За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 64 612
  • 737
# 480
Захарта активира дрожите в маята.
Виж целия пост
# 481
И сложи една щипка захар в маята.
[/quote
Защо?
Винаги се слага и захар, задължително е. Така се подхранва мая и съответно шупва.
Виж целия пост
# 482
Колко време се пече свински джолан?
От 2часа пека в йена 1,600кг джолан и още не е готов...
Виж целия пост
# 483
Колко време се пече свински джолан?
От 2часа пека в йена 1,600кг джолан и още не е готов...
Ако с дървено шишче го промушиш трябва да излиза светъл, бистър сок. Ако не излиза ще печеш още, може и до 2ч и половина. На колко го печеш, вероятно е покрит с фолио или капак, нали.
Виж целия пост
# 484
Беше за час с фолио под капака,махнах го,за да се зачерви кожичката,като пробивам с нож излиза сок,но ми се струва не много крехко,може би з-то е голямо.Предният път месото падаше от кокъла и много бързо се опече,но беше около 1кг
Виж целия пост
# 485
Захарта активира дрожите в маята.
Т.е. бухва още повече 😇
Виж целия пост
# 486
Дали да не сложа малко вино на джолана?
Водата почти е извряла,а той не е готов,а виното може да го омекоти малко...уффф,добре че не чакам гости...май няма да се яде скоро...
Но да не се спука йената... да го затопля ли малко виното?
Виж целия пост
# 487
Дали да не сложа малко вино на джолана?
Водата почти е извряла,а той не е готов,а виното може да го омекоти малко...уффф,добре че не чакам гости...май няма да се яде скоро...
Но да не се спука йената... да го затопля ли малко виното?

Аз знам за чашка ракия, когато нещо не ще да се свари.
Виж целия пост
# 488

И да съм по темата - с грис освен грис-халва и тип кремче може ли да се приготвят и сладкиши?


Реване от стария тефтер

Турско реване с маково семе и крем

Мързелив царевичен хляб

Ябълкови бисквити с грис

Шекерпаре
Виж целия пост
# 489
Скрит текст:
Дрождите в маята се хранят със захар, по-бързо се кативира и по-бързо бухва. Солта е обратното, затова тя се добавя към брашното и маята я добавяш чак като е шупнала.
Виж целия пост
# 490
Дали да не сложа малко вино на джолана?
Водата почти е извряла,а той не е готов,а виното може да го омекоти малко...уффф,добре че не чакам гости...май няма да се яде скоро...
Но да не се спука йената... да го затопля ли малко виното?
Не, вино вече не. Топла вода можеш да добавиш, а защо до сега не го направи..
Виж целия пост
# 491
Изпече се,добре е,благодаря за съветите
Виж целия пост
# 492
Изпече се,добре е,благодаря за съветите
Доли, друг път печи под фолио, което завиеш много добре под ръбовете на тавата така, че да ен излиза въздух. При йената няма плътно уплътняване на капака . И като ти е купено месото, зависи колко старо е било.
Виж целия пост
# 493
Уф, пак аз, извинявайте.

някой има ли опит с агнешки т боун стейкове? Правили сме само телешки досега, таже не бях виждала агнешки. Правила съм котлети и корона, но в констелация т боун нямам никакъв опит с агнешко.

Ще съм благодарна за температури и обработка за медиум месо.
Виж целия пост
# 494
Моля за съвет...силно загоря една тенджера,варих мляко,и въпреки че сложих вода много загоря.Пет дни вече се кисне със сода,търках с едра тел и изобщо не поддава на почистване...какво да правя?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия