разтопявала сиренето в мляко или сметана, знаех си, че нещо бъркам. Благодаря ви за хубавите идеи.
Виж целия пост
# 6
А защо просто не си го хапнете като мезе към бяло вино - страхотно е  Crazy
Виж целия пост
# 7
А защо просто не си го хапнете като мезе към бяло вино - страхотно е  Crazy


ееее така е приказка Peace
Виж целия пост
# 8
Ние го слагаме на пица, на спагети и на всичко изброено по-горе...Много ми хареса идеята за гъбите с яйцата.
Виж целия пост
# 9
А защо просто не си го хапнете като мезе към бяло вино - страхотно е  Crazy

И с червено става превъзходно, аз вчера правих пица и сложих синьо сирене . Невероятен аромат придаде. newsm10
Виж целия пост
# 10
Браво момичета,страхотни идеи  Peace
Ние също много го хапваме  Crazy
Да добавя за гъбите,аз освен синьо сирене,слагам и пушено,ставааа...  Party
Мога да предложа и в йена глаз-слагате картофки,синьо сирене,пушено сирене,кашкавал,сметана,разни зеленчукови подправки и масълце.Става също много вкусно,а и още една идеяя когато са почти готови картофите,добавете фикс на Маги /сос бешамел или фикс за свински пържоли със сметана/,печете още 30 мин.Ще останете приятно изненадани от резултата  Peace
Виж целия пост
# 11
Синьо сирене не готвя. Или на плато за мезе на червено вино, или на салата от три вида сирене - за мезе на аператив /водка, ракия, мастика/.
Виж целия пост
# 12
Това ми е любимата рецепта, за съжаление не виждам снимката в линка, ако я зърнеш само за миг, ще разбереш за какво става дума. Сосчето е приказка. Наталина   bouquet http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,249.msg2478.html#msg2478

Намерих снимката. На marabu e. Така го правя и аз, с броколи.
Виж целия пост
# 13
Свинско филе със синьо сирене и маслини

за 2 порции

Продукти:

600 г  свинско филе
1 глава кромид
200 г маслини без костилките
130 г синьо сирене
1/2 малка кофичка заквасена сметана
 30 г масло
2  с. л. олио
75мл бяло вино
черен пипер

Начин на приготвяне:

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в олиото и маслото до златисто, подправя се с черен пипер.
Прибавя се месото, залива се с вода и ястието се захлупва с капак и се оставя да къкри на умерен котлон за половин час.
Когато месото се свари, се изважда с решетеста лъжица. На негово място се поставят маслините и намачканото с вилица синьо сирене. Добавя се сметаната и се разбърква.
Оставя се още 5-10 минути на тих огън.
Месото се поднася, нарязано на филийки и полято със соса.

Рецептата е от Розали
Виж целия пост
# 14
Ето и едни спагетки на които попаднах.- http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=RECIPE_INFO&RECIPE_ID=175
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия