"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 21

• 66 893
  • 741
Тази тема е за всички, които имат съмнения, че може да са забременели. Моля, ограничавайте се само до задаването на конкретни въпроси. За споделяне на вълненията около забременяването потърсете двете отчетни теми в същия подфорум.

Полезна информация:

Тестовете за бременност дават най-коректни резултати, когато са направени навреме,а именно:
Кръвен тест (бета ЧХГ) – най-рано 11 дни след ДОКАЗАНА овулация
Уринарен тест – най-рано 12 дни след ДОКАЗАНА    овулация или на първият ден от закъснението.
Щом на уринарния тест се появи втора черта, колкото и бледа да е тя, теста е положителен

Във  въпроса си не пропускайте следната информация:
1) Дата на последната менструация и продължителност на месечния цикъл (от първи ден на менструацията до първия ден следващата менструация; за първи ден се счита денят с истинско кървене, а не само зацапване);
2) Метод на засичане на овулацията, ако има такъв;
3) Ден/дни с непротектиран полов акт (дни със съмнение за евентуално зачеване);
4) Лекарства, които биха имали някакво значение (прогестеронови препарати, противозачатъчни, Клостилбегит, Кломифен и др.)
5) Правени ли са хормонални изследвания и има ли отклонения при тях
Така ще бъдем максимално полезни.

Моля задавайте въпросите си тук, за да не се създават нови теми с еднакво или подобно съдържание.

Успех и се надявам да намерите отговор на въпросите си!
Виж целия пост
# 1
Явно аз ще съм първа. Здравейте, дами! Ами така, да започвам. Първо да кажа, че не правя опити за бебе. Последната ми менструация беше на 18 миналия месец. Имах малко проблеми с цикъла, и не е точен като по часовник, но горе долу си ми идва по едно и също време. +/- 1, 2, най-много три дни. На 3ти март имах рисков полов контакт, с прекъсване (чела съм, че при повтарянето останалите по канала сперматозоиди изтичат, и можело да се забременее newsm78 ) не си следя овулация, защото както казах не правя опити да забременея, но ако всичко ми е нормално, така като гледам дните се пада май точно тогава някъде newsm78 ..по принцип си казвам, че не се забременява толкова лесно, някои хора с години се мъчат, пък да се получи ей така е малко вероятно, обаче днес забелязах някакво зацапване, и прочетох, че точно в тези дни, ако съм забременяла, е възможно да е някакво имплантационно кървене newsm78 , та, според вас възможно ли е да съм бременна?! Извинявам се, ако съм се поувлякла в описанието..
Виж целия пост
# 2
Enviemoi, чета ти поста и така както го описваш се върнах да прочета никнейма. Абсолютно същото е и при мен. Тръпна в очакване да дойде време за тест. В някои случаи е достатъчен и 1 път. Възможно е да си бременна, само трябва да изчакаш още малко като мен. Успех!
Виж целия пост
# 3
Здравейте на всички!Искам да ви попитам понеже ми е зя първи път с приятеля ми работим по въпроса за бебе и четох много Статии за тестовете за бременност...може ли да ми дадете мнение кога е най- удачно да си направя ....

Виж целия пост
# 4
Здравейте и честита нова темичка,сегаа да попитам цикъла ми беше на 18.02 и сега дадох малко кръв за тест според вас рано ли е.
Виж целия пост
# 5
Enviemoi, чета ти поста и така както го описваш се върнах да прочета никнейма. Абсолютно същото е и при мен. Тръпна в очакване да дойде време за тест. В някои случаи е достатъчен и 1 път. Възможно е да си бременна, само трябва да изчакаш още малко като мен. Успех!
   А бе все не ми се вярва, но ще почакаме и ще видим newsm78 да кажеш и при теб какво се случва
Виж целия пост
# 6
siskaplamenovavasileva , Има тестове , които са с по-висока чувствителност и могат да бъдат направени около 10 ден след овулация . Ако не си засекла кога е О , най-добре направи тест около 5 дена преди датата и то , ако е високочувствителен . Ако е например Шуър чек , 3/4 дена преди датата , би трябвало да отчете вярно .

Emanuela7888 , засече ли О ? На колко дни ти е цикъла . На мен ми дойде последно на 20.02 и О беше на 08.03 , ако сега направя какъвто и да е тест ще е отрицателен , рано е . Ако твоята О е била ранна , може и да отчете .
Виж целия пост
# 7
О трябва да ми е била на 02.цикъла ми е на 30 дни но от два месеца ми: два на 28 а опити правим от началото на февруари и от тогава е на 28 дни
Виж целия пост
# 8
О трябва да ми е била на 02.цикъла ми е на 30 дни но от два месеца ми: два на 28 а опити правим от началото на февруари и от тогава е на 28 дни
На 15-16.03 можеш да си направиш тест за бременност!  bouquet
Виж целия пост
# 9
Здравейте! Някой може ли да ми каже колко трае това имплантационно кървене?
Цикълът ми трябваше да дойде около 3ти март, ама той никога не е познавал календара, но кървенето което имах продължи ден, а обикновено е около 4-5. Освен това изпитвам постоянна тъпа болка в кръста. Ясно е, че ще се прави тест, но би било хубаво малко да ме успокоите и да кажете, че има друга причина...
Виж целия пост
# 10
Здравейте на всички...... как да разчитам това ? като изпарителна линийка или ?
 newsm78 #Crazy

http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=rgh1457614186d.jpg
Виж целия пост
# 11
Здравейте на всички...... как да разчитам това ? като изпарителна линийка или ?
 newsm78 #Crazy

http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=rgh1457614186d.jpg
Повтори теста ако имаш закъснение.
Виж целия пост
# 12
Нямам закъснение..... Последен цикъл на 13.02 ... засечена О с тест на 27  и нечакан цикъл на 12-13 март....... този тест ми беше останал в опаковката от тестовете за О и реших да го ползвам, но резултата ме озадъчи ..... според вас какво значи това ?
Виж целия пост
# 13
Моля за помощ резултат от кръвния тест 0-1
Виж целия пост
# 14
Моля за помощ резултат от кръвния тест 0-1

Отрицателен ти е.. съжалявам и успех с опитите следващия месец
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия