За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 64 520
  • 737
# 510
max-mama,благодаря! Не се сещам в Метро на коя фирма беше, тази на доктора,откъде я купуваш?

Има я във всички хранителни магазини в опаковка от по 4 капсули.
Писах по-горе, но това е есенция, не е течна ванилия.

Ооо,да,извинявай! Flowers Hibiscus
На мен много ми харесва тази есенция на Доктора,може да ти допадне.
Виж целия пост
# 511
[...............Ооо,да,извинявай! Flowers Hibiscus
На мен много ми харесва тази есенция на Доктора,може да ти допадне.

Не , не ми допада, тя е изкуствена и на мен ми мирише лошо.
Виж целия пост
# 512
marchеva14, благодаря, ще купя течната.
Виж целия пост
# 513
Скрит текст:
Моля за съвет...силно загоря една тенджера,варих мляко,и въпреки че сложих вода много загоря.Пет дни вече се кисне със сода,търках с едра тел и изобщо не поддава на почистване...какво да правя?

В такива ситуации използвам Медикс за загорели мазнини.Обливам с препарата,оставям за ден-два,загорялото се отлепя буквално и после измивам.
Doli, max-mama е дала съвет за Медикс за загорели мазнини, но ден-два е много време да седи тенджерата. Ако е алуминиева, ще се повреди. Пробвай с препарата 5-10 минути и наблюдавай. Ако стане на пяна измивай тенджерата. Ако трябва повтори. Аз така си повредих алуминиева тавичка. Медикса стоя 1 час и тя стана на петна и дупки.
Виж целия пост
# 514
ММ купил четвъртина малко прасенце с кожа. Ще го мариновам и пека под фолио, но се чудя колко време ще му трябва? Би трябвало бързо да се опече според мен, около час. Като махна фолиото как да му направя кожичката хрупкава? Ще поливам със соса, но това дали ще е достатъчно? Никога досега не съм пекла малко прасенце.
Виж целия пост
# 515
Моля за съвет...силно загоря една тенджера,варих мляко,и въпреки че сложих вода много загоря.Пет дни вече се кисне със сода,търках с едра тел и изобщо не поддава на почистване...какво да правя?
Аз ползвам Бинго OV, наръсвам, слагам малко вода, оставям я през нощта да се накисне и на сутринта всичко излиза, но все пак зависи каква е тенджерата.
Виж целия пост
# 516
Doli аз знам, че трябва да поври малко със содата, за да омекне, като я махнеш може да сложиш и оцет и тогава пробвай да изстържеш. Би трябвало да стане по-лесно почистването.
Виж целия пост
# 517
Благодаря,утре ще се мъча с нея
Виж целия пост
# 518
Къде в София мога да купя сурови фъстъци? За предпочитане верига магазини, а на пазари. Благодаря
Виж целия пост
# 519
За баница със спанак и сирене трябва ли да се задуши спанака или може и суров,слагат ли се и яйца?
Да, задушава се, защото иначе ще остане суров. Да, слагат се и яйца.
Въпрос на вкус може и суров да се сложи и не става  никак зле.Кой както обича ние ядем спанак на салата.
Виж целия пост
# 520
Къде в София мога да купя сурови фъстъци? За предпочитане верига магазини, а на пазари. Благодаря
В Била и Лидл съм виждала
Виж целия пост
# 521
Къде в София мога да купя сурови фъстъци? За предпочитане верига магазини, а на пазари. Благодаря

В Метро взех миналата седмица - сурови натрошени по 500 г разфасовка. Малко е много, но вече половината заминаха. Гаранцията им е до 28.12.2017г.
Виж целия пост
# 522
Вчера се опитах да правя майонеза по тази рецепта: 1-яйце, 250 мл. зехтин, 1 ч.л.сол и 1 ч.л. лимонтузу. Не се сгъсти, прибрах я в хладилника и се чудя дали мога да я пасирам отново и какво да я правя. А за руската салата съм нарязала продукти, пак от вчера и са в хладилника. Моля за изпитана рецепта за майонеза, ако тази е неспасяема.
Виж целия пост
# 523
Вчера се опитах да правя маюнеза по тази рецепта: 1-яйце, 250 мл. зехтин, 1 ч.л.сол и 1 ч.л. лимонтузу. Не се сгъсти, прибрах я в хладилника и се чудя дали мога да я пасирам отново и какво да я правя. А за руската салата съм нарязала продукти, пак от вчера и са вхладилника. Моля за изпитана рецепта за маюнеза, ако тази е неспасяема.
аз я правя като теб, но слагам 2 жълтъка  Peace
но, с олио по-ми харесва.
Виж целия пост
# 524
Сурови фъстъци има и в магазините за ядки обикновено.

За маьонезата - ако веднъж си я разбила и не е станала няма как да я оправиш. Вземаш яйцето и го слагаш първо в буркан, добавяш сол, лимонтозу, отгоре наливаш внимателно мазнината. Слагаш пасатора и пускаш веднъж на макс, маьонезата ще започне да се сгъстява и побелява, тогава вдигаш бавно пасатора нагоре и това е. От опит казвам, че ако си тръгнала да правие маьонеза с яйце, което е вече разбито веднъж няма да се получи.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия