Научете ме да готвя

  • 1 787
  • 28
# 15
Да, не е до носа, но кекс се пече така. Не се отваря фурната докато не замирише на кекс.
Виж целия пост
# 16
Наложената баница я павя с  обикновенните кори. В плънката на баницата слагам яйца,1 ч.л сода, сирене, газирана вода, олио и разтопено масло, обърквам всичко и това ми е плънката. Винаги завършвам с плънка и газирана вода. След като се изпече я обръщам в/у купички докато изстине. Колкото и да стои не става корава.
Виж целия пост
# 17
Да, не е до носа, но кекс се пече така. Не се отваря фурната докато не замирише на кекс.

Наистина всяка фурна е различна и дадените температури са по-скоро ориентировъчни. Аз пека кекс, като го слагам в студена фурна и след 50 минути отивам да го извадя. Нито го гледам, нито проверявам дали е опечен. Но това се постига с времето и с по-честото използване на фурната, де! Grinning Всичко идва с опита, така, че давай смело! Няма човек поискал да се научи и да не е успял!
Виж целия пост
# 18
Хе-хе, и аз разбирам, че кексът е готов като замирише на кекс. Laughing

А застройката на шкембето я правя: запържвам лук, добавям брашно, бульон, 2-3 л. кисело мляко и чаша прясно мляко.  chef

Аз пък имам проблем с пиле яхнията (с многото лук) - мъжо все вика: абе хубава е, но не както я готвят в нашия край. newsm78
Виж целия пост
# 19
И какъв ти е проблемът? newsm78 Лесна манджа е.
Виж целия пост
# 20
Ами и аз това се чудя  Thinking, може би в подправките - слагам само черен пипер, нещо друго?
Виж целия пост
# 21
Ами аз я правя така - след като препеня пилето, слагам и лука да ври (2 големи глави, нарязани на ситно, може и настърган морков), както и червения пипер. Напоследък не запържвам манджите, но не пречи да запържиш месото с лука и червения пипер. След като уври месото, го вадя и обезкостявам и накъсвам на хапки. Но ти ако предпочиташ, можеш да го оставиш на порции. Добавям сол, черен пипер, пресен магданоз, ако е бройлер пилето, добявам и 2 пилешки или гъбени бульона Маги за аромат и сгъстявам с брашно, което, ако е препечено с масло, още по-добре. Ако не, в момента, в който свалям ястието, добавям парче масло за аромат. Друга мазнина не слагам. Това е.
ПП Ако мъжът ти е свикнал на домашно пиле, а ти му готвиш бройлер... забрави да ти хареса някога манджата! Mr. Green
Виж целия пост
# 22
А пък според мен тайната на всяка яхния е запържването на лука до златисто и на брашното.Вкуса е съвсем различен!
Виж целия пост
# 23
И аз да кажа нещо по въпроса за баниците,защото и аз голям зор видях доде се нау4а... smile3557 После си хванах цаката на фурната и освен това винаги я слагам в добре загрята фурна, и като я извадя я понапрьсквам със студена вода и я увивам с кьрпа"да си обиколи нивката", както казва свекьрва ми... newsm62и не я бутам поне 20 мин...последния път я правих вита със спанак и много добре ми се полу4и newsm10
Виж целия пост
# 24
Ами и аз това се чудя  Thinking, може би в подправките - слагам само черен пипер, нещо друго?

аз слагам чер пипер, но на зърна и дафинов лист
става много вкусно Peace
Виж целия пост
# 25
Абе пак ще я пробвам някой път, дано успея да я докарам.  chef
Виж целия пост
# 26
И аз да кажа нещо по въпроса за баниците,защото и аз голям зор видях доде се нау4а... smile3557 После си хванах цаката на фурната и освен това винаги я слагам в добре загрята фурна, и като я извадя я понапрьсквам със студена вода и я увивам с кьрпа"да си обиколи нивката", както казва свекьрва ми... newsm62и не я бутам поне 20 мин...последния път я правих вита със спанак и много добре ми се полу4и newsm10

Ооооо кой ще чака 20 мин. народа гладен.
И мойте баници нещо се излагат, затова ще следя с интерес темата.
Виж целия пост
# 27
Аз пък имам проблем с пиле яхнията (с многото лук) - мъжо все вика: абе хубава е, но не както я готвят в нашия край. newsm78
Ами да ходи да си го яде в неговия си край тогава. hahaha
Виж целия пост
# 28
Аз пък имам проблем с пиле яхнията (с многото лук) - мъжо все вика: абе хубава е, но не както я готвят в нашия край. newsm78
Ами да ходи да си го яде в неговия си край тогава. hahaha
Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия