Обмяна на хитринки в ястията

  • 20 972
  • 180
# 30
Захар се слага,за да зрее месото по-бързо.....Иначе намазването на месо или риба се нарича кайзероване
Виж целия пост
# 31
Захар се слага,за да зрее месото по-бързо.....Иначе намазването на месо или риба се нарича кайзероване

Както вече сте се сетили, аз и това не го знаех...

А има ли вариант с по-малко сол или месото ще се развали преди да е станала пастърмата?
Виж целия пост
# 32
Солта изпича месото.....За 24 часа покрито с морска сол не става много солено.Става си нормалмо на сол.....Така,че действай смело.... Hug Hug Hug Hug
Виж целия пост
# 33
Солта изпича месото.....За 24 часа покрито с морска сол не става много солено.Става си нормалмо на сол.....Така,че действай смело.... Hug Hug Hug Hug


Мерсиии  Hug С морска сол ще бъде значи!
Виж целия пост
# 34
Лелее,добре,че казах  ooooh! ooooh! ooooh!
Най-добре се прави с морска сол,както и туршиите....Иначе готварската не се знае каква е...Понякога не е качествена.....



Заравяш месото в сол за 24 часа на хладно място!!! През това време солта извлича кръвта .Така,че след тия 24 часа има течност в тавата ,където е месото.Изхвърляш всичката сол....После измиваш месото и действаш по рецептата.....
Виж целия пост
# 35
Тази рецепта за пъстърмата съм я пробвала вече много пъти но рядко в къщи остава за да хване червеи-мъжа ми цяла вечер се разхожда с един нож около нея Grinning.Ето ви една прекрасна идея за предястие или гарнитура:Сварете картофи,и ги нарежете като за салата.Опържете едно пакетче галета до златисто в маргарин по възможност"калиакра-класика",след това им натрошете вътре един бульон(по избор)и с тая смес объркайхте картофите.Става наистина вкусно.
Виж целия пост
# 36
на пилешкото месо при печене аз лично слагам ябълка,изпробвала съм го и на други меса ,но пилешкото така не става сухо,а напротив.На дроб без значение какъв винаги му слагам домат при печене,независимо дали е нарязан на четири и после ако искам го махам(ефекта на ластика го няма Simple Smile)мисля си че заради киселината и във двете,месото става по-добро,а може и да греша
Виж целия пост
# 37
В почти всички "летящи"меса майка изтисква малко пресен лимон.Стават по крехки Peace
Виж целия пост
# 38
забравих да спомена и друго за пъстърмата-чимена и червения пипер трябва да се разбъркат с вода до получаване на кашичка за да ги намажете с нея(може да ползвувате вино,но тогава трябва да я консумирате по-бързо,защото побелява)
Виж целия пост
# 39
забравих да спомена и друго за пъстърмата-чимена и червения пипер трябва да се разбъркат с вода до получаване на кашичка за да ги намажете с нея(може да ползвувате вино,но тогава трябва да я консумирате по-бързо,защото побелява)
Може да се сложи и счукан чесън в кашичката .Става фантазия.....
Виж целия пост
# 40
Ето такава тема пусках преди време, подобна и в нея има страшно интересни неща http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=341424.msg9001365#msg9001365

И на финала на темата, Пепика беше постнала страхотни неща, обобщаващи мнооооого хитринки.
Виж целия пост
# 41
Ето такава тема пусках преди време, подобна и в нея има страшно интересни неща http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=341424.msg9001365#msg9001365

И на финала на темата, Пепика беше постнала страхотни неща, обобщаващи мнооооого хитринки.


 smile3529
Виж целия пост
# 42
Да си кажа и аз за пастърмата/макар,че вече сте споделили основните хитринки/,освен провесена ,става да се остави и в хладилника,както е омазана,без да се завива и за няколко дни е готова.....ама трудно се опазва от мераклии/но пък така няма никакъв проблем с мухите и с развалянето...пък и ако балкона е на първия етаж-от котки и гладни съседи/.
Това вместо запис Wink
Виж целия пост
# 43
Да си кажа и аз за пастърмата/макар,че вече сте споделили основните хитринки/,освен провесена ,става да се остави и в хладилника,както е омазана,без да се завива и за няколко дни е готова.....ама трудно се опазва от мераклии/но пък така няма никакъв проблем с мухите и с развалянето...пък и ако балкона е на първия етаж-от котки и гладни съседи/.
Това вместо запис Wink
Добре де,ама как се справяш с това намацаната пастърма да не омаца всичко в хладилника и най-важното да не поеме миризмата на хладилник? Thinking
Виж целия пост
# 44
аз сам го пробвала и това с хладилника ама завивам всяко парче в пергаментова хартия така не поема миризми и не цапа
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия