1 кг пилешки крилца
1 червена чушка
1 глава кромид лук
връзка магданоз
2-3 скилидки чесън
сол
3 с л олио
• Пилешките крилца се почистват и измиват.
• По желание се отрязват краищата на крилцата и се разрязват на две части.
• Пилешките крилца се посоляват.
• В дълбок тиган се сгорещяват 3 с л олио.
• Крилцата се пържат 10 минути на среден огън, като постоянно се разбъркват.
• В това време чушката и лукът се почистват и се нарязват на едро.
• Изсипват се при крилцата.
• Готви се при постоянно разбъркване до готовност на месото.
• След като крилцата станат готови, се изсипват ситно нарязаният магданоз и чесън.
• За по-пикантен вкус се поръсва с лют червен пипер или размита във вода 1 ч л аджика.
• Ястието се разбърква добре и се сваля веднага от котлона.
• Поднася се горещо с хляб или ориз (картофено пюре).
* Краищата на крилцата могат да се замразят и да се използват при приготвяне на пилешки бульон.
** Важно е да се свали тиганът веднага след добавянето на чесъна, за да не горчи.
източник : http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpha … D0%9F&id=1792