За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 71 153
  • 747
# 705
Мога ли да запазя до утре тесто за мекички/бухтички с бакпулвер?
Знам че със сода почернява, но не знам как ще се "държи" това с бакпулвера

Правих веднъж, нищо не стана. Бакпулвера като го активираш трябва да печеш явно веднага или до 30 мин най- много. Но при мен мекици с бакпулвер не станаха.
Мекичките са много хубави. У дома ги одобриха. За момента съм прибрала останалото тесто в хладилника и чакам включване тук в темата за да знам дали да ги пържа сега или утре сутринта. Предпочитам утре за да са пресни и топлички за закуска защото иначе няма да оцелеят до утре
Виж целия пост
# 706
Как се приготвят сладко-пикантни хапки?
http://pep-4o.blogspot.bg/2010/08/blog-post_08.html?m=1
Виж целия пост
# 707
Мога ли да запазя до утре тесто за мекички/бухтички с бакпулвер?
Знам че със сода почернява, но не знам как ще се "държи" това с бакпулвера

Правих веднъж, нищо не стана. Бакпулвера като го активираш трябва да печеш явно веднага или до 30 мин най- много. Но при мен мекици с бакпулвер не станаха.
Мекичките са много хубави. У дома ги одобриха. За момента съм прибрала останалото тесто в хладилника и чакам включване тук в темата за да знам дали да ги пържа сега или утре сутринта. Предпочитам утре за да са пресни и топлички за закуска защото иначе няма да оцелеят до утре

Все тая дали е сода или бакпулвер. Тестото се използва веднага. Слага се едното или другото в зависимост от останалите съставки в рецептата.  Peace
Виж целия пост
# 708
Много ви благодаря за страхотните идеи за гарнитури. Запазвам си ги всички. Мисля да направя гъбите с масло на Пейчев, тъй като фурната ще е заета с печенето на месото.
Виж целия пост
# 709
Как се приготвят сладко-пикантни хапки?

https://ipeychev9.blogspot.bg/2014/02/blog-post_8477.html

Виж целия пост
# 710
ММ  ме "обзаведе" със  силиконови формички за мъфини от Лидл. Видял, че много ги купували и той  взел.Трябва ли да им сложа хартиени подложки като ги ползвам? Направо върху решетката ли да ги сложа или в тава и тогава във фурната? Имам метални формички на Фанкелман, но започнаха да се лющя, почти се отказах да ги използвам. Винаги им слагам хартиени подложки, но  пак ми загарят, дори съм ги намаслявала и пак същото.
Виж целия пост
# 711
Може и без кошнички при силиконови форми. Достатъчно е да има мазнина в тестото, после сами се отлепват.
Виж целия пост
# 712
При първо ползване,уточнявам -само при първото, силиконовата форма се намазва  леко с олио или разтопено масло.
Честити да са ти 💐
Виж целия пост
# 713
Помагайте,мъжът ми иска пилешко вретено със сос за РД,но аз нито съм правила такова,нито знам как се прави...моля,за изпитани рецепти. Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 714
Помагайте,мъжът ми иска пилешко вретено със сос за РД,но аз нито съм правила такова,нито знам как се прави...моля,за изпитани рецепти. Благодаря предварително.

http://ipeychev9.blogspot.bg/2017/11/blog-post_20.html

Виж целия пост
# 715
ММ  ме "обзаведе" със  силиконови формички за мъфини от Лидл. Видял, че много ги купували и той  взел.Трябва ли да им сложа хартиени подложки като ги ползвам? Направо върху решетката ли да ги сложа или в тава и тогава във фурната? Имам метални формички на Фанкелман, но започнаха да се лющя, почти се отказах да ги използвам. Винаги им слагам хартиени подложки, но  пак ми загарят, дори съм ги намаслявала и пак същото.
Хартиените форми са по желание. Аз имам силиконова форма от Лидл, винаги леко намаслявам преди да сложа тестото ( намаслявам хартийките, че веднъж така ми залепнаха, че беше ужасно  ooooh! ). Формата може да сложиш върху решетката на фурната или в тава, но преди да сипеш тестото, за да ти по-лесно да пренесеш до фурната.
Честита придобивка, със здраве да я ползваш! bouquet
Виж целия пост
# 716
Помагайте,мъжът ми иска пилешко вретено със сос за РД,но аз нито съм правила такова,нито знам как се прави...моля,за изпитани рецепти. Благодаря предварително.
Днес правих това за пореден път
http://www.vkusnoteka.bg/2015/06/blog-post_8.html?m=1
Иначе
http://vkusnosisi.blogspot.bg/2013/02/blog-post_19.html?m=1
Сос може според мен да си направиш какъвто предпочитате -гъбен,бешамел,от сирена и да го предложиш отделно.
Виж целия пост
# 717
Имам пакет със замразени гъби. Съставът е - пачи крак, манатарка, масловка, кладница. Ухаят разкошно, въпреки, че са замразени.
Дайте идея за какво мога да ги използвам?
Само да не е крем супа, моля.
Виж целия пост
# 718
с ориз, с картофи огретен, с пържоли Simple Smile с пиле. Аз ги харесвайм най-много пържени с карамелизиран лук http://pep-4o.blogspot.bg/2017/11/blog-post_27.html
Виж целия пост
# 719
Много благодаря, пеп-4o! Готвила съм по рецепти от твоя блог, винаги се получаваше много вкусно. Ще пробвам и тези гъбки, благодаря!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия