Коледно настроение! - 2

  • 114 819
  • 755
# 270
Линковете са невероятни Simple Smile
Виж целия пост
# 271
.
Линковете са невероятни Simple Smile

Така е!
Имам чувството,че това е работилничката на дядо Коледа!  #Crazy Hug Blush
Аз се запалих да направя такава къщичка.
Само дето идея си нямам от какво тесто трябва да е,крема,глазурата,но ще следя темата и ще науча.
Украсата ще е най - лесното - бонбонки,желирани неща,сухи плодове,крем естествено,и още каквото се сетя.
Ще си направя комбинация от къщички,по мой вкус,да видим какво ще излезе.

Мисля да направя и една бисквитена мини къщичка.

Ох,идеи много,че да видим.
Виж целия пост
# 272
karzz, това от втория линк, където е схемата и е снимано от списание, е на португалски. Гугъл транслейт много добре се справя с превода му, а и то няма кой знае колко обяснения, като гледам. Но имай предвид, че това го водят сцена на рождество и голямата къща е катедрала всъщност Simple Smile .
Виж целия пост
# 273
Umbra, според мен karzz говори за белтъчната глазура.

karzz, няма кремове в тези къщички, всичко е медено тесто и белтъчна глазура. Погледни в първия пост рецептата за "меденките на Джули" (между другото много от точно нейните снимки са използвани в Кухарка.ру). Там е обяснено и за глазурата.

С крем и бисквити може да направиш най-много торта...
Виж целия пост
# 274
Aз не съм Бенита, но ето рецептата, която имам за розичките:

2 ч. свинска мас
2 ч. пудра зарах
1 малка лимонада (250мл.)
брашно до средно меко тесто

Маста и захарта се разбиват хубаво с миксер, добавя се лимонадата и се бърка още малко, след това и брашното. Розичките се оформят с една джаджичка, в която се поставя тесто и се бута с пръст, нещо като накрайник на шприц, но не съвсем. С шприц не става, тестото е мн. твърдо. Пекът се и се слепват с някакъв мармалад (по-кисел по възможност)  и ръсят с пудра захар.
Страхотни са, това са може би най-вкусните сладки, които съм яла.
За съжаление с маргарин, масло или олио не се получават същите, опитвала съм и не стават.  Crossing Arms
Виж целия пост
# 275
Аз вчера започнах с "репетициите". Направих меденките на Джули, на вкус станаха страхотни, но с украсата не мога много да се справя все още. За първи път правя подобно нещо, аз дори не мога да готвя, така че мисля, че като за първи път стана ок. Ще направя още един-два опита и ще ги затварям в кутии. Също така съм решила да изпробвам ванилените кравайчета, забравените сладки, линцеровите сладки и една медена къщичка, ако успея да се справя с украсата изобщо. И фалшиви "рафаело" също мисля да пробвам. Много съм се запалила и се надявам да се получи. Това ще ни е първата коледа с малката ни звездичка и искам наистина да е вълшебна Simple Smile

Ето да видите не толкова сполучливия ми опит Simple Smile



Виж целия пост
# 276
Martita, в интерес на истината сладките са много красиви, за мен поне.   bouquet Пожелавам наистина една вълшебна Коледа за всички нас!
Аз още не съм започнала с "репетициите", като изключим един чийзкейк, но си търся нови форми за сладки, и ще наваксам, щом ги намеря. За сега само ще ви следя и ще взаимствам идеи  Heart Eyes
Виж целия пост
# 277
Umbra, според мен karzz говори за белтъчната глазура.

Ааа, аз съм недоразбрала, съжалявам Simple Smile.

Виж целия пост
# 278
Umbra, според мен karzz говори за белтъчната глазура.

karzz, няма кремове в тези къщички, всичко е медено тесто и белтъчна глазура. Погледни в първия пост рецептата за "меденките на Джули" (между другото много от точно нейните снимки са използвани в Кухарка.ру). Там е обяснено и за глазурата.

С крем и бисквити може да направиш най-много торта...

Точно така,за глазурата. Аз не съм се изразила правилно.
Ето и самата рецепта,аз си я преведох до колкото мога,но все пак да не се обърка нещо.
"Пушистая" глазурь:
1 белок
180г хорошо просеянной сах пудры
Лимонный сок
1 плоская ст ложка крахмала.
Все ингредиенты тщательно разотрём в миске. Консистенция должна быть такой, чтобы ею можно было писать. Для её нанесения пани Петрова использует классический корнетик из целлофана. После высыхания помадка с добавлением крахмала воздушная и выглядит как взбитые сливки.
Виж целия пост
# 279
Пробвах бухалчета. Много са вкусни. Децата също се включиха и много се забавляваха. За очи обаче сложихме стафиди и стана много добре.
Виж целия пост
# 280
Здравейте!

Бих искала да попитам Narina или някой, който вече е правил нейните джинджифилови бисквити колко издържат, дали вече им е времето за правене, защото миналата година правих джинджифиловите сладки на Зори и нямаше проблем да се направят по това време вече, но ми се иска да разнообразя?
Виж целия пост
# 281
Martita, в интерес на истината сладките са много красиви, за мен поне.   bouquet Пожелавам наистина една вълшебна Коледа за всички нас!
Аз още не съм започнала с "репетициите", като изключим един чийзкейк, но си търся нови форми за сладки, и ще наваксам, щом ги намеря. За сега само ще ви следя и ще взаимствам идеи  Heart Eyes

Благодаря Simple Smile И аз пожелавам тази Коледа да е прекрасна за всички!!!  Hug
Виж целия пост
# 282
да попитам, какво представлява бадемовото брашно? да не би да е много ситно смляни бадеми?
Виж целия пост
# 283
karrita, радвам се, че са ви харесали бухалчетата Simple Smile .
silvi@, да, само че бадемовото брашно е сухо, ако си ги смелиш ти ще е влажно от мазнината им. Зависи за коя рецепта искаш да ползваш, в повечето става да се замени с домашно смлени на ситно бадеми.
Виж целия пост
# 284
бадемови бисквитки на дядо коледа, това искам да приготвя. щом трябва да е сухо, бих могла да го запека малко, но не знам дали ще успея да го смеля чак като брашно  Rolling Eyes
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия