Любовта на Мустафа към Яшар е много силна. Дори това, че Яшар отиде при неговия враг, доктора, не разгневи Мустафа. Нищо не може да го накара да повиши тон, да се разгневи срещу брат си. А и брат му го обича. Забелязахте ли репликата на Яшар, когато Мустафа каза, че не иска детето. "Че какво ти е на теб?" За другите може да е луд, болен, избухлив, безсрамник, но за Яшар си е неговия брат, с добро сърце.
Интересно е как всеки реагира на новината за бременността на Асие. Тя самата черпи сила и увереност и се изправя смело срещу Мустафа.
Майка му го заплашва. че ако удари жена си, ще прокълне и майчиното си мляко.
Нарин се страхува за душата на Мустафа, да не си сложи голям грях пред Бога. мисли за невинното бебе.
Мустафа страда "За какво ми е дете, което не е от Нарин?"
и се страхува "Нима на света не му е достатъчен един Мустафа Булут?"
В кабинета на доктора ме порази играта на Асие - само в очите й видяхме как от радост и надежда тя изведнъж разбра какво става и загуби и радост, и надежда.
Още една реплика не мога да подмина - "Когато съм била с теб, никога не съм спала, Мустафа". Тези думи ясно показват, че Нарин никога не е спокойна до Мустафа, винаги е нащрек. Означава, че се страхува и му няма доверие. В съня си човек е безпомощен, оставя се в ръцете на този, който е до него. Не случайно съпрузите спят в едно легло - символ на близост, не само физическа, но и духовна. Нарин никога не е чувствала такава близост с Мустафа.