Живея в САЩ и след няколко плачевно неуспешни опити да направя баница в Американски условия, се обръщам към вас за съвет. Използвала съм кори Аthens и кори Krinos, в дебелина 4, 7 и 10. Резултатът е един същ - най-вече, че баницата вътре остава абсолютно сурова и във вид на мокра каша. Пробвала съм да пека на 170 и 180Ц и се пече по почти 2ч. Резултатът е долна кора суха като папирус, заливка отгоре на етап изгоряла, вътре - течна каша да се гребе с лъжица. Този път я покрих с фолио като се зачерви достатъчно, и я оставих уж да се изпича отвътре. 40мин по-късно, все още е неизпечена отвътре. Баницата преди да влезе във фурната е около 3-4см. С тези кори съм правила тиквеник и става разкошен. Аз самата си меся хляб, козунаци и тутманици на ръка и готвя доволно, така че не съм съвсем боса в кухнята, но баница с готови кори не мога и не мога да направя в Американски условия. Ще съм безкрайно благодарна за съвети и споделен опит.