Обмяна на хитринки в ястията

  • 20 991
  • 180
# 15
Давам идея за сос за червени меса:1л пр.мляко;1л горчица;1л оцет;1л сладко ароматно вино;сол и черен пипер
Виж целия пост
# 16
Дами искам да ви попитам,знаете ли другото име на бабина душица,никъде не мога да го намеря под това име ,а го има в много рецепти.Чудя се дали да не го търся по аптеките.
Виж целия пост
# 17
divayla92, според мен бабината душица е мащеркатаHug
Виж целия пост
# 18
Дами искам да ви попитам,знаете ли другото име на бабина душица,никъде не мога да го намеря под това име ,а го има в много рецепти.Чудя се дали да не го търся по аптеките.
Дивата мащерка  Peace
Виж целия пост
# 19
Много благодаря значи все пак съм изпълнявала рецептите Grinning
Виж целия пост
# 20
Радвам се че темичката ви допада,наистина това са неща които всяка една от нас би опитала.
Ще ви кажа как да си направите в дом.условия пъстърма:
1.1кг телешко или друго месо се слага в 1кг сол-престоява 24 часа
2.Измива се и се оставя за 24 часа в чиста вода
3.Слага се ,полегато в тавичка за 24 часа да се отцеди
4.Овалвате го в чимен и червен пипер(има готови подправки са суджук с чимен вътре)
5.Оставяте го провесено на проветриво място за 10-15 дни

Аз лично използвувам малка хитринка за лятото(слагам го накачено на една пръчка пред климатика,който сега духа студено)така става за 3 дни.Става Praynig



Имам два въпроса:
1. какво е чимен,
2. в какво го слагаш, когато го провесваш?
Виж целия пост
# 21
Давам идея за сос за червени меса:1л пр.мляко;1л горчица;1л оцет;1л сладко ароматно вино;сол и черен пипер


Към това и скилидка чесън Peace
Запис тук Rolling Eyes
Виж целия пост
# 22
Радвам се че темичката ви допада,наистина това са неща които всяка една от нас би опитала.
Ще ви кажа как да си направите в дом.условия пъстърма:
1.1кг телешко или друго месо се слага в 1кг сол-престоява 24 часа
2.Измива се и се оставя за 24 часа в чиста вода
3.Слага се ,полегато в тавичка за 24 часа да се отцеди
4.Овалвате го в чимен и червен пипер(има готови подправки са суджук с чимен вътре)
5.Оставяте го провесено на проветриво място за 10-15 дни

Аз лично използвувам малка хитринка за лятото(слагам го накачено на една пръчка пред климатика,който сега духа студено)така става за 3 дни.Става Praynig



Имам два въпроса:
1. какво е чимен,
2. в какво го слагаш, когато го провесваш?

Чимена е подправката с която се прави пастърмата.Продава се на зърна и смляна по пазарите.

А когато се провесва да съхне,се пробива единият край и с игла и се промушва здрав конец.И се закача на подходящо място
Виж целия пост
# 23
... Чимена е подправката с която се прави пастърмата.Продава се на зърна и смляна по пазарите.

А когато се провесва да съхне,се пробива единият край и с игла и се промушва здрав конец.И се закача на подходящо място


Не знаех за чимена  Rolling Eyes
А за провесването - мислех, че се слага в някакъв тензух или нещо такова, за да нямат достъп разни мухи до него. А докато виси... не се ли появяват червеи, защото имам един много гаден спомен за месо, оставено да съхне...
Виж целия пост
# 24
Не ....Чимена е такава подправка,която е как се казва......Бактерицидна...Месо или риба намазана с чимен отблъскава мухите и няма как да го накацат....
Плюс това пастърмата се прави зимно време най-добре...Сега ако седи на топло  се разваля...Или след като стане да се съхранява на студено....Т.е да се следи,кога е готова...
Виж целия пост
# 25
Не ....Чимена е такава подправка,която е как се казва......Бактерицидна...Месо или риба намазана с чимен отблъскава мухите и няма как да го накацат....
Плюс това пастърмата се прави зимно време най-добре...Сега ако седи на топло  се разваля...Или след като стане да се съхранява на студено....Т.е да се следи,кога е готова...


Ще я оплюскаме на първото ядене, като скакалци сме ние...
Това за чимена не го знаех. Ще потърся на пазара, че ми стана много интересно.
Виж целия пост
# 26
Страхотна тема  bouquet
Виж целия пост
# 27
Радвам се че темичката ви допада,наистина това са неща които всяка една от нас би опитала.
Ще ви кажа как да си направите в дом.условия пъстърма:
1.1кг телешко или друго месо се слага в 1кг сол-престоява 24 часа
2.Измива се и се оставя за 24 часа в чиста вода
3.Слага се ,полегато в тавичка за 24 часа да се отцеди
4.Овалвате го в чимен и червен пипер(има готови подправки са суджук с чимен вътре)
5.Оставяте го провесено на проветриво място за 10-15 дни

Аз лично използвувам малка хитринка за лятото(слагам го накачено на една пръчка пред климатика,който сега духа студено)така става за 3 дни.Става Praynig



Имам два въпроса:
1. какво е чимен,
2. в какво го слагаш, когато го провесваш?

не видях че вече са ти отговорили изчерпателно,само мога да добавя ,че лъжичка захар има същия ефет даже едни приятели които държат магазин за месо и сами си произвеждат всичко-ползвуват захар
Виж целия пост
# 28
марината за глазирани пилешки крилца-соев сос,черен пипер ,чубрица,червен пипер,чесън,лук,2лъжици мед и 2лъжици горчица-престояват около половин час и вече са готови за скарата
Виж целия пост
# 29
... не видях че вече са ти отговорили изчерпателно,само мога да добавя ,че лъжичка захар има същия ефет даже едни приятели които държат магазин за месо и сами си произвеждат всичко-ползвуват захар


Не знаех, даже мислех, че привлича мухите.


И за да не спамя - за да не ви залепва перката на хлебопекарната за готовия хляб, предварително я намазнете с олио и след това слагайте съставките - вода, брашно... След това самунът се отделя много лесно, а перката остава в контейнера.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия