Хъчини

  • 2 744
  • 15
Хъчини
На руски се пише Хычины


Ето източника
http://forum.say7.info/post165668.html
Това е нещо като тънки пирожки които правят в Кабардино-Балкария в оригинала се правят със картофено пюре със кашкавал.
Да ви кажа че моите се получиха много красиви и много вкусни, утре ще кача снимката.
Ще опиша как ги правих.
Който има кефирена гъба(тибетска да прави с кефир)

Продукти за тестото
Разреждате 300 мл кисело мляко+200 мл газирана вода (сода) или (500 мл кефир)
1 пълна с върха ч.л бакплувър
сол на вкус (ако правите със сирене сложете малко)
Брашно колкото поеме за да стане еластично меко но не лепнещо се за ръката тесто.
Не импровизирайте да слагате яйце или каквото и да е друго защото ще стане всичко друго но не това което трябва.
Всички продукти ги замесих в машината за хляб.

До като се меси тестото направете плънката
За плънката
Сложих около 200 гр сирене+ 4 варени и нарязани на дребно яйца+спанак моя беше замразен, размразих го и във гевгира да се изцеди, ако правите със пресен, нарежете го дребно и го запържете малко.
След това разделете тестото на равни части при мен станаха 9 топки и процедирайте така.
Вземете едното топче и го разточете, сложете по средата плънката която решите.
                                                                                                                                        
Завийте краищата по средата за да стане пак топка                                                                                                                                 
Поръсете с брашно и разточете пак на кръгче с дебелина около 4 мл
                                                                                                                                        
Много важно
Пригответе си 250 гр краве масло, трябва да е меко или разтопено.
Резултата зависи от това как ще ги изпечете.
Трябва да го направите в не залепващ тиган (тип тефал) с капак.
Без мазнина, слагате хъчина направо в нагорещен тиган.
След като се изпече хачина, сложете го в тенджера намажете обилно отгоре с краве масло и затворете капака.
И така ги редите един върху друг.
По добре да точете единия до като се пече другия, за да не залепват за плота.


Виж целия пост
# 1
Г-жа Стихийно бедствие,звучи страхотно копирам си рецептата за по-нататък,че сега съм на диета но ще се пробва
Виж целия пост
# 2
Успех ти пожелавам и да докладваш Grinning  bouquet
Виж целия пост
# 3
Г-жа Стихийно Бедствие Hug
Изглежда и звучи страхотно. А и е лесно за направа. Нещо за месната плънка знаеш ли. Виждам, че има нещо като кюфтаци newsm78  А тази плънка която ти ни предлагаш във оргинала ли е?
А иначе тая вкусотия се вижда, че се прави във нашата пра-родина.  Сигурно всички знаете, че там са останали част от прабългарите. Значи тая вкусотия си е точно наша си оригинална българска. Ох, направо слюноотделям. Ще пътувам след 2 дена и нямам време да ги направя, но като се върна диета не диета ще ги изпляскам. Хем не бях диетична ама така се осфиних тия 3 месеца smile3538
Благодаря ти от сърце Г-жа Стихийно бедствие.  bouquet
Виж целия пост
# 4
Делта вярно е че е прародина, ако чуете езика на балкарците ще ви стане ясно че имаме един корен, говорят си почти българский тези хора.
Писах че оригиналните хъчини се правят със картофено пюре и кашкавал (един особен вид, не му помня названието), но в различните региони на Русия, там където правят такова ястие са го адаптирали на свой вкус и правят с плънка която харесват.
Ако искаш да сложиш плънка от месо най добре ще седи плънката от друг вид пирожки "чебуреки"
2 глави лук, или  връзка, две зелен лук, можеш да сложиш стрък праз ако обичате, режеш на дребно и запържваш.
Добавяш кайма, най добре да е агнешка но може и 60х40 телешко и свинско, абе каквато сложиш.
Добавяш пресни подправки.
Аз бих сложила от "миризливия"(нямам представа как по друг начин се казва) копър.
Ето и снимка от моите хъчини, въпреки че не успях да ги докарам да се равнички като автора на рецептата, но обрах авациите в офиса на съпруга си.
цък за по голяма
Виж целия пост
# 5
Не ми става ясно газирана вода и бакпулвер, или само едно от двете.
Виж целия пост
# 6
И още нещо да попитам-на снимката каймата изглежда сурова ,дали ще се обработи термично ,защото доколкото зная тестото бързо се изпича.Наподобявя на това на пърленките.
Виж целия пост
# 7
Ще я махна тая снимка с каймата да не ви бърка, но ако правите с кайма аз писах каква плънка да правите.
Ако искаш да сложиш плънка от месо най добре ще седи плънката от друг вид пирожки "чебуреки"
Цитат
2 глави лук, или  връзка, две зелен лук, можеш да сложиш стрък праз ако обичате, режеш на дребно и запържваш.
Добавяш кайма, най добре да е агнешка но може и 60х40 телешко и свинско, абе каквато сложиш.
Добавяш пресни подправки.
Газираната вода няма общо с бакплувера, тя има общо с кефира, понеже оригиналнтата рецепта се прави с кефир, а аз се съмнявам всеки който реши да прави рецепта да има кефир в къщи, затова дадох алтернатива на кефира. 300 мл кисело мляко +200 мл газирана вода (сода) ще свърши работа вместо кефир.
Виж целия пост
# 8
Г-жа Стихийно Бедствие Hug
Много добре са се получили твоите вкусотии,м ногоооо. Голяма работа, че не са равномерни.
За каймицата и аз така предположих, че трябва да бъде запържена. То подобно на гюзлемето при комшиите става. Те имат и със сиренце и много магданоз, черно пиперче. Абе различни подправки ще стават виждам аз. Само фантазията ни да работи и да имаме желание да го направим.
Тъкмо без да знам, че вече си ги направила те похвалих във един друга тема където пиша, защото мацките там искаха да се събираме заедно и да правим заедно пелмени.  Но твоята вкусотия искам аз да направим. По бързо става а и аз мрЪ за българско то, така, че твоята вкусотия, печели. Пелмените шЪ ги оставя друг да им се мъчи. Големи бъзикни беееее. Wink
Още веднъж, много ти благодаря,ама многУУУУ бееее Hug Hug Hug
Виж целия пост
# 9
Жалко че съм далече от вас иначе и пелмени щеше да спретнем, аз много рядко ги правя в къщи, не че няма кой да ги яде, ама както казваш изискават доста мъка Laughing
Виж целия пост
# 10
   Включвам се и в тази тема.
   Точно такова нещо:соленичко и мазничко,ми се хапва!  Laughing

   В рецептата пише "пече се".Във фурна ли?
Виж целия пост
# 11
СЕЛМЕ Hug
Г-жа Стихийно бедствие ни е написала да печем във тигани тип Тефал- незалепващо покритие Wink
Виж целия пост
# 12
СЕЛМЕ Hug
Г-жа Стихийно бедствие ни е написала да печем във тигани тип Тефал- незалепващо покритие Wink
  Това го видях.Но ме обърква думата "печем".
  Все-пак печенето става във фурна,а това,което става на котлона е пържене,варене,задушаване....
  Или греша? newsm78  Embarassed

   Както и да е,разбирам,че трябва да ползвам котлон,нали?  Simple Smile
Виж целия пост
# 13
Пече се, защото е без мазнина  Simple Smile .
Виж целия пост
# 14
Пече се, защото е без мазнина  Simple Smile .
 bouquet Heart Eyes
Цитат
Както и да е,разбирам,че трябва да ползвам котлон,нали?

Нали, Нали  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия