Гответе с мен !

  • 85 442
  • 80
# 75
Сандвичи с репички



4 филии хляб
2-3 репички
краве масло
копър


• Репичките се почистват и измиват.
• Нарязват се на тънки шайби, след което се посоляват.
• Оставят се да престоят 10 минути.
• Измиват се или се отцеждат от водата, която пускат репичките.
• Хлебните филии се намазват с тънък слой краве масло.
• Отгоре се нареждат нарязаните репички.
• По желание се украсяват със стръкове измит пресен копър.

източник : http://www.gotvetesmen.com/recipes/categories/APPETIZES/Cold_sandwich/
Виж целия пост
# 76
Предястие от тиквички с червен лук



1 с. л. червен винен оцет
1 с. л. зехтин или олио
сол
смлян черен пипер
1/2 глава червен лук
4 (700 г) тиквички


• Лукът се нарязва на тънки полумесеци.
• В голяма купа се разбиват олиото и зехтинът.
• Подправят се със сол и черен пипер на вкус.
• Добавя се лукът и се разбърква внимателно.
• Оставя се да престои 15 минути.
• Тиквичките се измиват и подсушават.
• С помощта на картофобелачката се нарязват на тънки филийки.
• Прехвърлят се в купата с лука.
• Всичко се разбърква.
• Предястието от тиквички с червен лук се разпределя по чинии.
• Поднася се веднага.

* източник : http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpha … D0%9F&id=2901
** Тази рецепта съдържа продукти за 4 порции
*** Време за приготвяне : 20 мин
Виж целия пост
# 77
Бърз малинов оцет



1 чаша (250 мл) малини
350 мл винен оцет



• Малините се слагат в стъклен съд (най-добре буркан).
• Заливат се със затоплен до 40-50 градуса оцет.
• След изстиването се захлупва.
• Оставя се на стайна температура за една нощ.
• На следващия ден се прецежда.
• Съхранява се в хладилника.

източник : http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpha … D0%91&id=1606
Виж целия пост
# 78
Есенна кремсупа



400 г обелена и почистена тиква
600 мл вода
1 дафинов лист
щипка индийско орехче
смлян черен пипер
сол
200 г гъби (печурки)

1 морков
1 малка глава кромид лук
2 триъгълничета топено сирене
2 скилидки чесън
2 с л заквасена сметана
1 с л олио
1 с л краве масло
ситно нарязани ароматни градински подправки


• Тиквата се нарязва на кубчета.
• Сварява се в 600 мл вода заедно с дафиновия лист, индийското орехче, солта и черния пипер.
• Отделно в тиган се сгорещява олиото.
• Прибавя се кравето масло.
• Добавят се ситно нарязаният лук, настърганият морков и нарязаните на филийки гъби.
• Готвят се до омекване и придобиване на златист цвят.
• Половината от гъбената смес се изсипва в тенджерата при омекналата тиква.
• Добавят се нарязаното на кубчета топено сирене и пресованите скилидки чесън.
• Супата се оставя да кипи 2 минути.
• Отстранява се дафиновият лист, а супата се прехвърля в кана на блендер или кухненски робот.
• Добавя се сметаната.
• Всичко се смила до консистенция на пюре.
• Супата се връща обратно в тенджерата.
• Добавя се останалата гъбена смес.
• Супата се загрява и се поднася топла.
• По желание се поръсва със ситно нарязаните ароматни градински подправки.

източник : http://www.gotvetesmen.com/recipes/categories/SOUP/
Виж целия пост
# 79
Пастет от варени яйца



2 глави кромид лук
4 твърдо сварени яйца
50 г смлени орехови ядки
2 с. л. олио
1-2 с. л. гореща вода
сол
смлян черен пипер


• Лукът се обелва и нарязва на ситно.
• Изпържва се до златисто в сгорещена мазнина.
• Прехвърля се в блендер.
• Прибавят се нарязаните яйца, ореховите ядки и 1 с. л. гореща вода.
• Всичко се смила до еднородно пюре (ако е сухо се добавя 1 с. л. вода).
• Подправя се със сол и черен пипер, след което се охлажда в хладилник поне 1 час.

източник : http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpha … D0%9F&id=3130
Виж целия пост
# 80
Шаран за Никулден




1 голям шаран
100 мл олио
125 г ориз
4 глави кромид лук
400 мл топла вода
смлян черен пипер
червен пипер

сол


• Шаранът се почиства от люспите, вътрешностите, измива се хубаво в студена вода.
• След което се подсушава и се посолява отвън и отвътре.
• Намазва се с олио и се оставя да престои малко.
• В това време лукът се нарязва на филийки и се запържва в олиото.
• Прибавя се оризът и се запържва отново.
• Сместа се разбърква и се добавят подправките.
• Изсипва се в огнеупорна тава и се сипва водата.
• Прави се "гнездо" и в него се слага шаранът.
• Фурната се загрява на 180-200 С.
• Шаранът за Никулден се пече 30 минути.

източник  : http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpha … D0%A8&id=1332
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия