ИТАЛИАНСКА кухня

  • 106 827
  • 996
# 330
Ася,ами те са си точно японски. Аз ги купувам. Не съм успяла да намеря рецептата за оризови спагети,т.е. как се меси тестото. Иначе има куп рецепти как да се приготвят. Дай ми моля твоите съставки!!!!!
Виж целия пост
# 331
като се прибера мога да погледна точните мерки, иначе имаше тук преди години конкурс на Кикоман и съм пускала там рецептата.

важното е в оризовото брашно да се сипе вряща вода и да се омеси. иначе не става на тесто...
Виж целия пост
# 332
Благодаря! Аз едва успях да открия една рецепта, в която се слагаше варен картоф за омесване. Но не ми се видя много надеждна и дори не пробвах.
Виж целия пост
# 333
Когато не бяхме и чували за брашно от твърда пшеница, бях си купила готварска книга "Италианска кухня", която беше побългарена до безкрай. Повечето продукти не ги бяхме и чували, камо ли пък да си ги набавиш - например навсякъде рецептите бяха с настърган кашкавал и т.н. Та от тази книга бях взела тестото да паста - 100 гр брашно и 1 яйце и съм правила кори за лазаня, добре си ставаха. (ама може тогава и брашното да е било по-добро)
Виж целия пост
# 334
Напоследък е ужасно, говори се че изнасят хубавата пшеница, а за вътрешния пазар остава второто качество. Не знам вярно ли е, но разликата в брашното е огромна за съжаление, дори ако сравняваме с 00. Вярно че и цената е по-ниска, но би могло да има избор. Не е само за пастата, аз си правя хляб от доста време и определено в България не съм намерила още достатъчно силно брашно, за дълго втасване.Дано скоро се промени това, виждам че поне започват да внасят малко повече видове.
Виж целия пост
# 335
Нямам никаква вяра и какво внасят. Четеш, предполагам, че всички известни марки имат различно качество за различните страни. Ако попадне нещо качествено, обикновено е случайно дошло и втори път не можеш да го намериш.
Виж целия пост
# 336
Да, вярно е, с Гарофало имаше скандал че за външния пазар са произвеждали в Турция с обикновена пшеница вместо с твърда... Единственият вариант е да е произведено в съответната страна. В смисъл, че те си имат заводи в Турция, Румъния и т.н., които са с второто качество, но ако се намери произведено в Италия например, качеството ще е като на италианския пазар.
Виж целия пост
# 337
Според мен, доста е трудно да направиш нещо автентично в друга страна. За съжаление не съм била в Италия (което се надявам да поправя, защото неудържимо ме привлича като страна), но съм чувала, че дори кафето става различно с тяхната вода
Виж целия пост
# 338
Надявам се много скоро да дойдеш в такъв случай.. Hug Това за кафето за мен е мит, просто у нас не знаят да го правят или пестят от вида кафе. Приятелите на ММ за един ден бяха научили бармана в едно заведение в родния ми град да прави сносно кафе. Joy
Виж целия пост
# 339
ММ работеше с италианци и те си пиеха у нас кафе спокойно, смеехме се, че в Гърция кафето е катаклизъм (техен израз)
Виж целия пост
# 340
В какъв смисъл катаклизъм?
Виж целия пост
# 341
Отвратително! Сега го правят по-добре еспресото гърците, но когато бях за пръв път преди доста години, наистина кафето беше много зле - нес кафе или някакво подобие на нашето турско кафе
Виж целия пост
# 342
В Гърция мм плати еспресо кафе 3 евро. Ужас! Щях да го убия.
Тайната на доброто кафе е да се прави в гореща чаша,със загрята машина за кафе, да излиза бавно и да не е дълго. Иначе се отделя много кафеина.
Виж целия пост
# 343
Аз във Венеция дадох 5 за кафе и 6,50 за капучино в най-обикн. кафененце, защото бяхме седнали ... сервиз било. 
И не беше особено специално нещо нито кафето, нито сервиза ... ама после разбрах , че на всякъде е така. Ако го пиеш на крак не е толквоа скъпо.
Виж целия пост
# 344
Да, и на мен ми е странна любовта на гърците към нескафето. Всъщност нормално кафе там не съм провала като се замисля...

За Венеция, че е скъпа е вярно, но това си е бил пладнешки обир. Ако седнеш обикновено струва по-скъпо, но имайки предвид че иначе със закон е забранено да струва повече от 1.5 ако не се лъжа, това е много прекалено. Ако сте забелязали и на летищата не струва повече еспресото.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия