Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Избор на кухненски ножове

  • 4 092
  • 11
Здравейте, имам нужда от помощ относно избор на ножове. Пуснала съм ги на празна карта и утре най-късно трябва да ги платя
https://www.amazon.de/dp/B00J5MODC0/ref=pe_3044161_185740101_TE_item_image
или
https://www.amazon.fr/dp/B01L54YKHS/ref=pe_3044141_185740131_TE_item_imagе
И за двата вида отзивите са добри, а цената им е почти еднаква (с 4 евро разлика са)
Някой случайно да има впечатления от марките?
Четох, че и двата вида са от стомана за кухненски ножове, но дотук са познанията ми по темата. Разчитам да има по-запознати...
Виж целия пост
# 1
Аз бих избрала първите.
Марката ми е известна, правят качествени неща. Вторите лично аз не съм ги чувала и не мога да взема отношение.
Поставката за ножове на първите ми е "по-нормална", така да кажа. Другите ще стоят като на изложба, а и повече място ще заема
Виж целия пост
# 2
Вторите, по-скъпите, ти ги препоръчвам, езика не го знам и ти казвам спрямо картинката. Дръжката е по-хубава. предпазва по-добре пръстите, и е цяло парче стомана. Аз лично като готвач бих си избрал тях, ако нямаше как да ги пипна.
Виж целия пост
# 3
Благодаря на отзовалите се. За съжаление не успяхте да ми решите дилемата, понеже отразихте и моите "да" и "против" за съответните комплекти. Остана да тегля чоп и каквото това Blush
Виж целия пост
# 4
Имам ножове WMF (обаче не са с такава дръжка, а стоманена) от повече от 10 години. В моя комплект има и точило, с което ги наточваме периодично. Не виждам причина да ги сменям някога. Много съм доволна.
Виж целия пост
# 5
Аз бих избрала втория комплект. Острието продължава в цялата дръжка, има протектор. Имала съм ножове в дървена поставка, като първата. Няма чистене на тия малки отвори, а след време се налага.Освен това на снимките се виждат 5 ножа пъхнати в нея, а на тази само на поставката се виждат 8 отвора.
Виж целия пост
# 6
WMF вече не са това, което бяха.
Пълни боклуци правят. Бамбуковата поставка е ужасна като визия, това са някакви стърготини, споени с пластмаса, направени като бамбук. Хвърлила съм вече един ВМФ нож, понеже дръжката се разлепи. Другият още се държи, но преди  година купих за 6 Евро три ножа комплект от Икея. Супер качество, издържат и в миялната даже.

От горните комплекти бих взела френския. Личи си по-доброто качество на ножовете и поставката е страхотна. Магнитната поставка е много практично нещо.

Ах, мошениците, дали са блок от бук на картинката, където е само блок, а пише, че е от бамбук, този ефтиния, мкойто е на ножовете. За ВМФ става дума.
Виж целия пост
# 7
Мирела, може ли линк или марка на ножовете ти от Икеа?
Виж целия пост
# 8
С удоволствие
ето тези са
http://www.ikea.bg/cooking/Knives-and-chopping-boards/Knives/and … g-37366/70257624/

само 3, обаче на мен са ми достатъчни, имам още 2-3 други.
Нищо не им става от миялната, като нови са, а ги ползувам от пролетта. Слагам ги на горния етаж, отстрани, където има едни клапи на моята миялна. ВМФ един хвърлих, понеже се счупи откъм дръжката, където е снадката с пластмасата, а другия има леко ръждиви петна. По принцип никои от квалитетните ножове не ставал за миялна. Така ми казаха в магазин за луксозни ножове.
Обаче аз икейските ги рискувах, нищо им няма.

Ако са ти малко тези 3, можеш да вземеш ето тези, в магазина са много добри на вид. Само не знам как ще се държат в миялната.

http://www.ikea.bg/cooking/Knives-and-chopping-boards/Knives/ike … 5-62187/90341170/
Виж целия пост
# 9
Благодаря ти Hug
Трябва ми нещо, което да реже, моите отдавна са за боклука, но ми се свидят 50-60 лв за 1 бр.нож.
Мисля да опитам тези от втория линк Simple Smile
Виж целия пост
# 10
От втория линк са доста по-скъпи, аз бих взела първите. Големият нож е много добър за хляб. но ако прецениш , че ти трябват ези от втория, пак няма да сбъркаш, излизат по 22 лева на нож. Пак не е 50 лева.
Виж целия пост
# 11
Керамичните са добър вариант за който не иска да точи ножове. Имам едни супер евтинджос от Кауфланд - 2 бр. за 17 лв. Вече са на 3 г. Не са чак толкова остри като в началото, но са по-остри от стоманените ми (след наточване).
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия