За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 64 633
  • 737
# 375
Пържих и не солих. Супер сттана
Виж целия пост
# 376
Видях в нета рецепта за сладкиш с бита сметана, обаче при разбиването, сметаната се пресече.
Утре мисля да купя нова сметана и да повторя опита. Някакви съвети, за да не ми се случи пак?!
Виж целия пост
# 377
Правихме опит за катми,не станаха...удвои обем тестото и после греда...???
По тази рецепта винаги стават даже и с бяро брашно. Не си спомням на кого е рецептата.
Постни катми
............
Колко е тази чаша като грамаж - 200 г или 250 г Трудно ми е само с чаши, от чаша до чаша голяма обърквация настъпва.
300мл.
Виж целия пост
# 378
Видях в нета рецепта за сладкиш с бита сметана, обаче при разбиването, сметаната се пресече.
Утре мисля да купя нова сметана и да повторя опита. Някакви съвети, за да не ми се случи пак?!

Да е висок процент - 30-35%. Зависи от рецептата, някъде пише да се разбива студена , а другаде  - не. Ще прочетеш. Предпочитам да я разбивам на стайна температура, да не е ледена.  Да се започва разбиване бавно и постепенно да се разбива на по-висока скорост Захарта се прибавя на порции, бавно. Разбиваш до твърди върхове. Ванилия и отново разбиваш на 1 оборот на миксера/бъркалките.

Благодаря!
Виж целия пост
# 379
Видях в нета рецепта за сладкиш с бита сметана, обаче при разбиването, сметаната се пресече.
Утре мисля да купя нова сметана и да повторя опита. Някакви съвети, за да не ми се случи пак?!

Да е висок процент - 30-35%. Зависи от рецептата, някъде пише да се разбива студена , а другаде  - не. Ще прочетеш. Предпочитам да я разбивам на стайна температура, да не е ледена.  Да се започва разбиване бавно и постепенно да се разбива на по-висока скорост Захарта се прибавя на порции, бавно. Разбиваш до твърди върхове. Ванилия и отново разбиваш на 1 оборот на миксера/бъркалките.

Благодаря!
Ами аз точно това направих. Извадих я от хладилника предварително и я оставих на стайна температура, и захарта винаги добавям постепенно... За пръв път ми се случва, но беше някаква непозната марка от Кауфланд. Почти беше готова и изведнъж се пресече. Ще се пробва пак, то се е видяло. Благодаря за съветите, може и от самата сметана да е било.
Виж целия пост
# 380
Момичета, дайте съвет!
Има един буркан със свинско месо и ми се иска да направя супа или картофена манджа, но на гъсто. Но нямамай идея дали ще стане вкусно.
Виж целия пост
# 381
Ще стане, направи си манджата както си я правиш, сгъсти я с малко брашно разбито във вода и накрая малко преди да е готова добави месото(предполагам е сварено),.
Виж целия пост
# 382
Сварено е да, ще стане нали. Както си я правя.
Виж целия пост
# 383
Да, правиш си я както си я правиш постна и накрая просто добавяш месото.
Виж целия пост
# 384
Имаме желание да направим кисело зеле. Някакви насоки, съвети рецепти? За първи път ни е и нищо не знаем но сме ценители да хубаво и ароматно зеле. Моля за помощ Simple Smile
Виж целия пост
# 385
днес сутринта за първи път пробвах дюнер и се влюбих в палачинката. Откъде да си купя готови такива?
Виж целия пост
# 386
От Кауфланд , води се арабски хляб.
Виж целия пост
# 387
Не  мога да намеря рецептата,но се хареса много,отдавна го правих-такова пилешко с кисело мляко в йенска тенджера.Сигурно   дамите ще се сетят,Пък и  на мен ще помогнат да го направя отново.Струва си.
 Сигурно много,  много съм закъсняла, но:
Продукти:
1 средно голямо пиле,
1 кофичка кисело мляко,
1 суп. лъжичка пресен копър,
сол на вкус

Приготвяне:
1.Намасляваме дъното на йенска тенджера и полагаме разрязаното откъм корема пиле.
2.Разбиваме киселото мляко ,добавяме нарязания копър,солим според вкуса си и заливаме пилето.
3.Печем в умерена фурна,докато остане на масло. без да захлупваме тенджерата.
Виж целия пост
# 388
Имаме желание да направим кисело зеле. Някакви насоки, съвети рецепти? За първи път ни е и нищо не знаем но сме ценители да хубаво и ароматно зеле. Моля за помощ Simple Smile

http://pep-4o.blogspot.bg/2013/02/blog-post_17.html?m=0
Без претакане подробно описано Трябва да спазваш за херметичното затваряне

Питки има има и в Лидъл и Кауфланд
Виж целия пост
# 389
Замразена манатарка... колко време й трябва да е готова в супа?!?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия