Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

В болница без точна диагноза

  • 3 875
  • 22
# 15
Здравейте!
От вчера сме в Александровска болница /педиатрия/ в София, направиха всички изследвания на детето, пуснаха секрети днес /изглежда, че може все пак/ чакаме резултати, нова снимка на бял дроб -чиста. Няма скрита пневмония. След още една консултация с УНГ казаха, че възпаление в ушите все пак има. Чува заглъхнало. Изписаха капки. От днес е на нов антибиотик от същата група, малко по-добър, доколкото ми обясниха. Все още вдигаме температура. Сега варира между 37,5 и 38. Тук определено взеха подвнимание всяко едно нещо за детето. Надявам се след ден два да нямаме температура и скоро да се приберем у дома.
Браво за бързата реакция на татито!
Да позная ли кой е новия ("по-добър") антибиотик? Гентамицин? Ще съм ви благодарна, ако ми потвърдите, дали съм познала - за лично мое статистическо проучване на тема "предпочитани широкоспектърни антибиотици в България".
И стискам палци дъщеричката ви скоро да оздравее! Иначе, темата на д-р Оги (проф. Бранков) тук във форума може да ви е полезна. Консултира онлайн доктора и може да ви опъти къде на какъв специалист да отидете.
Заглъхването в ушите перфектно може да е от кларитромицина (Клацид) като странична реакция и да няма проблем с ушите.
Виж целия пост
# 16
Как е детето?
Поставиха ли диагноза?
Виж целия пост
# 17
Привет на всички! Днес ни изписват. Кръвните изследвания са добре, утайката спадна. Тук ни приложиха антибиотик Сулперазон. От същата група като Медаксон, но с допълнителни съставки, доколкото ми обясниха и разбрах. Гърления секрет показа някакви стрептококи, които причиняват пневмония, която се виждаше като някаква лека сянка на първата снимка, направена ужасно, по обяснение на тукашните лекари.
Лекарите в Александровска болница реагираха много адекватно и съвестно, направиха всичко необходимо, за да си тръгнем днес здрави. Благодаря много на тях и на вас, които бяхте съпричастни с нашия случай. Бъдете здрави!
Виж целия пост
# 18
Много се зарадвах на хубавата новина!

Новия антибиотик сигурно са го предписали вече по антибиограмата от гърления секрет и всичко се е наредило. Браво, радвам се. Благодаря, че споделихте информацията!
Виж целия пост
# 19
Радвам се, че детето вече е добре, бързо възстановяване!

Винаги пускайте секрет. Лекуването на сляпо я уцели, я не. А болестта се задълбочава през това време.
Виж целия пост
# 20
Ех, че  хубава новина  Hug

Може да смучете Фариностим - много добри резултати дава за такива проблеми.
Виж целия пост
# 21
Истината е, че при сериозни състояния, човек трябва да си вземе детето и да иде в София! Добре, че се е оправило детето Simple Smile
Виж целия пост
# 22
И ние бяхме така една седмица с температура 37,5-38,0-38,5
и не могат да разберат от къде е пуснаха урина и се оказа бактериална инфекция и една седмица на ванкомицин и меронем
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия