Продукти или марки, които никога не купувате

  • 57 447
  • 589
# 510
А домашен компот от праскови  блендиран в блендера е досущ вкус като натурален сок от кутия, без всичките му гадости.
Виж целия пост
# 511
Сетих се, че преди си правихме сироп от бъз и от череши, които после се разреждат с вода, може и газирана, и също е много приятно.
Виж целия пост
# 512
И ние не купуваме нищо с марката Нестле.
Газирано и маргарин, като всички- не.
Варим си сокове в големи количества, по възможност да са по-натурални.
Мляко домашно, квасим, правим масло.
Лютеница не ядяхме, но започнах да правя във фурната, за нула време става и е мн. вкусна. И да не ям хляб с лютеница, става идеално за гарнитура зимата на месо.
Темата "Народен" е забранена. Колбаси купуваме само от Лидл, гледам да не са български. Предпочитам Немската шунка, а не салами /немската шунка, която е от крайни парчета, е по 12лв. килото, а е много хубава, чисто месо, не е солена много/.
Рядко, веднъж  в годината купувам майонеза Краси. Ако правя, то тя е от яйцата, които вземам от бабичката срещу нас, току-що снесени от кокошките.
Сладки неща - купуваме май само шоколад и то черен, както и вафли от Лидл с тахан - много са хубави и почти нямат химия. А иначе - пека кексове и курабии.
Хляб печен, но като пропуснем, купувам и абсолютно всички хлябове са ми безвкусни, без значение какво пише, че съдържат и колко струват /в сравнение с домашния/.
Напоследък уцелвам в Кауфланд прясна пъстърва, която наистина не е стара и често печем на чугунения тиган.
Аз соковете ги правя така - една кофа плод, една кофа вода, да ври известно време, после хубаво прецеждам, от плода се изхвърлят само люспите и влакната. След това се добавя захар, не много и пълня в  буркани. Всичките ни гости се убиват да ги пият, вече никой не идва у нас с бутилка безалкохолно като преди.
Виж целия пост
# 513
Никакви колбаси и продукти от марките:
Браво
Народен
Леки
Кен
също  млечните продукти на Бор Чвор
охладена риба от Фантастико - направо гадост
насипна кайма или на пакетчета
насипни пил.бутчета
насипно месо от Те-маркет
никакви конфитюри и сладка

А има и толкова други храни пълни с какво ли не, но не и с натурални суровини.
Според ме е сбъркана изцяло философията на хранително-вкусовата промишленост под закрилата на БАБХ и приетите от парламента закони. Разрешава се абсолютно всичко, което не ни убива веднага на мига. А за последиците в бъдеще въобще не се мисли. Ами, първоначално натрупване на капитала ... - всичко си е икономика... за съжаление ...
Виж целия пост
# 514
Според вас в прясното мляко добавят ли се недекларирани консерванти? Купувам Верея от супери-дълъг срок на годност, никога не е развалена, отворена може да стои доста. От Ракево милк трейд доста пъти е било развалено прясното, напр. остават 2 дни срок на годност и вече е вкиснато, а и срокът е кратък. От млекарници Добрев-1 ден оставащ срок (т.е. утре изтича) и перфектен вкус. Ракево не знам къде са мандрите, те са търговците само.
Виж целия пост
# 515
На мен Верея ми се е разваляло. Но ние не пием, взимам го за палачинки и такива неща, та понякога бая време стои в хладилника.
Сигурно слагат нещо, не вярвам да е само от пастьоризацията дългият срок, но като цяло БМК имат що-годе прилични млека и затова  и аз взимам Верея, когато ми потрябва.
Виж целия пост
# 516
Какво му е на Нестле-то, та всички сте настръхнали срещу него? Сега се замислих дали купувам нещо на Нестле и не мога да се сетя. Имаше едни шоколади, но съм купувала 2-3 пъти, че не ми харесват, за друго тяхно не се сещам.
Виж целия пост
# 517
Твърде много соя, твърде много палмово масло му е на Нестлето. Не знам дали четете съдържанието на шоколадите. Ако да, сигурно сте забелязали, че на много малко от тях е отбелязано какаовото масло. Обикновено пише процент какаова маса, а не масло. Това е така, защото именно какаовото масло е най-скъпата суровина, не какаото на прах. Съответно, производителите слагат какао на прах, но маслото го заменят с палмово и пишат "какаова маса". Още не съм се събудила като хората и не мога да се сетя (като се сетя, ще напиша) коя марка шоколад последно купувах, на която пишеше "какаово масло" в състава.
Виж целия пост
# 518
Знаете ли нещо за сирене Кебиа?  Това ми е най-лесно достъпното сирене тук. На вкус става според мен, но предпочитам гръцкото, което обаче е два пъти по-скъпо.
Виж целия пост
# 519
Твърде много соя, твърде много палмово масло му е на Нестлето. Не знам дали четете съдържанието на шоколадите. Ако да, сигурно сте забелязали, че на много малко от тях е отбелязано какаовото масло. Обикновено пише процент какаова маса, а не масло. Това е така, защото именно какаовото масло е най-скъпата суровина, не какаото на прах. Съответно, производителите слагат какао на прах, но маслото го заменят с палмово и пишат "какаова маса". Още не съм се събудила като хората и не мога да се сетя (като се сетя, ще напиша) коя марка шоколад последно купувах, на която пишеше "какаово масло" в състава.

В шоколадите на Лидъл има какаово масло, но и какаова маса.
Виж целия пост
# 520
Аз от мистър Алмонд си взех печена соя и фъстъци,е няма такава гадост-безвкусни,недопечени,засилих ги към кошчето.
Да не казвам за тахана от сусам-също не ми хареса,горчиляк.
Вече им подминавам магазинчето/витринката.
Виж целия пост
# 521
В шоколадите на Лидъл има какаово масло, но и какаова маса.
Точно така. По този начин слагат по-малък процент какаово масло, бухайки палмово в какаовата маса. Но поне имат някакво какаово масло въобще. Между другото, и Линд минават с тоя номер.

ПЕЛЛИ, до Мистър Алмънд има още едно магазинче за ядки. На някаква гръцка верига е. Много по-добро е.
Виж целия пост
# 522
Интересно, за все повече разочаровани от Вашата месарница чувам.
Аз пазарувам от Моята месарница в центъра и никога досега не са ме разочаровали.
Виж целия пост
# 523

ПЕЛЛИ, до Мистър Алмънд има още едно магазинче за ядки. На някаква гръцка верига е. Много по-добро е.
the wishmaster - Къде е това? В София ли е? Интересувам се гръцкото магазинче. Моля за по-подробна информация.
Виж целия пост
# 524
Едното място е на Женския пазар, а другото- точно на трамвайната спирка на пазара Димитър Петков.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия