Търся рецепта за крем за пълнеж на румита?

  • 9 590
  • 30
 Спомняте ли си едновремешните румита? Едни такива големи и пълни със страхотен бял крем   smile3521 . Ето за този крем търся рецепта.  Ако някой я знае,  нека сподели . 

    Като че ли този в наполеоните на фирма АГИ1 ( синята опаковка) много ми напомня за този крем - страхотен е.

  Така че давайте идеи!        bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 1
Интересно ми е какво са това newsm78 Не си ги спомням...ама ще следя рецептата за крема Joy
Виж целия пост
# 2
И аз не се сещам за кой точно говориш ,но мога да ти дам този!

Крем, който докарва доста на белия крем на Неделя

4 яйца, 250 гр масло, 250 гр захар, ванилия
Приготвяне на крема:
Яйцата и захарта се варят на водна баня при непрекъснато бъркане до сгъстяване (отнема около 25-35 мин), охлажда се и се смесва с маслото, разбито с ванилията.
Към тази смес добавям разбита сметана Президент - количеството е на око.....колкото повече, толкова повече, т.е. по-хубаво


Виж целия пост
# 3
Интересно ми е какво са това newsm78 Не си ги спомням...ама ще следя рецептата за крема Joy
   Ами ако  видно от лентичката ти това ти е първо дете и си на възраст евентуално под 25-26г. просто няма как да си ги спомняш.   
   Бяха едни големи ( не като сегашните малки) румета и имаха страхотен крем вътре.
Виж целия пост
# 4
   Ами ако  видно от лентичката ти това ти е първо дете и си на възраст евентуално под 25-26г. просто няма как да си ги спомняш.   
   Бяха едни големи ( не като сегашните малки) румета и имаха страхотен крем вътре.

мама на мишлета , аз не съм на 25, а доста над тях, но също не се сещам за какво става въпрос. Да не се наричат и по друг начин тези сладкиши? Можеш ли да ги покажеш на снимка?Стана ми интересно какво е това нещо, дето не включвам.......... newsm78
Виж целия пост
# 5
Хехе, така е и затова ми стана интересно...просто името им е сладко Joy А откога не ги е имало? Чак толкова ли отдавна? Ще питам мама Flutter
Виж целия пост
# 6
и аз не съм чувала за такова нещо newsm78
Виж целия пост
# 7
Аз съм най-стара от вас,ама не знам какво са румита.Немаше ги у наше село.Ама кремът на Неделя много ми хареса и ще го направя.
Виж целия пост
# 8
По всяка вероятност мацката има предвид еклери. Съвсем на скоро една позната, която е от Г. Оряховица нарече така еклерите - "румита"! А аз:  Какво, какво? И тя ми каза:  Ами това са румита бе, не ги ли знаеш!?
Виж целия пост
# 9
Ееееееее, ако са еклери - зная ги Joy Но авторката пише за "едновремешните", пък еклери и сега си има newsm78
Виж целия пост
# 10
Аз пък помислих, че става въпрос за някакви "пури", пълнени със страхотен крем  Wink.
Виж целия пост
# 11
И аз не се сещам за кой точно говориш ,но мога да ти дам този!

Крем, който докарва доста на белия крем на Неделя

4 яйца, 250 гр масло, 250 гр захар, ванилия
Приготвяне на крема:
Яйцата и захарта се варят на водна баня при непрекъснато бъркане до сгъстяване (отнема около 25-35 мин), охлажда се и се смесва с маслото, разбито с ванилията.
Към тази смес добавям разбита сметана Президент - количеството е на око.....колкото повече, толкова повече, т.е. по-хубаво




Си ♥ си ♥, надявам се да не се обидиш, но когато даваш копната рецепта от някъде, е прието да посочиш източника. Peace
 stefani6, това е рецепта за крем от Тортената Библиотека и е предоставена от Тането. И си мисля, че е по-близо до крема на тази прословута торта, отколкото този, който са дали те самите. Peace

Иначе и аз се сетих за еклери, макар да не съм чувала да ги наричат така до сега.
Виж целия пост
# 12
Хм, отворих гугъл-а и на една-две снимки ми излезе нещо като мини-еклерчета...така че може и за това да става въпрос, но не с жълтия крем дето ги правят обикновено, а някакъв друг  Wink
Виж целия пост
# 13
По всяка вероятност мацката има предвид еклери. Съвсем на скоро една позната, която е от Г. Оряховица нарече така еклерите - "румита"! А аз:  Какво, какво? И тя ми каза:  Ами това са румита бе, не ги ли знаеш!?

Тц, не са еклери Naughty. Също като тях са от парено тесто, но са кръгли шприцовани, обилно поръсени с пудра захар и кремът вътре беше по-различен от еклеровия.

Мама на мишлета - скоро ми казаха, че следния крем се доближава до този на румитата - 1 ч.ч. разбита течна сметана се смесва с един разбит пудинг "Оле" на д-р Йоткер /сметанов/, но с 300гр, а не с 400 гр. пр. мляко.

Пък като се стопли може да хепнем по едно при Жана Wink....
Виж целия пост
# 14
По всяка вероятност мацката има предвид еклери. Съвсем на скоро една позната, която е от Г. Оряховица нарече така еклерите - "румита"! А аз:  Какво, какво? И тя ми каза:  Ами това са румита бе, не ги ли знаеш!?

Тц, не са еклери Naughty. Също като тях са от парено тесто, но са кръгли шприцовани, обилно поръсени с пудра захар и кремът вътре беше по-различен от еклеровия.


Ами точно такива кръгли, шприцовани и със сметанов крем или ванилов в София ги продават под името еклер (в някои книги съм ги срещала и под името профитероли) Има разбира се и с продълговата форма и пак са си еклери.
Значи са си баш еклери - кръгли обаче, или както ги наричате в други краища на Бг - румита!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия