Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За семействата от Нови Искър срок 8.2.2018

  • 1 938
  • 1
Цитат
До 8 февруари 2018 г. жителите на район "Нови Искър" могат да кандидатстват за получаване на пелетни печки по проект на Столична община. Инициативата е пилотна и се реализира като част от Програмата за подобрение качеството на атмосферния въздух на Столична община до 2020 г. В рамките на проекта се предвижда безвъзмездна подмяна на 30 броя стари домакински горивни инсталации на твърдо гориво (дърва и въглища) с нови пелетни печки и осигуряване на нужното количество пелети за един отоплителен сезон. За получаване на екологична печка могат да кандидатстват всички жители от района, като подборът на кандидатите ще се извърши на базата на предварително разработени и одобрени от постоянната Комисия по Околна среда в СОС критерии за класиране. Акцент в подбора ще бъде поставен върху социалните критерии: домакинства с деца с увреждания, самотни майки, хора с ТЕЛК и др.

Изборът на район за подмяна на горивните инсталации е свързан с най-големия брой малки населени места в рамките на "Нови Искър". През първите три години администрацията на района ще удостоверява, че отоплителните уреди се използват единствено с пелети.

На 16 януари 2018 г. от 19:00 часа  в ритуалната зала на районната администрация в гр. Нови Искър ще се проведе информационна среща за граждани, на която ще бъдат представени подробности за значението на самия проект, както и ще бъдат указвани практични насоки за попълване на заявлението за кандидатстване.
Виж целия пост
# 1
Ами, това е то темата.  Grinning

Кой ли чете сайта на Столична община? Случайно го видях и се надявам не само близките и познатите на местната администрация да кандидатстват.
Дано   подборът да е честен и  да се възползват домакинства на деца с увреждания и самотни майки, но не циганките с по 10 деца, родени за да се препитават с помощи.
Кандидатствайте, струва си!
 Изчислено в пари, сумата е значителна. Да не говорим за удобството.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия