Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пазаруване от Amazon.co.uk и Amazon.de - тема №33

  • 60 486
  • 740

www.amazon.co.uk - Доставят почти всичко, което се продава от Amazon (не от други продавачи чрез Амазон) от секциите Baby, Beauty, Clothing, DIY & Tools, Electronics, Health & Personal Care, Home & Garden, Jewellery, Kitchen, Office Products, Shoes, Sports and Watches. До България стандартната доставка (7 - 10 работни дни) е 5.69 GBP за пратка + 0.59 GBP на килограм, с включено ДДС.

www.amazon.de - при същите условия, като по-горе, като стандартната доставка (7-21 работни дни) е 9.50 EUR за пратка + 3.00 EUR на килограм. Разликата между немското и българското ДДС е 1%, така че тук все още има преизчисляване.

Доставката на продавачи, различни от Амазон, може да е съвсем различна от горното – по-висока или по-ниска, а може и изобщо да не доставят до България.

Независимо, че в сайта пише:
You can pay by:
Credit card: We accept Visa, Delta, Visa Electron, MasterCard, Eurocard, American Express
Debit card: We accept UK-based Maestro, Solo and Visa cards

има потребители, успели да пуснат нееднократно поръчки с българска карта Маестро.

Отказ на поръчка:

1. Отивате на https://www.amazon.co.uk/gp/css/homepage
2. Логвате се и натискате "View recent and open orders" (бутонче в жълто)
И там ако има бутон "Edit Order" значи може да я промениш или откажеш. Ако няма, значи вече парите са блокирани и се обработва.

Всички поръчки могат да се откажат или променят само докато не са ви блокирали парите по картата!

Крайната сума с цената на доставката се вижда едва след въвеждането на данните на картата!  След това има още една стъпка за потвърждаване, така че проверявайте спокойно Wink

Някои неща, не се доставят директно до България (вече доста малко, за наша радост). Ето какво не се доставя директно до тук: http://www.amazon.co.uk/gp/help/customer/display.html?ie=UTF8&nodeId=524836:

Детските дрехи и обувки вече имат директна доставка, но им начисляват 20% ДДС.

При много от дамските модели обувки на Geox има разминаване в номерацията, затова трябва да се поръчват с 2 номера по-големи, напр., ако носите UK4 да поръчате UK6. Обикновено е указано в описанието на обявата, но е възможно и нищо да не пише.

Гаранцията на получената техника най-често не се покрива от български сервизи, но Амазон извършват ремонт или подмяна, ако им я върнете обратно. Peace

Сайт, където можете да проверявате кога и колко е била намалена дадена стока в Амазон. Може да си го инсталирате като добавка, ако сте с Firefox, много е удобно.

Обяснение на Amazon Prime или защо най-вероятно са ви изтеглили пари, без да сте правили покупки - С Amazon Prime получавате безплатна  First Class доставка за 1 ден, на артикули, продавани от Амазон, без ограничение на бройката на поръчките, в продължение на една година - струва 49 паунда. Може да се ползва и от други членове на домакинството. Добра опция е за хора, живеещи в Англия, които поръчват постоянно разни неща. Ако сте се абонирали, можете да се откажете, преди да сте направили поръчка, за която да сте се възползвали от Amazon Prime - отивате в акаунта си - https://www.amazon.co.uk/gp/css/homepage?ie=UTF8&%2AVersion% … p;%2Aentries%2A=0, там има линк - "Prime Settings", после "Cancel membership". Ако сте ползвали промоционална оферта за безплатен Amazon Prime (пускат такива, обикновено за 1 месец), просто отбележете "Do not upgrade" и няма да ви изтеглят пари. Дори и да ви изтеглят парите, ако не сте използвали някоя от услугите, все още можете да прекратите членството, като им пишете, ще ви ги върнат.

Линк за абониране и получаване на код за 20% намаление в Amazon.co.uk - тук. Кодът се получава веднага на е-мейла, с който сте се абонирали, важи еднократно на акаунт и намалява до 5 артикула от поръчката (ако сложите повече от 5 неща в кошницата, ще ви намали 5-те най-евтини). Валиден е само за дрехи и обувки с продавач Амазон. Peace

Информация за Амазон Вип:
За Европа има 3 сайта BuyVip собственост на Amazon:
http://es.buyvip.com/
http://it.buyvip.com/
http://de.buyvip.com/
Ако имате съществуваща регистрация в сайт на Amazon във Вип-овете може да се логнете с нея. Ако нямате, то се регистрирате, когато влезете на сайта. Данните попълнени в сайтовете на Amazon автоматично се използват и във Вип-овете. Въвеждате наново само данните за плащане и те се запаметяват за постоянно.
Артикули се изпращат директно до БГ, без необходимост от използване на посреднически транспортни фирми. Много рядко има едро габаритни стоки, които не могат да се доставят до БГ. При поръчки на стойност равна или по-голяма от 100 евро доставката до БГ е безплатна. За по-малки суми се таксува между 6,50-7,50 евро за първи артикул и после +0,50 евро за всеки следващ. Пратките пристигат или с БГ пощи или с UPS с куриер до врата. Една поръчка може да бъде разделена на няколко части за да стигне по-бързо до Вас. Вие ще бъдете таксувани за пощенски еднократно. Като част от артикулите може да дойдат в пощенския клон, а другите с куриер. Няма закономерност.
Мито и ДДС за тези пратки не се дължи. Разликата в ДДС се калкулира автоматично при избиране на адреса на доставка точно преди да платите.


Във всеки един от виповете ежедневно стартира кампания от 8 часа. Често кампанийте се дублират в различните страни, но стоките са на различна цена! Добре е да проверите и на трите места каква е цената, за да не платите повече  Wink При една и съща кампания, която тече едновременно на 3-те сайта наличностите са общи! Така, че ако резервирате артикул, който е последна бройка и после го видите по евтин в испанския вип например трябва да го освободите и да поръчате на ново през испанския.
Артикулите се резервират за 15 мин., а понякога 19 мин. В кошницата може да следите за колко време още артикулът седи запазен за Вас. Ако Ви остават 1-2 мин и минете към плащане, системата ще Ви даде нови 15 мин.
Плащането става с дебитни или кредитни карти, не се използва PayPal. Парите се блокират в момента, в който започнат да обработват пратката за изпращане.
Ако пратката Ви не е в процес на изпращане може да откажете артикул или да пишете на чат/и-мейл с молба да Ви бъде добавен още някой за да комбинирате доставката.
Ако искате да върнете нещо, което не Ви е харесало или не Ви става трябва да стана в рамките на 365 дни. Влизате в профила си и отивате в менюто за връщане. Избирате артикула и разпечатвате баркода със снимката. Пъхате в кутията с артикула и пращате с БГ пощи препоръчано, без приоритет. Нещата стигат за около 7-8 дни.
При връщане на дефектна стока Вип-овете поемат пощенските разходи. За целта трябва да снимате разписката от пощата и да им я пратите на и-мейл.
Понякога се чака до 1 мес за да изпратят даден артикул и в последния момент могат да го откажат.
Още при пускане на поръчката може да видите в менюто с поръчките си кога се очаква да бъдат изпратени.
Не се учудвайте ако сте поръчали нещо от испанския сайт, а го получите от Германия, просто артикулите са били налични само там, но ако трябва да върнете такава пратка, връщате я до Испания.
*Може да направите поръчка и с празна карта! Артикулите ще стоят запазени без да анулират поръчката до 5 дни.

Обяснение на Катрин   за офертите от Черния Петък:
Сделките започват точно в определен час, под продукта има обратно преброяване и виждаш след колко часа ще е активна сделката. Цената и процента на намаление става известно едва след като стане активна офертата.
Ако успееш да сложиш продукта в кошницата / казвам "ако", защото изгодните сделки се изчерпват за секунди /, започва да ти отброява 15 мин, в рамките на които трябва да финализираш сделката. Ако не успееш, изчезва ниската цена и се появява редовната. Можеш да купиш само един продукт от акаунт и не можеш да го добавяш повторно. Не можеш и да добавиш предварително продукта в кошницата. Стоиш, чакаш и бързо натискаш бутона за добавяне в кошницата, който се появява в началото на офертата, точно под продукта. Когато се изчерпа продукта се появява лист с чакащи. Може да се включите в него и ако някой не успее да плати навреме или по др. причини има наличен продукт, ще изскочи съобщение на десктопа ви, че продукта е добавен в кошницата и имате 15 мин. да платите / съответно трябва да сте пред компютъра и да следите внимателно, за да не го пропуснете /

Линкове към "складовете" на Амазон:
Amazon.co.uk Warehouse Deals
Amazon.de  Warehouse Deals
Offres Reconditionnées in Amazon.fr[/size]


* За връзка с Customer service:

Amazon.co.uk – Your account > Help (най-долу) > Contact us (жълтия бутон вдясно)
Следват три последователни стъпки, които ви дават възможност да изберете:  поръчката, тема, и накрая как желаете  да се свържете с тях (e-mail, phone, chat).

Amazon.de - Mein konto > Hilfe > Kontaktieren Sie uns >
Стъпките са аналогични.

Ето линкове към последните 10 теми:
тема 32
тема 31
тема 30
тема 29
тема 28
тема 27
тема 26
тема 25 - Black Friday 27.11- 01.12
тема 24
тема 23
Виж целия пост
# 1
Момичета имам проблем и не знам какво да правя  Rolling Eyes Влизам си в банкирането и виждам, че за всички поръчки парите са ми изтеглени, а може и да са само блокирани, а днес получавам мейл от Амазон, че за единия пакет памперси има проблем с плащането. И сега не знам какво да правя? В банкирането са отразени, а имам смс за всички без този пакет. Да пусна ли на ново плащането на този пакет, няма ли да стане така, че съм го платила два пъти?

Имам същия проблем - за 3 от нещата имам вече блокирана сума, а се опитват отново и отново да блокират пак и им дава недостатъчна наличност. Проблемът е, че няма как да вкарам пари по сметката до първия работен ден, а това е чак в сряда и не ги знам дали ще ме изчакат дотогава. Мейл за техническа грешка нямам, затова и няма да им пиша, да не им наведа вниманието към поръчките си напразно.  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 2
Чоки, ще те изчакат.

Момето, ще те имам предвид  Peace. Ако се откаже ще ти метна едно ЛС тези дни.

И да кажа днес взех от превозвач тази паста за зъби, 6 бр., по 75 мл. са. Според мен е на сметка, излиза под 2 лв. бройката.
Виж целия пост
# 3
Записвам се.
Имам 21 кашона поръчани памперси и всичките са изпратени.
Само че 7 от тях са за приятелка, която е към ДСК и не е получила смс, а парите са блокирани. Да видим какво ще пристигне.
Виж целия пост
# 4
Чоки за темичката  bouquet
Виж целия пост
# 5
При мен са изпратени 4 пакета памперси и 1 пакет кърпи,2 пакета кърпи засега не са пратени,но нямам имейл ... 
Виж целия пост
# 6
Поръчах преса за коса от немския, за пръв път ползвам немски адрес (на Габко), стискам си палци всичко да наред. Grinning
Виж целия пост
# 7
Аз за загубения 1 час в разговори и разправии имам 7 кашона памперси и един кашон кърпи на промо цени, но не толкова ниски, ако ми остане време ще се разправям с тях за разликата от 15п

Поне няма как да ги откажат защото ръчно ги намалиха Tired

Виж целия пост
# 8
Лошото в случая е, че тези блокирани пари, ще си седят до крайния срок определен от банката. Защото реално няма как да докажа, че сумата се опитват да ми я дръпнат за един и същ продукт два пъти. Но здраве да е, поне не е голяма. За сега не са ми отказали нещата от 7 имам 3 изпратени. На какъв принцип го правят не знам. Защото са неща от последните ми поръчани  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 9
При нов акаунт една и съща карта ли използвате или друга-все още неизползвана в амазон?
Виж целия пост
# 10
за темата   bouquet
нищо не чакам но да ви следя  Simple Smile
Виж целия пост
# 11
  bouquet за темата, Чоки!
Търся шампоан да си поръчам, за нормална към мазна коса. Ако някой е срещал изгодно, ще съм благодарна да сподели... че от тукашните скалпа ми се бели.
Виж целия пост
# 12
Нищо не чакам, но не мога без вас Grinning
Чоки  bouquet
Виж целия пост
# 13
  bouquet за темата, Чоки!
Търся шампоан да си поръчам, за нормална към мазна коса. Ако някой е срещал изгодно, ще съм благодарна да сподели... че от тукашните скалпа ми се бели.

Аз съм доволна от този:
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B004K557YU/ref=oh_details_o06 … ie=UTF8&psc=1
Виж целия пост
# 14
Цитат
Цитат на: Evа в Съб., 03 Май 2014, 05:23
 bouquet за темата, Чоки!
Търся шампоан да си поръчам, за нормална към мазна коса. Ако някой е срещал изгодно, ще съм благодарна да сподели... че от тукашните скалпа ми се бели.

Аз съм доволна от този:
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B004K557YU/ref=oh_details_o06 … ie=UTF8&psc=1

Понеже сте на вълна шампоани препоръчайте нещо и за съпруга ми против пърхут.Мерси
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия