За тестото: 1 яйце, 100 гр.захар, 200 гр. маргарин, сода+оцет
Омесва се меко тесто, което се оставя настрани за около 30 мин.
Тестото се разделя на 2 части, от едната се пекат кръгчета, от другата същите по големина кръгчета, но с малка дупка в средата. Аз изрязвах с малка чашка за ракия, а дупката в средата щях да я правя с капачка от шампанско, обаче не намерих такава и си намерих друг начин.
Като се разточва тестото, не се добавя брашно. Тестото е малко ронливо, трудничко се разточва, но това да не ви притеснява. Аз го понамачквах в ръцете малко, все едно работех с пластилин.
Не правете кръгчетата много дебели, защото после се слепват по 2.
Преди да се сложат във фурната, кръгчетата с дупките се намазват отгоре с разбит белтък и се посипват със ситно счукани орехи.
Когато изстинат, слепвате кръгчетата по 2 с гъсто сладко, като горното трябва да е с дупката, естествено.
Аз днес ги правих, станаха доста добри, като за пръв път. Ако не смятам великденските курабийки на Сладка хапка.