ГАЛЕРИЯ - Питки, козунаци, тестени изделия

  • 343 098
  • 152
# 15
Виж целия пост
# 16
Хайде и аз да си изтипосам питкеното творчество:

Сукана баница


Погача - снимката е голяма, за това давам линк

Пита с кашкавал

"Топки"

Пита за бъдни вечер

Ароматно хлебче

Плетена пита

отново плетена пита

хляб с бира

Пита короната на готвачката

Пита

Питка за бъдни вечер

Хлябът на Умра с домати и маслини

Тутманик с двойно втасване

Кренвиршки с кашкавал

Виенски кифлички на Нат

Чеснови хлебчета с кашкавал

Многозърнесто хлебче



Виж целия пост
# 17
Кифли4ки с кашкавал и сирене

рецептата- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=289780.0
Корона

рецептата- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=289780.15
Солети

рецептата- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=289780.30
Виж целия пост
# 18

Плодова пита
Рецепта:600гр брашно                          
               1ч.ч.олио,1ч.ч вода
               20гр.мая,щипка сол
За плънката:1кг ябълки,100гр смлени орехи,
               100гр кристална захар
               1-2с.л.галета
               настъргана кора на 1 лимон.
Начин на приготвяне.От горепосочените продукти месите тесто,което оставяте да почине за около 20-тина мин.Разделяте го на две топки и всяка една разточвате на кора,дебела около 1 см.Кората трябва да е малко по толяма от дъното на тавата,за да се образува нещо като купа.Слагате първата кора,изсипвате настърганите ябълки смесени с останалите съставки за плънката,запечатвате с другата кора и печете в предварително загрята фурна на 180гр-около 30-40 мин.Проверявайте с клечка за зъби.Добре е тавата да се сложи на по-долно ниво на фурната.След като извадите,намазвате с краве масло и поръсвате с кристална захар.
Виж целия пост
# 19
ПИТА СЛЪНЧОГЛЕД











ПИТКА МИМЕТО



ПИТКА МИЛИНКА



БОЛЯРСКА ПИТКА




ПИТКА КОРОНА





Виж целия пост
# 20
КОЗУНАК КРАСИ



УЛИЧНИ БАНИЧКИ-стъпка по стъпка





КРЕНВИРШКИ



БАНИЦА С МАЯ на мама ЦОЦОЛАНА

Виж целия пост
# 21

  Домашен Великденски козунак
Рецептата:

Необходими продукти за козунака са:
1 кг бяло брашно,1ч.л сол,40 гр мая,250гр.захар,80 гр.олио,80гр масло,5 яйца,250 гр прясно мляко,1жълтък за намазване,1ванилия,лимонова кора.
Приготвяне:Всички продукти трябва да бъдат със стайна температура.В топлото мляко разтваряме маята,слагаме вътре и малко от приготвената захар-1-2ч.л. и добавяме пресято брашно така,че да се получи кашичка.Оставяме около 15 мин да шупне.През това време брашното се пресява 2 пъти,прави се кладенче по средата и се слагат останалите продукти/като захарта не трябва да е нито повече,нито по-малко от оказаното количество в рецептата.Накрая слагаме и шупналата мая и започваме да месим,докато стане гладко и стегнато тесто-не твърдо,не и много меко.Оставяме го да втасва около 1час.Пак се меси след това хубаво,правят се фитили и се плетат плитки /може и по друг начин/Подреждаме в намаслена и поръсена леко с брашно тавичка.Оставяме покрито с найлон да втасва.Втасването е бавно,заради повечето захар в тестото.Колко време ще втасва,зависи от температурата в стаята.При температура 26 градуса втасва за 2.30ч.Намазвате с жълтъка и маслото,поръсва се със захар и се пече в предварително загрята фурна на 160-170 градуса около 40 мин.
От посочените продукти излизат тези два козунака.Единият е печен в тава 30/15 см , а другият в тава с диаметър 25 см.Пиша това,за да имате предвид,ако са ви много да направите половин доза.





Виж целия пост
# 22
Последната ми питка за заговезни


Виж целия пост
# 23


Виж целия пост
# 24
Селска постна питка

рецептата
600гр брашно,1/3 кубче мая,1ч.л.сол,1с.л.захар,60гр олио/маргарин/250гр хладка вода,1ч.л оцет.Меси се меко и гладко тесто,като по време на месенето,когато започне да лепне,вместо брашно,слагате малко олио.Оставяте да втасва около 20 мин ,след което пак месите,усуквате по метода на Пепика няколко пъти ,завивате на руло и слагате в намазана с олио тава.Втасва,докато удвои обема си и след това печете в предварително загрята фурна на 180 градуса.След като извадите намазвате с маргарин и покривате с кърпа.
УСУКВАНЕТО-МЕТОДА НА ПЕПИКА
Виж целия пост
# 25
Пита Слънце
Вита пита
Вита пита 2
Виж целия пост
# 26
Виж целия пост
# 27
  

   

   

 

   
Виж целия пост
# 28
Ето нещо и от мен  Peace Още топли козунаци http://www.snimka.bg/album.php?album_id=349855&pid=10918414 
Виж целия пост
# 29

Пита от грис
 рецептата:
800 г грис                                                                           
10 г бакпулвер (1 пакетче)
1 с.л. сол
150 мл олио
2 и 1/2 ч.ч. вода
масло за намазване

Начин на приготвяне: Грисът се слага в купа, подходяща за бъркане, слагат се солта и бакпулвера и се разбъркват още сухи, докато се смесят. Налива се олиото и се мачка, докато стане на трохи. Слага се водата и се обърква до еднородна маса. Изсипва се в намазана с мазнина тавичка и се пече в предварително загрята фурна на 180 С около 45 минути. Още топла се намазва с масло, разчупва се и се поднася. За по-лесно може да се направят в още суровата смес линии за разчупването.
Автор:Aliana  -сайт "Веселият готвач"
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия