А дали отнякъде може да се купи готово изпечено агнешко?

  • 5 744
  • 15
Не мога да пека месо и това е - все ми става сурово, или сухо, или като сварено.
Дали няма някое местенце където да продават готово - както печените пилета?
Виж целия пост
# 1
Почти във всяка механа предлагат печено агнешко/в повечето по поръчка/.Ако си поръчаш ще ти направят,но ще ти излезе"солено".При печенето на агнешко не се изискват специални умения не знам защо не се получава при теб.  chef
Виж целия пост
# 2
Ами аз конкретно агнешко не съм пекла и малко ме е бъз да направя сефтето точно за празник и то при положение, че чакам гости.
Но може пък да се пробвам все пак   chef
Виж целия пост
# 3
Виж в Била, не съм сигурна дали има, но за празника може и да пуснат.все пак пекат какво ли не. Аз много често за празниците си взимам печено месо от там.
Виж целия пост
# 4
Ми ще ти дадем инструкции и няма начин да се провалиш....при всички положения по-добре ще е да си го опечеш сама. Агнешкото като изтине не е толкова вкусно, залоява се а и ще трябва да се разхождаш да го взимаш...а за парите не коментирам ще бъде скъпо.
Ако се решиш свиркай...ще ти помогнем Hug
Виж целия пост
# 5
Свиркам  Mr. Green
Давайте най-лесната и подробна рецепта  Hug
Виж целия пост
# 6
Казвам ти рецептата на майка ми, аз съм я правила също много пъти : много просто е и много вкусно става.

Значи купуваш едно агнешко бутче. Взимаш малко скилидки чесън и ги подпъхваш на различни места в месото (слагаш колкото си искаш). Посоляваш бутчето от всички страни и го слагаш в една голяма тава. Разполагаш върху него равномерно парченца масло. Слагаш вода да го покрие поне до половината. И покриваш добре с алуминиево фолио, но така че добре да се затвори тавата отгоре, да не се изпарява водата. Слагаш във фурната и печеш около час и половина. След това провери какво става с месото и дали има вода. Бучни месото за да провериш дали е готово. Ако не, пак затвори хубаво и продължи да го печеш. Най-важното е да има достатъчно вода в тавата (не се притеснявай да сложиш повече) и фолиото да е добре затворено. Така месото се задушава много добре, става сочно и се топи буквално в устата.

успех!
Виж целия пост
# 7
Много благодаря за бързата реакция!
С толкова подробни и точни инструкции бих се пробвала   bouquet
Виж целия пост
# 8
МОжеш да си поръчаш готово агне, казваш в колко часа  го искаш и ти го доставят вкъщи.
Цяло агне, пълнено и изпечено  е 100 лв. Ако те устройва кажи да взема тел. на фирмата!
Виж целия пост
# 9
а можеш да ползваш услугите на фурна за хляб. Ние така сме пекли цяло агне, което не се побираше в печката. Носиш си агнето , пекат ти го и после отиваш и си го взимаш
Виж целия пост
# 10
Е, не, за бутче става въпрос, ние ще сме 4 човека.
Благодаря на всички за отзивчивостта!
Виж целия пост
# 11
Правя го по същият начин както го е описала lala , но съм много доволна от готовата подправка на Kotany за ангнешко и слагам от нея. Не шпиковам с чесън, защото в подправката има и след като изпека месото махам за няколко минути фолиото и допичам за коричка.
Успех   bouquet
Виж целия пост
# 12
момичета,вместо в тава с фолио,може ли в йенски съд с капак да пека?
Виж целия пост
# 13
да, може
Виж целия пост
# 14
В Магазини Фамилия можеш да си поръчаш печено агне.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия