Алкохол в ястията

  • 7 155
  • 36
**
Виж целия пост
# 1
Виното при готвене се изпарява.А с оцет не знам как ще замениш  newsm78ще е друг вкуса.
Виж целия пост
# 2
В някои от рецептите за ястия има ВИНО.  Ние  не употребяваме алкохол и въобще този продукт липсва у дома.
Въпроса ми е: виното с какво мога да го заменя ??  (евентуално оцет... newsm78)
Благодаря предварително за съвета
изпарява се алкохола от виното и остава аромата му.
замяната му е ... да не го използваш  Laughing
Виж целия пост
# 3
**
Виж целия пост
# 4
напротив , ориентирай се към използването им. както виното , така и бирата, ром(коняк), мастика(водка) имат своето място в манджите. после на Дрегер-а не показва наличие на алкохол.  Laughing
Виж целия пост
# 5
има ястия, където можеш да замениш виното с оцет - вместо чаша вино, 2 лъжици оцет - това са винените кебапи  Peace и някои сосове;  Другаде можеш вместо вино да ползваш сока на портокал или лимон. Ама много зависи какво готвиш. Нищо, че не пиете алкохол, купи си една бутилка бяло полусухо вино  примерно мускат и си го ползвай само за готвене. И ние не пием уиски, но манджите го поемат  Wink
Виж целия пост
# 6
***
Виж целия пост
# 7
***
Виж целия пост
# 8
Не смятам, че чаша вино при готвене и то от време на време би довело до проблеми след н на брой години при здраво дете. Все пак с алкохолни напитки не се готви всеки ден.

А при диабетиците няма забранени храни, има забранени количества.  Peace

Според мен авторката на темата задава този въпрос просто, защото по някакви причини, примерно религиозни, консумирането на алкохол по какъвто и да е било начин и под каквато и да е форма е неприемливо.
Виж целия пост
# 9
Венетта, благодаря за изчерпателния отговор!

Ще си запиша заместителите, за които спомена , че ги има на австрийския пазар / след месец ще ходим в Австрия/


Не е по темата, но като член на няколко кулинарни групи във Фейсбук, прави ми впечатление, че масово  на снимките на манджичката присъстват и чашки и бутилки / на обикновени делнични, непразнични трапези/.


Дунди73, спомняш ли си героите в "Мамино детенце", как грижливата родителка  поднася паница с винце на  мамин Николчо....

Виж целия пост
# 10
Ще си запиша заместителите, за които спомена , че ги има на австрийския пазар / след месец ще ходим в Австрия/

Не е по темата, но като член на няколко кулинарни групи във Фейсбук, прави ми впечатление, че масово  на снимките на манджичката присъстват и чашки и бутилки / на обикновени делнични, непразнични трапези/.


бих напуснала такава група веднага  Mr. Green Това си е чиста проба битов алкохолизъм!  Затова у нас се редуваме - едната вечер милото удря 50 твърдо, другата - аз една бира  Peace

иначе може да не се товариш от Австрия, тук има достатъчно безалкохолни бири (съдържание на алкохол по-ниско от на бозата; сайдери,  гарам-масала, както и сос от нар
Виж целия пост
# 11
gruh-gruh, явно с теб говорим за различни неща. Едно е да подаваш паницата с виното всеки ден, друго е да сложиш чашка вино в яденето веднъж или два пъти в месеца.
То и Ути Бъчваров и Лора и Стоян по телевизията казват и показват какво вино примерно може да се сервира с дадено ястие.
Те някои хлапета не чакат вкъщи да им поднесат чашката, ориентират се сами извън дома и тогава става страшно.

Та темата беше за заместители при готвене ...
Виж целия пост
# 12
абе като чета заглавието темата е Алкохол в ястията , а не заместител.
уважавам мнението на всеки , но всеки може да си направи сам сметката :  ако сипеш 100 мл алкохол на  2 л/кг манджа  това е доста малко. Венета пишеше ,че на 78 градуса алкохола изчезвал , но все още го има. ама колко от вас готвят на тази температура ? аз мисля ,че идеята за използването на алкохола е за да му се извлече аромата. всеки е чел за вината как го описват - след отпиване се усещал послевкус на ягода , орехи  и каквото се сетиш още. аз не ги усещам индивидуално , но определено има някакъв аромат. за алкохол и дума не може да става.
а за това ,че децата щели да привикнат на алкохола  ако той се използва в ястията за мен си е жива мистерия.  newsm78  само си представям колко ли цигари са им пробутали в манджите за да започнат да пушат ?  вероятно и употребата на различни видове  треви (подправки) е причината да започнат да употребяват наркотици ?  знам ли  newsm78
Виж целия пост
# 13
Единственото, за което се сещам, е една есенция с аромат на ром, без ром.
Ползвах я за Тирамису.
Иначе "напивам" децата редовно с крилца с бира.
А да - има безалкохолна бира.
Виж целия пост
# 14
а казала още една алкохолна рецепта , а от отдел Закрила на детето  са те посетили .....мръсничкаджийка  hahaha
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия