Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

В болница без точна диагноза

  • 3 868
  • 22
Здравейте на всички!
Принуден съм да пиша тук, поради следната причина. С дъщеричката ми, която е на 5 г. сме в болница 2 ден. Всичко започна миналата неделя, когато следобяд тя вдигна температура 38,5. На следващия ден я заболя и ухото. След консултация с личния ми лекар й беше изписан антибиотик Клацид 250мг. Не ми се искаше да й го давам, но беше доста отпаднала, ухото я болеше и отказа да се храни. Започнахме антибиотик в понеделник следобед. Никакъв положителен резултат. Във вторник вечерта беше с температура 39,5. В сряда пак бяхме при личния, препрати ни на УНГ, който каза, че дясното ухо е леко зачервено, но не е възможно от него да вдига такава температура. Казват ни да изчакаме още, за да подейства лекарството. Вечерта пак сме с 39,5 дори нагоре. Четвъртък благоволиха да й пуснат изследвания, кръв, урина и рентген на бял дроб. Белия дроб е чист. В кръвната картина левкоцитите са завишени около 14,5  утайката е 52. Пращат ни в инфекциозно отделение за консултация, сестра направо ни приема с 39,8..лекаря пристига след 3 часа. Назначават и й бият Медаксон. Днес ни пратиха отново на УНГ, който каза същото като предишния /в никакъв случай не изключвам ушите иначе, вече подлагам всичко на съмнение/. Ехография на бъбреци и черен дроб-всичо е наред. Детето продължава да вдига температура в момента е с 38,8. Не се оплаква от нищо, освен от ушите и то когато е с температура. Вчера ми отговаряше не съвсем адекватно, но го отдавам на температурата и заглъхването в ушите, което единствено установиха след прегледа. МОЛЯ някой компетентен и други хора минали през подобно нещо, дайте ми съвет. Видяхме се в чудо. Да си взимам ли детето от тук и да я водя по София, да чакам ли??? Не знам!? Иначе е здраво дете, не е пила антибиотик от 2 години, лесно преборва вируси.
Моля кажете как да постъпя. Какво да изискам от лекарите?[/img][/img][/img]
Виж целия пост
# 1
Пишете в кой град сте, може би така ще има повече полезни съвети.
Виж целия пост
# 2
В Благоевград сме.
Виж целия пост
# 3
Така или иначе събота и неделя е трудно да идеш където и да е. В понеделник ще трябва да решиш и а си проучила къде да идеш в София. Лесно се казва "иди в София", но къде аджеба да идеш?

Стрептокок в гърлото или уроинфекция биха изглеждали така.

Вероятно е антибиотика да не е подходящия за заболяването.
Виж целия пост
# 4
Има ли увеличени лимфни възли?
Секрет от гърло, уши и нос не разбрах изследван ли е?
Може да има някаква бактериална инфекция, ако не е пускан задължително направете!

Едната ми племенничка мина през нещо подобно, в крайна сметка се оказа Варицела, която не можеше да избие заради изписания на сляпо АБ Imp

Виж целия пост
# 5
Добро утро!
Изследванията на урината казват, че са нормални, не я боли когато ходи до wc. Не са ни взимали секрети. Едни ми казаха, че чакат резултатите от същите... преди малко пак ме питаха пуснаха ли и секрети...а д-ра не е пуснал никакви. Нямам думи. Питах преди дежурната сестра, каза че чула, че лекуват детето за ангина и да си говоря с лекаря за секрети от ухо или гърло. Каква ангина като гърлото й е добре. Било и назначено много добро лечение и вече не вдигала над 39.
Малката е карала Варицела.
Не получавам никакъв отговор от лекарите какво му е на детето!
Виж целия пост
# 6
Ами опасявам се, че не знаят.
След като нямат точна представа какво му е то се дава един антибиотик, ако не помогне се дава друг ...  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 7

Кажете, моля, къде да я заведа, при кой добър диагностицик! Отново се оплаква от ушите, явно болката е някъде в главата. С какъв лекар трябва да се направи консултация?
Виж целия пост
# 8
Ами не се страхувайте толкова от болката в ушите. Ако детето е имало възпалено уше, някак нерва остава чувствителен и реагира дълго дори и след оздравяването. Това не означава, че има проблем в главата.

Добре е да направите консултация с УНГ и да учете едно такова мнение.

Направете дневник и записвайте Т на детето когато я мерите. Ще имате представа как върви оздравяването.

Има такъв грип около нас с няколко дневна висока Т. Близко дете до нас получи и гърч.
Виж целия пост
# 9
Не са ни взимали секрети.
Взимай си детето веднага и отивайте в друга болница.
Нищо не правят, нито търсят причината. Просто го наливат на сляпо с АБ.

Има ли увеличени лимфни възли?
Виж целия пост
# 10
Здравейте, как е днес детето? Продължава ли да вдига температура?
Виж целия пост
# 11
Минахме през подобно нещо с дъщеря ми-пие АБ и вдига над 39 гр. Левкоцити 27,утайка 52. Ухо зачервено,но не толкова,че да вдига такава темп. Направиха снимка на бял дроб и се оказа някаква пневмония долу ниско/тук вече не разбирам,но казаха,че много трудно се вижда на диска/. Оказа се неподходящ АБ,както и дозата,която приемаше детето. Коригираха го и след 3-4 дена спря да вдига темп. Пневмонията беше без абсолютно никаква кашлица.
Виж целия пост
# 12
Как сте днес?
Виж целия пост
# 13
Здравейте!
От вчера сме в Александровска болница /педиатрия/ в София, направиха всички изследвания на детето, пуснаха секрети днес /изглежда, че може все пак/ чакаме резултати, нова снимка на бял дроб -чиста. Няма скрита пневмония. След още една консултация с УНГ казаха, че възпаление в ушите все пак има. Чува заглъхнало. Изписаха капки. От днес е на нов антибиотик от същата група, малко по-добър, доколкото ми обясниха. Все още вдигаме температура. Сега варира между 37,5 и 38. Тук определено взеха подвнимание всяко едно нещо за детето. Надявам се след ден два да нямаме температура и скоро да се приберем у дома.
Виж целия пост
# 14
Пиши като излязат секретите.
И бързо да се оправя госпожицата Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия