250 г брашно, 150 г захар, 125 г меко масло, 125 г смлени орехи, 1 яйце, кората на 1 лимон и около 50 половинки орехи.
От всички продукти (без ореховите половинки) се замесва тесто. (Отначало изглежда сухо и че няма да успее да се замеси, но после си става точно.) При това много приятно нелепнещо тесто. Късате тесто колкото орех и го стопчвате. Нареждате върху пекарска хартия в тавата на разстояние 2 пръста. После на всяко топче отгоре му натискате по една половинка орех, докато се посплеска до питка. Външната обиколка леко се напуква, да не ви пука. Печете 10 мин. в предварително загрята на 180 градуса фурна. Не повече. Лекичко да порозовеят. Оставяте да изстинат и ги почвате .
Така обяснено изглежда дълга и широка, но не е. Възможно най-икономичните сладки откъм време и труд са.
постът тук