За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 71 094
  • 747
# 720
Задължително гъбите(щом са микс) на ризото или паста.
Виж целия пост
# 721
Имам пакет със замразени гъби. Съставът е - пачи крак, манатарка, масловка, кладница. Ухаят разкошно, въпреки, че са замразени.
Дайте идея за какво мога да ги използвам?
Само да не е крем супа, моля.

https://ipeychev9.blogspot.bg/2018/01/blog-post_13.html

Виж целия пост
# 722
Много благодаря за идеите! Гъбите са доста, 500 грама. Ще са ни много за веднъж, непременно ще направя и ризото с тях, обожавам оризови ястия. И за паста ще останат.  Peace
Виж целия пост
# 723
мъжът ми е взел говежди бъбреци.
дайте рецепта.
трябва ли да ги кисна като дроба?... никога не съм готвила.
пратих го за дроб, донесе ми бъбрек  Whistling
Виж целия пост
# 724
мъжът ми е взел говежди бъбреци.
дайте рецепта.
трябва ли да ги кисна като дроба?... никога не съм готвила.
пратих го за дроб, донесе ми бъбрек  Whistling

Това е рецепта за свински бъбреци. Технологията на обработката на телешките преди да ги третираме термично е аналогична. Само печенето, пърженето или задушаването отнема повече време.

https://ipeychev9.blogspot.bg/2015/05/blog-post_28.html
Виж целия пост
# 725
Предложете ми рецепти за мъфини със сварени овесени ядки  Hug
Виж целия пост
# 726


Това е рецепта за свински бъбреци. Технологията на обработката на телешките преди да ги третираме термично е аналогична.

аууу каква хамалогия...
мога ли само да ги изпържа, без да слагам другите неща?
как да разбера кога са готови (не мога да опитвам, веге съм)?
Виж целия пост
# 727


Това е рецепта за свински бъбреци. Технологията на обработката на телешките преди да ги третираме термично е аналогична.

аууу каква хамалогия...
мога ли само да ги изпържа, без да слагам другите неща?
как да разбера кога са готови (не мога да опитвам, веге съм)?

Щом е хамалогия.......... потърсете друга рецепта. Хубавите неща, стават бавно. Simple Smile
Виж целия пост
# 728


Това е рецепта за свински бъбреци. Технологията на обработката на телешките преди да ги третираме термично е аналогична.

аууу каква хамалогия...
мога ли само да ги изпържа, без да слагам другите неща?
как да разбера кога са готови (не мога да опитвам, веге съм)?

Пейч е прав за хубавите неща Simple Smile Ася, бъбреците миришат, затова се налага повече изкисване, кипване... Можеш и само да ги изпържиш, или изпечеш на скара - сцепени на две, но наистина преди това трябва да изкиснеш хубаво. Много са хубави само пържени, с карамелизиран лук. Готови са, когато вилицата, бодната в тях влиза леко и от пробитите дупчици не излиза кръв
Виж целия пост
# 729
Предложете ми рецепти за мъфини със сварени овесени ядки  Hug
явно не можем Simple Smile но пък си направи сместа от любими мъфини, където да вложиш кашата овесени ядки - знаеш, каква трябва да ти е консистенцията на сместа за мъфини - трябва да получиш пак същата и със сварените овесени ядки.
Виж целия пост
# 730
аха ясно, благодаря.
на мен не ми е толкова проблема във времето, колкото миризмата и занимаването с месен продукт. с дроба е лесно - накисвам, пържа и готово.

ще го сложа във вода, до довечера трябва да се е изкиснал.
карамелизиран лук си бях набелязала да правя, та пасва точно. Peace
Виж целия пост
# 731
във вода и оцет изкисвам аз
Виж целия пост
# 732
Предложете ми рецепти за мъфини със сварени овесени ядки  Hug
явно не можем Simple Smile но пък си направи сместа от любими мъфини, където да вложиш кашата овесени ядки - знаеш, каква трябва да ти е консистенцията на сместа за мъфини - трябва да получиш пак същата и със сварените овесени ядки.

пеп-чо, благодаря за вниманието  bouquet
Харесах си една рецепта от Интернет и ги добавих с малки промени в рецептата, увеличих малко брашното и се получиха добре. Мекички, бяха харесани  Heart Eyes
Виж целия пост
# 733
Искам да направя кашкавалени топчета, но кашкавала който имам е много солен.
Ако сложа един голям сварен картоф във сместта,  дали ще се получат нещата?
Виж целия пост
# 734
Според мен да. Също може да добавиш няколко с.л. брашно в сместа. Погледни и рецепта за аранчини, ако те устройва - оризът ще обере бая сол.

Пробвай и сместа преди да ги опържиш и имай превид, че след сготвяне, на вкус ще е по-малко солена.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия