БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 33 785
  • 737
# 465
Благодаря!
Дано да стане. Колко време ще трябва да изчакам, за да стегне сметаната преди да сложа блат отгоре?

Съжалявам, че не успях да ти отговоря снощи! Явно съм отишла да приспивам малчо...
Вече е късно, предполагам, но ако сглобяваш тортата в ринг или форма за торта с падащо дъно, не пречи да си сложиш блата и веднага, няма нужда да чакаш. Така и той ще поеме малко от влагата на крема и няма да е сух.
Виж целия пост
# 466
Здравейте! Приготвих пилешки шишчета със зеленчуци-тиквичка,гъби,лук. Тъкмо щях да ги слагам на скарата и тя взе,че изгоря. Сега се чудя какво да ги правя. Дали ще стане нещо,ако ги изпържа в тиган,дайте някоя идея!
Виж целия пост
# 467
да, но за да не ти стане като манджа, запържи първо хапките в тиган, после извади и запържи само зеленчуците. Накрая върни хапките и объркай за минутка-две, не повече.
а можеш и нещо такова да ги направиш http://pep-4o.blogspot.com/2009/11/blog-post_22.html  или с джинджифил http://pep-4o.blogspot.com/2012/08/blog-post_26.html
Виж целия пост
# 468
аз винаги правя шишчетата на оребрен тефлонов тиган,малко се поопушва апартамента,но пък стават много вкусни
Виж целия пост
# 469
Ами може и да са домашни,казах го за по-лесно, ако не ти се занимава с блатове Simple Smile Моля, аз само предложих, има още безброй рецепти с течен шоколад Simple Smile))
Виж целия пост
# 470
Здравейте!

По селските събори, продават едни ''сапунчета''. Вътре е нещо като шоколадово, с вафлени кори, увито в станиол.
Някъде да има рецепта? Praynig
Виж целия пост
# 471
аз винаги правя шишчетата на оребрен тефлонов тиган,малко се поопушва апартамента,но пък стават много вкусни
И аз ги изпържих както са си на шишчета в крайна сметка. Нямам орбрен тиган,в тефлонова тенджера.
След тях изпържих и малко пресни картофи нарязани на кръгчета,които подредих от всички страни на съда с шишчетата,лук на кръгчета изпържих леко и ги посипах с тях и стана супер!

Пепчо,благодаря за твоите рецепти,много ми харесаха,но нямах толкова продукти. На всяка цена ще направя пилето с Джинджифил,тъкмо имам един корен и не знам какво да го правя.
Само да попитам много ли е сИлен аромата му и как да го нарежа?
ПП. Редактирах се Embarassed
Виж целия пост
# 472
Само да попитам много ли е солен аромата му и как да го нарежа?

Не е солен, лютив е. Настържи го на ренде най-добре и не прекалявай с количеството, защото е много ароматен и надвива над останалите подправки!
Виж целия пост
# 473
не солен, сИлен  е имала предвид най-вероятно. Като го настържеш е силен. Затова го режа на лентички и така готвя.
Виж целия пост
# 474

 Здравейте!Искам да попитам за рибата хамсия дали има много кости, т.е. подходяща ли е за деца?Не мога да намеря в нета подобна информация.
Виж целия пост
# 475
има много и ситни кости. Не знам какво ще я правиш, но най-добре не давай на дечицата (особено на малкия), баткото може ида се справи с почистването на костите.
Виж целия пост
# 476
Лелееее,сега видях каква глупост съм написала за джинджифила.Всъщност исках да попитам дали е много сИлен аромата му,ама какво направи една правописна(печатна) грешка ,ужас. Embarassed
Виж целия пост
# 477
има много и ситни кости. Не знам какво ще я правиш, но най-добре не давай на дечицата (особено на малкия), баткото може ида се справи с почистването на костите.

  пеп-4o, благодаря Heart Eyes!Днес я видяхме в един магазин и решихме утре да я купим и да я изпържим, заприлича ни на цаца.Вече си представях как я ядем и слюноотделях.Тук няма цаца за съжаление.Добре, че попитах, няма да я купуваме.
Виж целия пост
# 478
Имам замразени камари - туби. Може ли идея за бърза и лесна рецепта?  Praynig
Виж целия пост
# 479
http://pep-4o.blogspot.com/2013/12/blog-post_27.html не е много бърза, но ги приготвям предварително, после само пържа
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия