Коледа 2017

  • 135 267
  • 956
# 360
http://culinarywithme.com/%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d1%81%d0%b8%d1%87%d … 0%b5%d0%b9%d0%ba/

http://bg-mam.ma/p/947792/34180529
Виж целия пост
# 361

Много благодаря!!!!!   
Виж целия пост
# 362
Ами това си е АКК  Laughing
Виж целия пост
# 363
Аз ги бъркам кейка и пудинга Simple Smile. Исках тази рецепта, която печеш и ядеш.  Не знам защо съм останала с впечатление, че АКК е онова, което се вари и престоява месеци наред. А и тази рецепта ми се видя лесна и добре обяснена. Личи си какъв кулинар съм. Досега съм приготвяла или шоколадови баклавички, или пънче, но ми се ще да опитам и това кулинарно чудо. Ще докладвам като го приготвя...
Виж целия пост
# 364
В Метро Президент маслото (125 гр.) е 3.59лв., аз откакто намерих косъм в пакетчето си от Краварката не купувам. Маслото на Президент конкретно не съм го купувала, но чувам от вас много добри отзиви и може да пробвам сладките с него.
Виж целия пост
# 365
От утре та чак до Коледа, маслото с краварката и двете къщи, във Фантастико ще е под 5 лв.за 250гр.
Виж целия пост
# 366
7. Меломакароната по семейната рецепта - изглежда много вкусно. Ние обичаме сиропирани сладкиши. Дано да се получи, вместо баклава.

TEREZA83 - предполагам че това е рецептата, която аз пуснах и затова ти отговарям веднага. ТОВА няма да ти замени баклавата. Меломакарона-та са доста суха и твърда сладка след изпичането ѝ. Затова се "потапят" в меден сироп - поемат от сиропа, леко напоени са НО в никакъв случай сиропирани!!!!
Въпреки това имат невероятен вкус. Но не очаквай нещо сиропирано - особено ако ще се яде след повече от 24 часа след приготвянето им.
Виж целия пост
# 367
Да споделя моя опит с Меломакарона от преди 2-3 години по рецептата на Йоли http://www.kulinarno-joana.com/2009/12/melomakaronia/ , според нея трябва да престоят доста за да станат по хубави. Аз успях да опазя една малка част около 3 седмици и си бяха приятно меки.
Тази година ще пробвам семейната рецепта на Sem22, рецептите са много различни предполагам, че и резултата ще е различен.
Виж целия пост
# 368
Fortuna благодаря ти!

Иначе относно маслото вчера купих Олимпус 200 гр.3,70 от кауфланд, има го в брошурата. Мирише приятно на масло, до сега не бях взимала.
Виж целия пост
# 369
Не е много май по темата ,но да ви кажа ,че от утре ще има Коледен щанд с джунджурийки в Мега Мол (в София) . Доколкото разбрах ще има доста разнообразни неща .
Виж целия пост
# 370
Здравейте, в рецепта, когато трябва да измерите 1 ч. чаша както в рецептата по-долу, към колко милилитра я приравнявате? 240 мл ли да измеря за най-сигурно? Аз имам едни чаши с вместимост 240, но и други, които идват малко по-големи, и затова се чудя колко мл за най-сигурно.. newsm78

 Продукти:
120 грама меко краве масло
1/2 чаена чаша захар
1/2 чаена чаша течен мед
1 яйце
3 чаени чаши брашно + още, ако се налага, до получаване на меко тесто, леко лепнещо тесто
1 чаена лъжичка сода бикарбонат
1 чаена лъжичка канела
2 супени лъжици студена вода

http://fedorcka.blogspot.lu/2015/12/Honey-Cookies.html

Предварително благодаря!
Виж целия пост
# 371
По принцип американските "къпс" са около 235-240 мл, а едновремешната българска ч.ч. е 200 мл.
Важното е с една и съща чаша да отмерваш всички продукти. В тази рецепта няма да сбъркаш, каквато и да избереш. Само не слагай всичкото брашно наведнъж, а постепенно, за да можеш да усещаш тестото как става. Дали ще му трябва повече или по-малко.
Виж целия пост
# 372
Много благодаря, 2в1! Hug bouquet
Виж целия пост
# 373
По принцип американските "къпс" са около 235-240 мл, а едновремешната българска ч.ч. е 200 мл.
Важното е с една и съща чаша да отмерваш всички продукти.
2в1 - може би имаш право за ТАЗИ рецепта. Но не е ли различно дали чашата ще е 240мл или 200мл? погледнато спрямо другите продукти в много случаи има голямо значение. Аз затова мразя тези мерки и теглилки в чаши и лъжици - понеже не съм майстор!!!! Може би за други, дето имат голям опит стават, дори и "на око" - в много случаи правят. Аз не мога така Sob
Виж целия пост
# 374
Сем, за конкретната рецепта става въпрос. Но и за други рецепти съм прилагала същия принцип, когато и течните и сухите съставки са дадени в чаши. Подправки и добавки като сода, бакпулвер... не са важни чак до прашинка. Остават яйцата, които по принцип не са еднакви. Правила съм най-обикновен пандишпан и с 5, и с 6 яйца. Все с по чаша захар и брашно. Провал не съм имала.
От цялата тази картинка изключвам засукани и специфични рецепти, в които всичко трябва да се премери до грам.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия