За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнуват,но не искат нова тема

• 33 942
  • 733
# 525
Aз замръзявам и цял суров пипер. Почиствам от семките, измивам и в пликчето. После го пълня така както е замръзнал. Peace
Виж целия пост
# 526
Някой правил ли е баница с локум да даде хубава рецепта? Така ми  е влязла в главата от известно време тая баница Wink
Виж целия пост
# 527
Някой правил ли е баница с локум да даде хубава рецепта? Така ми  е влязла в главата от известно време тая баница Wink
Ооо, да, ще ти напиша рецептата за най-убийствената баница с локум, която някога съм опитвала, божествена, мога да я ям до припадък Crazy
Пращана ми е по мейл от приятелка, така че не мога да дам източника в нета.

Баница с локум

1 пакет фини кори за баница (Белла, Фамилия) 500 гр
2 кутии локум обикновен
За плънката:
2 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко
1 бакпулвер

За сиропа:
1 1/2 ч.ч.захар
3 ч.ч.вода
2 пак.ванилия

Разбиват се яйцата и захарта, добавя се олиото, киселото мляко  и бакпулвера.
Всяко парче локум се източва с пръсти на дълго въженце. /две парчета локум за 1 навиване/
Корите се вземат по две. Намазват се със сместа. Парчетата локум се разтягат на ръка и се поставят на дължина на намазаните кори. После кората се навива на руло и се реди в правоъгърна тавичка. Пече се около 30 минути на 180 градуса.
След като се изпече, изстива и се залива със сироп.

Сиропа се приготвя по следния начин. Захарта се карамелизира и се добавя водата. След като поври няколко минути се отстранява от огъня и се добавя ванилията. Горещата баница се залива със студен сироп.
NB! Внимателно добавяй водата когато захарта за сиропа се карамелизира защото температурите на двете смеси се различават много смесването е много опасно. По добре водата да е вряща.
Може и да се карамелизира само малка част от захарта, да де добави водата и ванилията и после останалата захар. В този случай е по малко опасна процедурата.
Виж целия пост
# 528
тамън ровех темата за солена баница, но отивам до магазина за локум Mr. Green
благодаря, Белинда  bouquet
Виж целия пост
# 529
Относно пипера във фризера. В къщи е в следните варианти:
1. печен белен - червен (чувала съм, че може и небелен - не съм пробвала);
2. нарязан на дребно - червен и/или зелен - за миш маш;
3. суров но ПОПАРЕН - червен - без дръжки и семенната част - за пълнене;
4. нарязан на ситно като добавка за супа или ядене - заедно с моркови и целина - обикновено слагам шарен.

Виж целия пост
# 530
Само да добавя, че съм я правила и с обикновен сироп, без да карамелизирам захарта, и пак е супер.
Ох, дояде ми се, ще купувам и аз довечера локум Crazy

Редактирам - някой по-назад беше питал за шоколадови курабийки - скоро пробвах тази рецепта и по мнението на всички вкъщи, са най-вкусните cookies с парченца шоколад, които сме пробвали досега/ правим кажи речи всяка седмица различни/. Ето ги:
http://allrecipes.com/recipe/chocolate-chocolate-chip-cookies-i/detail.aspx
Ако има проблем с превода, ще помагам. Стават хрупкави отвън, леко дъвчащи отвътре, докато са топли - страхотия! Като изстинат, си стават като бисквити. Важно е да ползвате хубаво какао, иначе ароматът няма да е сполучлив.
Виж целия пост
# 531
ХиХи, има и други на моя акъл Simple Smile
Виж целия пост
# 532
За баницата с локум внимавайте със захарта защото става отровно сладка,има захар в локума, в плънката и накрая със сиропа положението става сериозно(а аз си падам по много сладкото)
Виж целия пост
# 533
За баницата с локум внимавайте със захарта защото става отровно сладка,има захар в локума, в плънката и накрая със сиропа положението става сериозно(а аз си падам по много сладкото)
а сега де? у нас не си падат по много сладкото;
освен от захарта в плънката да се намали, примерно вместо 1 чч, 1/3 чч?
Виж целия пост
# 534
Някой по-напред се чудеше как да направи муцинка на таралеж от зелка. Ето една малка идея.
Виж целия пост
# 535
Пеп-4о, пробвах днес оставих да изстине крем карамела напълно във водата. След това го прибрах в хладилника за 5-6 часа и като го обърнах отново, карамела / карамелизирната захар/не излезе от формата.Не мога да си го обясня вече newsm78
Виж целия пост
# 536
Пеп-4о, пробвах днес оставих да изстине крем карамела напълно във водата. След това го прибрах в хладилника за 5-6 часа и като го обърнах отново, карамела / карамелизирната захар/не излезе от формата.Не мога да си го обясня вече newsm78

Не съм пеп-4о, но в такива случай слагам купичките или йената в тава с малко вода на газовия котлон, карамелът се разтопява от топлото и поливам отгоре обърнатия в чинийка крем карамел. Два такива случая имам, иначе, като ми изстине във водната баня, обикновено се е разтопил. Освен нещо захарта да е много "добра"? newsm78
Виж целия пост
# 537
Бях купила синьо сирене, защото правих едно предястие с гъби и синьо сирене, но за рецептата ми отиде само 20 грама и сега имам още около 100 грама останало.
Какво да го правя? Гледам, че е почнало да изсъхва (държа го завито във фолио-не алуминиево, а от това прозрачното).
Синьото сирене има доста силен вкус и аромат. Някой може ли да ми препоръча изпитана рецепта, с която ще мога на веднъж да оползотворя около 100 грама синьо сирене?
Виж целия пост
# 538

Не съм пеп-4о, но в такива случай слагам купичките или йената в тава с малко вода на газовия котлон, карамелът се разтопява от топлото и поливам отгоре обърнатия в чинийка крем карамел. Два такива случая имам, иначе, като ми изстине във водната баня, обикновено се е разтопил. Освен нещо захарта да е много "добра"? newsm78

или да слагаш прекалено много карамел?  newsm78  и аз не разбирам, но пробвай  съвета на Лабрекс за  останалите бройки.

Фики, наистина е малко тръпчиво и 100 гр. мога да ти препоръчам само с адрес  Laughing сериозно, не го ползвай наведнъж.  Аз го харесвам в едни кошнички-банички на Гуинет  в сос с топено сирене с някакво месо (или зеленчуци),  или сос за паста пак с топено сирене или сметанов; в комбинация с други сирена във фолио, където вече по- не се усеща. ей такава пита със сирена , но аз го ям дори запечено или не с плодове.
Виж целия пост
# 539
monica_bellucci, какъв е съдът, в който правиш крем карамела??
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия