Как да сготвя постен гювеч спешно!

  • 5 829
  • 22
Добър вечер,
Амиии така.....Значи майка ми се прибира от чужбина днес и решех да я изненадам с готово ядене.Въпросът е,че нямам никаква идея как се готви.Мога да правя скари и тем подобни ама с готвенето никакъв ме няма Grinning.Реших да се спра на постен  гювеч, защото нямам размръзено месо , а и има някакъв буркан от баба с всякакви заленчуци и майка ми един беше споменала,че е тъкмо за гювеч.А между другото знам, че сигурно има много такива теми от които изчетох много,но ми трябва някой да ми обясни като на малоумен Grinning като например на колко градуса да се пече,на каква позиция във фурната и т.н.Четох, че зеленчуците трябва да се запържат в тиган и да ги слагам един по един ,но при мен всичко е наблъскано на едно място(в буркана).Та ако някой може да ми обясни как да го сготвя това "чудо" за мен ще съм много благодарен.
Виж целия пост
# 1
Аз лично слагам всичко заедно в гювеча без да запържвам нищо и във фурната. Слага се на решетката на фурната на най-ниската позиция . Ама с един буркан само не си струва да слагаш гювеча. Ако сложиш картофи , лук, бамя, зависи какво обичате все пак. Ако имаш микровеле , размрази поне малко месото и направи пържоли Simple Smile
Виж целия пост
# 2
E ще нарежа и ще сложа картофи може и да импровизирам малко Grinning
И ако може да ми кажеш градуси и време ще бъде екстра.А също така в йенска тенджера ли да ги сложа нещата?
Виж целия пост
# 3
Аз мислех , че ще използваш глинен гювеч. Simple Smile Ако ползваш йена , задължително на решетка да не се допира до реотаните, градусите около 200 . Не затопляй фурната предварително . Йената трябва да е суха от външната страна , за да не се пукне. Ако са само зеленчуци може би около час след като заври . Успех!
Виж целия пост
# 4
Предлагам ти нещо бързо и постно в тава.

Изливаш само течността от буркана с гювеча в отделен съд.
Гювечът изсипваш в тава.
Измерваш,  измиваш  и добавяш една чаша ориз и със същата чаша си мериш водата - 3 чаши (може и малко повече, примерно половин отгоре), като прибавиш и отделената течност от буркана.
Малко олио - 2 пръста от бутилката, 1 супена лъжица сол.
Пъхаш във включена фурна и чакаш докато спре да се вижда течността.
Тогава трябва да е готово.
Леко готвене Стоянчо и внимавай  да не седнеш пред компа и да загориш гювеча! Simple Smile
Поздрав на майчето!

пп: Ако гювечът е солен, намали малко солта.
Виж целия пост
# 5
http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/09/blog-post_27.html

Другото предложение е заливаш дъното на тигана с малко растително масло, изсипваш буркана със зеленчуците да се запържат за 5-8 мин., ако са били стерилизирани предварително, после чукваш 3-4 яйца, разбъркваш добре, прибавяш 200 г натрошено сирене, объркваш докато яйцата стегнат  около 3 мин. и манджата е готова.
Ако искаш гювеч - запържи в малко олио  зеленчуците от буркана, свари отделно ориз - една 200 мл чаша и после ги смеси просто да кипне и готово.
Виж целия пост
# 6
А от къде да пусна печката да пече?Само горната страна или и от двете страни да пече?
Виж целия пост
# 7
И от двете страни
Виж целия пост
# 8
и йената да е на най-долната степен в/у решетка на 200 градуса без капак нали? Grinning
Виж целия пост
# 9
Йената на първото възможно ниво от долу на горе, т.е. да е на решетката във въздуха, да не опира долу на фурната. С капак и водата ако има картофи да е малко, а не да покриеш с вода. Когато се готви с капак във фурната , водата не е нужна да е много
Виж целия пост
# 10
Най-какрая взех по-малко от всички съвети за които благодаря и сътворих ей това чудо.Сега остава само да го бутна в печката без да оплескам нещата Grinning
Виж целия пост
# 11
Така как е водата?
Виж целия пост
# 12
Имаме малък проблем.Не мога да намеря капака на йената.....И са ко шъ праим?
Виж целия пост
# 13
Имаме малък проблем.Не мога да намеря капака на йената.....И са ко шъ праим?

Ако имаш алуминиево фолио, завий отгоре тенджерата с един лист от него.
Виж целия пост
# 14
Имаме малък проблем.Не мога да намеря капака на йената.....И са ко шъ праим?

Ако имаш алуминиево фолио, завий отгоре тенджерата с един лист от него.

Алуминиево или готварското(прозрачното) или бежавото което е като хартия ?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия