Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 6-та тема

• 85 275
  • 373
# 45
Eдна бърза питка със сиренце от мен - децата я нападнаха топла-топла - подозирам, че това ще им е вечерята Grinning...

Толкова апетитно изглежда и как е завъртяна само,много интересно. Peace
Виж целия пост
# 46
Ох, то умря циганката, та да се похваля сама  Embarassed - толкова пухкава, мека и вкусна стана питката, че...едва успях да скрия две малки парченца утре за закуска на децата - срам не срам, изядохме си я Blush.
И аз като Макс - мама уж разчистих хладилника, ама ще взема горе-долу да си запиша какво сложих в машината, че наистина стана много вкусна Peace.

Макс-мама, взаимствах оформлението от Солената корона на Котка, само че направих малки рулца със маргарин и сиренце и всяко разрях и усуках. Наредих ги в кръг и леко завих като полумесеци.
Виж целия пост
# 47
Фиор,както винаги се справяш отлично!Мариета,браво!...Ооох месете,месете и си хапвайте...аз само като циганче пред ресторант ще ви гледам и ще ви се радвам ето така  newsm47...поне догде не се постопя малко. Wink
Виж целия пост
# 48
mari_eta , мене страшно ме изкефи питката ти!!!  Hug Не коментирах, че само съм като една черна станция, не съм месила от година, пък акъл ме бива да раздавам....  Sick ooooh!   Тя, малко е като тутманик, което значи, че няма начин да не е вкусна, но пък е и много ефектно и определено апетитно изглеждаща!  Peace   Аз такава красота не съм правила!
Виж целия пост
# 49
Пина, да, точно като тутманик стана, но пък така беше още по-вкусна Peace.
Парчетата тази сутрин бяха като снощи - мекички, въздушни, топящи се - ето ги, снимани малко преди Дребо да си хапне сладко-сладко:

Черна станция, ама за нас тук си златна Hug!
Виж целия пост
# 50
mari_eta би ли споделила рецептата, моля. Изглежда страхотно  Hug
Виж целия пост
# 51
eldi , работих на око, но сложих горе-долу това -
около 250 мл. айрян
1 яйце
1 с.л. захар
1 ч.л.сол
4-5 с.л. олио
1 пак. суха мая
брашно, докато оформи хубава топка машината.
После - маргарин и сирене
жълтък за намазване
маргарин за намазване след изпичане

Децата искат днес пак, тъй че пак ще меси машината Laughing...
Виж целия пост
# 52
 Joy
Виж целия пост
# 53
 hahaha
Айде и аз редакция...
Виж целия пост
# 54
Направих Болярската пита на Биляна , но въобще не ми се наду , защо ли  Thinking!
Иначе уж направих нещата стъпка по стъпка ,  разделих на 4 топчета , които после точих на листи и когато оставих завъртяното да втасва , то въобще не втаса ...  къде може да ми е грешката  Tired!
Единственото различно е че я направих не със суха , а с мая на кубче , на която проверих срокът и си е в годност ...
Много се ядосах , че не се получи ... smile3511 smile3511 smile3511 smile3511

Може ли да е от брашното примерно ... Купих си 1 кг.на Мелница Търново .....
Виж целия пост
# 55
Поредната ми бърза питка:

...нещо ме хвана музата напоследък, извинете ме...
Виж целия пост
# 56
Да попитам вас майсторките:хрумна ми да разтворя маята в боза,някой пробвал ли е и какво ви е мнението   chef Mr. Green
Виж целия пост
# 57
Е това пък защо Shocked?
Сладка питка ли ще правиш Rolling Eyes?
Принципно бозата е ферментирал продукт - като й сложиш мая -  newsm78, най-много нищо да не стане...
Виж целия пост
# 58
Някой ден ще пробвам и ще се отчета  Mr. Green Евентуално за по-бързо втасване  newsm78(нали по същество и тя е брашняна смес  Joy
Виж целия пост
# 59
Абе брашняна смес ще е ако ти си я направиш, иначе от магазина - гаранция - Франция Whistling...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия