Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как ви минава денят?

  • 42 665
  • 540
Здравейте, потърсих подобна тема, но не открих. Съжалявам ако повтарям темата.
Така. Работа, прибиране вкъщи, деца, мъж, малко телевизия и сън.
Рядко някое излизане с приятели, ама набързо, че ангажиментите си казват думата на другия ден. Така ми минава деня в последните месеци. Като гледам и на другите май.
Вие как живеете? Как ви минава деня, вечерта? Липсва ли ви да спите до късно, да разполагате с времето си?
Виж целия пост
# 1
От работа вкъщи и от къщи на работа. От около година и половина сме с еднакво работно време и е чудесно, преди това все се разминавахме. Аз съм човекът, който се стреми да живеем по-интересно и редовно мъкна ММ по разни събития. Някои му харесват, други не, но ако го оставя, ще я кара само вкъщи на дивана, с дистанционното в ръка и ще мрънка, че нищо интересно няма по телевизията. Прави ми впечатление колко наши познати и приятели се оплакват, че животът им е скучен, а не правят нищо, за да го променят. А децата ни са пораснали и самостоятелни и сега са ни най-хубавите години. Ето, за другата седмица съм запланувала коледен концерт, днес сюрпризирах ММ, че съм купила ваучери за екскурзия следващия уикенд, изобщо гледам да ни е по-интересен живота и по-наситен с интересни преживявания.
Виж целия пост
# 2
така е и при нас. чакам си уикендите и отпуските и ми се иска да са по-дълги .
Виж целия пост
# 3
В последните близо 2 г през деня съм вкъщи с дъщеря ми. Гледаме се, излизаме поне веднъж на ден, чистя, готвя и такива работи. Пуснахме я на ясла скоро, но тази седмица беше болна и пак си бяхме вкъщи. Мъжът ми вечерта като се прибере вечеряме, гледаме ТВ, играем карти понякога.  Simple Smile Скоро се надявам да започна работа, че лека полека подивявам вкъщи, колкото и на някои да им изглежда супер.  Simple Smile
Та предполагам, ще ми се попромени ежедневието.

И аз като дамата правя всичко възможно животът ми е да е интересен. Не мога да си представя например уикендите да стоя вкъщи и да чистя по цял ден. Родителите и на двама ни живеят в други градове и често пътуваме до там. Гледаме да оставим за малко малката като сме там и да излезем с приятели или да идем на кино.

За съжаление като сме си в София рядко успяваме да отидем някъде сами, защото сами си гледаме детето и няма кой да помага. Обикновено аз излизам с приятелка или той с приятел по отделно. Но гледаме така да си организираме нещата, та всички да са доволни.

Тази седмица ни е пълна със събития- вторник имах имен ден и празнувахме с приятели вкъщи, вчера беше коледното парти на мъжа ми, днес сме на р.д, утре имам среща със стария ми курс, неделя съм на театър. Обичам да ми е пълна седмицата, дори да съм уморена след това. Сънят страшно ми липсва, но предпочитам да изляза, ако имам такава опция.  Simple Smile
Виж целия пост
# 4
Ставам в 6 часа, гладя дрехите за деня, правя закуска за ММ, а за мен обяд, който си нося в офиса, взимам душ и тръгвам към работа. След работа съм на фитнес или волейбол, прибирам се след 20 часа, правя вечеря. Синът ми се прибира от тренировка всяка вечер малко преди 22 часа. Затова и преди 23:30 не успявам да си легна.

През топлата част от годината почти всеки уикенд пътуваме до гръцкото море с кемпера. През студената част гледам поне един от двата почивни дни да направим някоя разходка в планината или по екопътека.

На балет и опера ходя с майка ми, на театър ММ идва с мен.
Виж целия пост
# 5
Последните два месеца много разнообразно. Ставам към 6:30, пия кафе, малко упражнения, бърз душ и правя кафе на мъжа ми. Към 8 отивам, гушкам го в леглото и се опитвам да го накарам да стане. Обличам се и към 8:30 излизам. Работа, лекции, работа, после евентуално пазар и готвене, ако не право вкъщи. Душ, вечеряме и сядаме с по чаша вино да си поговорим малко, гледаме телевизия и си лягаме. Често правим някакви мини ремонти вкъщи понеже скоро се нанесохме или правим проекта за бъдещия ни гардероб. Често излизаме както само двамата, така и с компания. Често имаме и гости.
Виж целия пост
# 6
Като за начало си вписвам в програмата осем часа сън- някъде от 11 до 7 ми е идеално.

Гледам да си поставям не повече от една задача за деня- или ще е по-голяма разходка, или по-голямо излизане, или по-голямо готвене, или по-голямо чистене, но никога две наведнъж.

Понеже съм с малки деца, всички активности- празници, гостита, пътувания, са свити до минимум и много ни харесва така. Най-мразя да съм изморена и разнищена, а уж да е трябвало нещото да е забавно и зареждащо- ми не, не ми е зареждащо точно в този момент.

Целенасочено ТВ не се гледа, цъкаме по компютрите.
Виж целия пост
# 7
Еднообразно ми минава. Като на сън. По цял ден с беба, едно и също. Спане, ядене, игра в проходилката, успиване, пак ядене, сменяне на памперси, разходка ако е хубаво времето, игра на пода, пак ядене, после баба й се прибира, стои при нея 1-2 часа.
Вечер се събираме хапваме, къпем я, мазане с кремове, обличане, успиване и така.
През деня когато я гледа някой друг-баща й или бабите, аз пия кафе, седя на компютъра, правя си домашни маски на лицето и косата когато имам време, пиша по малко, уча и така.
Деня ми минава супер бързо, направо не знам кога се изтърколиха тези месеци откакто се е родила.
Добре, че сега ще отидем за уикенда на спа само двамата, този миг го чакам от много време. Малко разнообразие. И въпреки всичко намирам по малко време за себе си и хобитата си, колкото и малко да е, крада си го. Simple Smile
Виж целия пост
# 8
На мен пък ми минаваше/ минава страшно бавно времето, откакто съм вкъщи с малката.
Виж целия пост
# 9
... Най-мразя да съм изморена и разнищена, а уж да е трябвало нещото да е забавно и зареждащо- ми не, не ми е зареждащо точно в този момент.
 

да, но приятелите без деца не го разбират и се цупят.

...
През топлата част от годината почти всеки уикенд пътуваме до гръцкото море с кемпера. През студената част гледам поне един от двата почивни дни да направим някоя разходка в планината или по екопътека.
...

добре де. при горния режим кога успявате да направите плана , маршрута, да приготвите багажа и след като се приберете да изперете.
Аз също много харесвам така уикенда, но този багаж ми убива всякакво желание и радост , както и много време !
Виж целия пост
# 10
Ние ходим на гости и с малката. За мен си е разнообразие това, не ме натоварва.
Виж целия пост
# 11
Да, освен ако не е в някаква супер подредена къща с бял ленен диван, а на детето му сипят червен сок в кристална чаша. Тогава кръвното и адреналинът от гостито са уникални.

Малко хора разбират, че като ти се родят деца, ще си готов за социален живот след има-няма 30 години. Защото реално дори не ми се говорят сладки приказки, понякога искам тотално изключване.
Виж целия пост
# 12

...
През топлата част от годината почти всеки уикенд пътуваме до гръцкото море с кемпера. През студената част гледам поне един от двата почивни дни да направим някоя разходка в планината или по екопътека.
...

добре де. при горния режим кога успявате да направите плана , маршрута, да приготвите багажа и след като се приберете да изперете.
Аз също много харесвам така уикенда, но този багаж ми убива всякакво желание и радост , както и много време !

Колко багаж пък ти трябва за уикенд на плажа - бански, два парцала за обличане, плажни кърпи, чаршафи. Та и за пране няма кой знае какво след такъв уикенд.
Кемперът си е наш и в него си имаме всичко - чинии, прибори, някои хранителни продукти, козметика, зарядни за телефони, препарати против насекоми и т.н.
Виж целия пост
# 13
С малко дете съм/палаво/, ходя на работа 8 часов раб. ден, 5 дни в седмицата, ходя на разходки, пазаря,готвя и пера и  ходя на гости и посрещам гости.
Всъщност срещите с приятели са ми единственото разнообразие от  монотонното ежедневие и аз като потребителката по горе, предпочитам да съм недоспала и бих преживяла петно по дивана/ кафяв е , то на белите и аз не смея да седна, какво остава  за детето  Simple Smile/
Виж целия пост
# 14
в същото време има и друг вид персони, които идват на училищния празник с една кофа шоколадови мъфини за децата , настаняват се посредата на пикника на поляната , запояват мъфините и разговори с околните и... няколко часа няма млъкване. Одумали са всички с всички. КАто се започне от децата, мине се през родителите , учителите, училището, другите училища ... няма млъкване докато последния човек не напусне терена стои по средата и приказва , обсъжда, недоволства, коментира ... Няколко са такива , не са много , но ги има и са ми достатъчни. 
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия