Искам да кажа ... (73)

  • 77 435
  • 739
# 450
И стафиди.
Любимата ми салата.
Виж целия пост
# 451
Кус кус -а не го варя , а заливам с вряла вода и покривам с капак за 5-10 мин. Нарязвам пресен лук на тънък Жулиен ,бяло  сирене на малки кубчета малко домати на ситно ,стафиди и зърна от нар . Овкусявам с зехтин и сол .  Hug
Виж целия пост
# 452
И орехи може да добавиш. Peace

Надявам се не говориш за неговите орехи, добавени при гащите за боядисване  Laughing Laughing
Виж целия пост
# 453
Пресен лук на Жулиен става ли? Нали означава по дължина... Нещо не мога да си го представя много добре. А зърната от нар също не мога да си ги представя на салата. Те нали само се осмукват, та сложно ми идва с други продукти да са смесени...  Thinking Благодаря за рецептата! Hug
Виж целия пост
# 454
Доста ме объркахте newsm78
Виж целия пост
# 455
И орехи може да добавиш. Peace

Надявам се не говориш за неговите орехи, добавени при гащите за боядисване  Laughing Laughing

Па ако иска може да си ги топне, кво! Интересен цвят ще придобият. Mr. Green
Виж целия пост
# 456

Аз лично го обичам сварено, нарязано на кръгчета, овкусено със сол, зехтин и лимонов сок.
Виж целия пост
# 457
Пресен лук на Жулиен става ли? Нали означава по дължина... Нещо не мога да си го представя много добре. А зърната от нар също не мога да си ги представя на салата. Те нали само се осмукват, та сложно ми идва с други продукти да са смесени...  Thinking Благодаря за рецептата! Hug

Аз кус кусът го овкусявам само с бульона. Имам и мароканска смес, готова, която ползвам понякога. Не зная съставките.
Виж целия пост
# 458

Аз лично го обичам сварено, нарязано на кръгчета, овкусено със сол, зехтин и лимонов сок.
 Ако настържа пармеджано, добре ще стане, или? А, орехите бяха, когата бях на 25. Сега са селектиран сорт кайсии, хохохо.
Виж целия пост
# 459
 Добър вечер ! Влизам и чета отгоре -отгоре и се замотах в това цвекло / ама то червено ли е / и арабски кус кус  Joy
Относно кътък -а - моята баба ,
балканджийката, правеше крокмач / нещо като кътък е , но не се прави от извари или кисели млека / . Овче мляко ,ама когато вече овцете вземат да привършват млякото и да спират да се доят - вари се в глинен съд на слаб огън ,подсолено , става гъсто и е нещо средно между сирене и кисело мляко . Яде се с печени чушки / които не обичам  Sick / , но крокмача натюр си обичам.
Но моята баба отдавна я няма / почина през 1997г - и аз не успях да си напиша нито една рецепта ,а тя беше страхотен готвач / и не само /.
 Съхраняваше го в компотени буркани ,ама дали го стерилизираше или не , нищо не знам .
 
Виж целия пост
# 460
Хехе, Жармен, и моята баба правеше нещо подобно, но му казвахме 'кротмач'. Hug Аз и досега обичам и правя. Само че се прави и яде на момента, никога не сме го съхранявали. Кисело мляко, сирене и печени чушки. Heart Eyes
Виж целия пост
# 461
 Крокмач е . Открих един блог и там е описано как става / за този аспирин не съм сигурна ,че баба е слагала ,а и съм  чела и други рецепти и там го няма ./  http://unicusbulgaria.blogspot.bg/2010/08/blog-post_18.html /
Скрит текст:
Селото на баба ми е на 5км от Луковит. Липсват ми моите родни места .
Виж целия пост
# 462
Да, различни са. Проверих в Гугъл за 'кротмач' и ми излезе точно това, което и аз написах. А твоето си е крокмач. Hug
Виж целия пост
# 463
Хайдееее, Лео се урЕди с Оскар! Ей много се радвам!  Heart Eyes
Виж целия пост
# 464
Пресен лук на Жулиен става ли? Нали означава по дължина... Нещо не мога да си го представя много добре.
Скрит текст:
А зърната от нар също не мога да си ги представя на салата. Те нали само се осмукват, та сложно ми идва с други продукти да са смесени...  Thinking Благодаря за рецептата! Hug

How to julienne Green Onion

How to Julienne an Onion


Скрит текст:
Добър вечер ! Влизам и чета отгоре -отгоре и се замотах в
това цвекло / ама то червено ли е /
Скрит текст:
и арабски кус кус  Joy
Относно кътък -а - моята баба ,
балканджийката, правеше крокмач / нещо като кътък е , но не се прави от извари или кисели млека / . Овче мляко ,ама когато вече овцете вземат да привършват млякото и да спират да се доят - вари се в глинен съд на слаб огън ,подсолено , става гъсто и е нещо средно между сирене и кисело мляко . Яде се с печени чушки / които не обичам  Sick / , но крокмача натюр си обичам.
Но моята баба отдавна я няма / почина през 1997г - и аз не успях да си напиша нито една рецепта ,а тя беше страхотен готвач / и не само /.
 Съхраняваше го в компотени буркани ,ама дали го стерилизираше или не , нищо не знам .
 

Правилен въпрос, Жармен. Simple Smile На живо не съм виждала, но по една кулинарна телевизия готвеха жълто цвекло.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия