Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 38

• 142 769
  • 829
# 495
Сцинтиграфията ми правиха в МВР-болница, тук в София. А за лечението само с Нолвадекс, така ми каза професор Тимчева, не съм питала повече. Каза, че може цикъла сам да ми спре, но не е. Дойде си ми, но със закъснение. Ужасно нервна съм, будя се нощем изпотена, цялата съм като с младежки пъпки. Освен нолвадекса, пия имюн модулатор-гъби са. Предполагам, че от хормоните съм така.
НОО въпреки всичко, съм щастлива със себе си, почти нямам дискомфорт от операцията, ръката все по-добре я движа, не съм променила живота си, за да се съобразя с рака. Реших да променям него, за да се чувствам добре. Все пак тялото е мое, той е натрапника, или ще живее по моите правила или да си ходи  Joy
Кураж на всички   bouquet
Пожелавам ви моя див късмет   bouquet
Виж целия пост
# 496
...., не съм променила живота си, за да се съобразя с рака. Реших да променям него, за да се чувствам добре. Все пак тялото е мое, той е натрапника, или ще живее по моите правила или да си ходи  Joy
Пожелавам ви моя див късмет   bouquet
Мдаааааааа, много добре казано! JoyТака биха се изразили и момичетата, с които рака и този форум свърза живота ми преди 6 години!!
 Смелост момиче! Hug
Виж целия пост
# 497
Здравейте, момичета. Позволете да се включа в темичката. Чета ви от доста време, но не се осмелявах да пиша. С РМЖ съм, на 35г. - януари ме оперираха. Минах 4 вливки червена химия, сега ми предстоят 4 с Таксол.
El, и моите показатели се сринаха след първата вливка. И аз бях на нула и пих антибиотик. От тогава след всяка вливка съм с растежен фактор и засега нямам отлагане. Не се притеснявай, овладяват се нещата.
Много ми харесва атмосферата в тази тема. Едва ли можете да си представите,само докато ви четях, колко ми помогнахте да преодолея първоначалния шок и да си върна равновесието и увереността, че мога да изляза като победител от тази битка.
Виж целия пост
# 498
Ех, Даниела, съжалявам че те срещам тук, засичала съм те в пловдивската тема /и аз
съм от Пловдив, лекувам се във втора база/. Ако имаш нужда от някаква помощ или информация-
насреща съм Hug.
Виж целия пост
# 499
Привет момичета не съм писала скоро но и още няма новости при мен.Събирам кураж за 15 когато е първата вливка с таксола.прехвърлям в главата си много мисли  старя се да изхвърля лошите и да оставя само положителните и мисля че до някаде успявам защото трябва да се възтановя до 24 за да мога нормално да изпратя малкия ми син който има бал и да му се порадвам от съце.Дай боже да ги видя с големия и женени ииии дори баба да стана.
Veniz,даниела аз също съм от пловдив и се лекувам във втора база.
Виж целия пост
# 500
Здравейте, какъв процент дават от ТЕЛК след 3-та г. при мастектомия и премахване на лимфни възли на дясната ръка?
Виж целия пост
# 501
На мен ми дадоха 60 %.
Виж целия пост
# 502
момичета,

някой скоро да е ходил при проф.Гавраилов? От 2 дни се опитвам да си запиша час ,но телефонът е изключен.Номерът ,който аз знам е 0887 825538.Ако някоя знае нов номер моля да ми пише.А може просто човекът да е отпуска  Laughing

Желая здраве и усмивки  Hug
Виж целия пост
# 503
Здравей, аз съм намерила едни телефони от интернет, пробвай на тях.Не съм звъняла-02 441 0501 и 0885 11 77 38 Ако искаш пиши, за да знаем дали са актуални Hug
Виж целия пост
# 504
aaa мерси  Laughing
на третия ден се свързах и си записах час .Това си е телефона.

bouquet
Виж целия пост
# 505
Здравейте, момичета, обещах да пиша след операцията и ето ме....Сбъднаха се най-големите ми кошмари, събудих се след операцията и имах колостома Sad някой ще каже-бели кахъри, но за мен беше огромен шок. Образуванието е било около дебелото черво, доста голямо и така...Сега започвам битка-химиотерапия и после ако се наложи лъче. Препоръчайте ми магазин за перуки близо до болница Сердика, още съм много слаба и не мога да стигна далеч, а съм от провинцията и при нас няма магазини за перуки. Благодаря на всички, които ще се отзоват, бъдете здрави и победители в битката! Hug
Виж целия пост
# 506
Здравейте. Искам да помоля за съвет. Наскоро оперираха майка ми за втори път от РМЖ. Изпратиха за изследване материал в Плевен и по резултатите ще преценяват как да продължат лечението - химиотерапия или хормонално. Къде и как да потърся второ мнение след изследванията как е по-правилно да продължи лечението. Да се доверим ли на лабораторията в Плевен или да търсим и другаде изследване. Чета за сгрешени хистологии и се плаша. Сега натоварвам и вас Confused . От Хасково сме.
Виж целия пост
# 507
Здравейте!

Извинявам се че пак се намесвам в темата, но всичките ми опити да започна тема за деца с подобни проблеми завършиха без рзултат и няма с кой друг да си сверя часовника. Хората които се борят с даден проблем са много по-добър съветник от лекарите. В нашия случай още повече, тъй като лекарите с които съм опитвала да се консултирам гледат да се измъкнат и да ни прехвърлят към друг и така вече 4г. детето няма ясно поставена диагноза и ясни насоки за контрол към нас. Всичко което предприемам за да държа ситуацията под контрол е по моя инициатива следствие прочетено в интернет, натрупан някакъв минимум от знания и майчина интуиция.
Тъй като синът ми от 4г. живее с тумор на око /на скенер и ЯМР/ определен като доброкачествен когато се случи нещо необичайно за дете винаги се появява една гадна мисъл която ме измъчва - дали не се е активирал нежелан процес в образуванието. Вижда се като топче при ключицата, а невидимата част е зад гръдната кост преплетена с кръвоносни и лимфни съдове в непосредствена близост с трахеята. От няколко месеца има и топче на ръката, малко над кокалчетата на пръстите, но срещуположната на засегнатата ключица ръка. Споменавам го защото когато детето усеша болка в туморчето около ключицата необяснимо за мен усеща болка и в топчето на ръката.
Притеснението ми от вчера е свързано със следните оплаквания.
Поигра около час на детска площадка, но не активно - седя в горната част на пързалката и малко се повъртя на тия въртележки които се задвижват с бутане, но не е тичал, не се е движил особено, дори и не се е пързалял много. Когато си тръгнахме от площадката внезапно се сви и хвана от едната страна над хълбока и каза че има силна болка, която го омаломощава и му пречи да се движи. Не след дълго /може би до 10 мин. след това/ каза че болката се качва нагоре - към гърдите и сърцето и че го боли и топчето при ключицата. Отпусна се и сякаш му се подгъваха краката. Тотално изключих и не се сетих да го прибера с такси така, че въпреки че порасна и натежа го взех на ръце и докато го носих се отпусна още повече, взе да клюма и каза, че го унася на сън. Вече го болеше цялото тяло от главата до петите. В къщи решихме, че щом има болки и в корема може да има разстройство /вирус/ и го сложих на гърне, но нищо, само дето трябваше да го държа защото се клатеше на гърнето и щеше да падне. Сложих го в леглото и измерих температура, но нямаше. Няма никакви признаци за вирусно заболяване. Малко по-късно към болката се добавиха неистови сърбежи по цялото тяло. Съблякох го, обтрих го с мокри кърпички /нямаше как да го вкарам в банята/ и въпреки, че не е горещо го оставих по бельо защото дрехите го дразнеха. Това успокои сърбежите /които продължиха около половин час/, но детето съобщаваше че болката не се е променила и много го болят глава, корем /след второто появяване на тумора му се появиха хронични болки в главата и корема, но не знам дали има връзка между трите неща/, но като най-силна определи болката в тумора около ключицата и топчето на ръката. По принцип за болки давам панадол или нурофен, но в тази ситуация не бях сигурна дали няма и алергия в симптомите му и реших да не давам никакво лекарство поне като за начало. Давах му да пийне водичка. С апарат за кръвно за китка, който поставих над лакътя измерих кръвно 99/51 и пулс 82. Не знам нормални ли са стойностите на кръвното за дете на 7г. и половина, но пулса е нисък /от детски кардиолог знам че трябва да е около и над 100/, но пък той когато има неразположение в сърдечна област винаги е с такъв нисък пулс.
Ако точно преди да поиграе на площадката не беше изпил едно шишенце вода след почти 2/3 парче шоколадово какаова торта щях да съм сигурна че симптомите му са от ниско кръвно.
Сега ще отидем на преглед, но педиатърката по отношение на тумора не смее да коментира и не изследва никакви показатели, а в нашия град никой не иска да следи детето за образуванието. Вероятно ще даде някакво обяснение, но като знам че детето има туморно образувание няма да съм напълно спокойна без някой да коментира тези прояви на неразположение случват ли се когато има активен процес в тялото. През последната година много по-често боледува от вируси и много по-тежко с много висока температура в сравнение с детската градина. При някои от тези заболявания също се оплакваше от болки в туморното образувание. Бях писала за това на професора в София, но той не ми отговори. Може да е бил много зает.
Имам братовчедка с онкологично заболяване и тя ми е казвала, че пълната кръвна картина, дори туморните маркери може да са в норма, а в тялото да има тумор в напреднала фаза. Тя не се сеща какво да ме посъветва, затова си позволявам отново да питам при вас има ли нещо което мога аз да инициирам като изследване за мое лично успокоение, че държа ситуацията под контрол. Професорът в София, който единствен консултира детето не харесва ЯМР като образна диагностика и иска да правим само скенери, а аз се притеснявам от такова мощно облъчване толкова често. Ако сега му пиша веднага ще каже елате да направим скнер, а рентгенолози са ми казвали, че скенерите могат да активират злокачествен процес и в напълно здрави тъкани, а там където вече има туморно образувание при това рецидив риска от такъв процес е още по-голям. Появяващите се силни болки в топчето /понякога споменава болки в гърдите, но нали си кашля ежедневно кога повече кога по-малко свързвам тези болки с кашлицата/ означават ли че има някакъв възпалителен процес. Един лекар беше ми казал, че злокачествените образувания не болят и е наличието на болка показва че процеса е доброкачествен. Но болката се появи три години след повторната поява на тумора и някак не ми се струва разумно наличието на болка да ме успокоява. Най-малкото че никой не обича да изпитва болка, а децата още по-малко търпят.

Благодаря ви, че се отнасяте с разбиране към притесненията ми.    bouquet

Желая на всички успех в борбата и леко преминаване през различните фази на лечението!  Hug
Виж целия пост
# 508
Рори, правили ли сте биопсия? Освен биопсия, другият точен вариант е PET скенер, но той е доста по-вредна процедура от останалите видове образна диагностика. Друг начин да си 100% сигурна дали е нещо злокачествено или не май няма.

Възможно ли е да става дума за неврологичен проблем?

С кръвни изследвания не може да се даде точна диагноза, може да са идеални и да има тумор, както и обратното - отклоненията в кръвната картина не са 100% признак за злокачествен процес. На моя син са му пускали диференцирано броене на кръвните клетки по повод подут лимфен възел, но и това не е точен индикатор, макар че при отклонения би могло да бъде повод за допълнителни изследвания.
Виж целия пост
# 509
Благодаря на всички, които ми отговориха за левкоцитите...бях влязла при вас с другия си nick name, "vazmutena" но той е писан по друг повод - така че си оставам с този : ) Няма на кой да се възмущавам, че имам рак...
Момичета, втората ми химиотерапия явно ще се отложи, може би с 10 дни. След левкопенията и пълната агранулоцитоза получих други сериозни усложнения, които сега лекувам.
Моля ви, споделете - на някой отлагана ли му е толкова много химиотерапията? Обсъждали ли сте с онколозите дали това е ..е, не фатално, но дали това се отразява много лошо на резултатите от химиотерапията? Знам, че си има схема и ТРЯБВА да се спазва. На нали сме живи хора, все пак? Как може да разчитам да издържа 8 курся без нито едно отлагане? Исрено се надявам, че след втората химиотерапия левкопения няма да бъде допусната. И знам, че това зависи САМО от мен. За съжаление никой не умира от желание да се грижи за мен  Wink Аз сама ще си следя показателите всеки ден този път, за да не допусна втори коварен инцидент...
Kris777 - ако си търсила мнение от дцент Поповска от Плевен, тя е една от най-добрите и много лекари ми казаха, че ако имам нейното мнение, друго не ми трябва. Аз съм от Сф и не стигнах до Плевен. Първо мнение търсих о тлабораторията на Токуда, д-р Даковска - всички са мн доволни и от там. После потърсих второ мнение от Трансхеликс на д-р Петров-мнението съвпадна с това на Токуд.
Kiki150 - za perukite, Amoena са на бул Македония, съсем близо до болница Сердика. Успех
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия