Италианска кухня - кой какви впечатления и рецепти има за нея.....

  • 119 289
  • 691
# 660
обичам италианската кухня и когато имам възможност експериментирам. Ще се върна назад да прочета темата и непременно ще покажа и нещо от мен в най-скоро време.
Виж целия пост
# 661
записвам се и аз да ви следя, напоследък правя пица в къщи и съм все по-доволна от резултатите си, от как гледах един италианец на плажа в лозенец - мечата дупка, да прави пица - по най най простия начин , а резултата беше превъзходен, си дадох сметка, че майсторлъка не е в сложната рецепта, а в перфектното изпълнение.
Виж целия пост
# 662
amorex, какво толкова има сложно в пиците-добра рецепта за тесто-в общи линии моята рецепта съдържа следното:
3 ч.ч. брашно
7 г суха мая
2 с.л. (20 мл) зехтин или олио
1 ч.л. (5 г) сол
1 с.л. (10 г) захар
след като втаса тестото, го разточвам с помощта на брашно, слагам го в съда в който ще пека и отгоре нареждам продуктите: задължително доматено пюре, моцарела, риган, няколко капки зехтин.
От доста време правиме сами пиците в къщи и не поръчваме от заведения.
Виж целия пост
# 663
От мен - фокача с розмарин и черна сол.

Виж целия пост
# 664
amorex, какво толкова има сложно в пиците-добра рецепта за тесто-в общи линии моята рецепта съдържа следното:
3 ч.ч. брашно
7 г суха мая
2 с.л. (20 мл) зехтин или олио
1 ч.л. (5 г) сол
1 с.л. (10 г) захар
след като втаса тестото, го разточвам с помощта на брашно, слагам го в съда в който ще пека и отгоре нареждам продуктите: задължително доматено пюре, моцарела, риган, няколко капки зехтин.
От доста време правиме сами пиците в къщи и не поръчваме от заведения.
точно - нищо сложно в продуктите, но важно е изпълнението. и аз правя пицата с вода, мая, брашно и олио.
Виж целия пост
# 665
Тестото за пици в класическата пицария не се прави с олио, само Мая, сол, вода и брашно. С олио е тесто за фокача - понеже се прави по-често в домашни условия на обикновенна фурна. Разлика си има - фикачата е доста по-дебела от пицата. Иначе сте прави, няма абсолютно нищо сложно, напротив, полкото по-семпла е пицата, толкова по-добре. Не случайно класическата пица, майката на пиците, е само домати, моцарела и босилек, и малко пармиджано за поръсва не отгоре (и винаги тънка струя олио, за да се "опече" отгоре).
Виж целия пост
# 666
Момичета, като горда притежателка на машина за паста, моля да ми дадете рецепта за пълнозърнеста паста. Днес пробвах, ама нещооооо хич не стана.
Виж целия пост
# 667
Момичета, като горда притежателка на машина за паста, моля да ми дадете рецепта за пълнозърнеста паста. Днес пробвах, ама нещооооо хич не стана.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=651756.105;topicrefid=3
Виж целия пост
# 668
Паста с авокадо

Виж целия пост
# 669
Забравихме я тая тема,ей!  Simple Smile
Една лазаня с тиквички и бекон
Виж целия пост
# 670
От мен раковини Wink
Виж целия пост
# 671
Може ли рецептата? Никога не съм правила лазаня. Blush
Виж целия пост
# 672
Здравейте, момичета,  донесоха ми италианска паста Tacconi, ето такава http://www.italgourmet.it/gestionale/foto_prodotti/399/foto_Tacc … %206%20sapori.jpg

понеже съм начинаеща в италианската кухня, ако знаете някоя изпитана рецепта как да ги направя, ще съм ви много благодарна  Simple Smile
Виж целия пост
# 673
Тестото за пици в класическата пицария не се прави с олио, само Мая, сол, вода и брашно. С олио е тесто за фокача - понеже се прави по-често в домашни условия на обикновенна фурна. Разлика си има - фикачата е доста по-дебела от пицата. Иначе сте прави, няма абсолютно нищо сложно, напротив, полкото по-семпла е пицата, толкова по-добре. Не случайно класическата пица, майката на пиците, е само домати, моцарела и босилек, и малко пармиджано за поръсва не отгоре (и винаги тънка струя олио, за да се "опече" отгоре).

може ли да споделиш класическата италианска фокача, за рецепта моля
Виж целия пост
# 674
Аз най-често приготвям Пълнозърнеста фокача.

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия