ИТАЛИАНСКА кухня

  • 103 268
  • 992
# 630
Може, само да намеря време да поровя дали няма вече такава тема Simple Smile
Виж целия пост
# 631
Може, само да намеря време да поровя дали няма вече такава тема Simple Smile

С удоволствие ще се включвам когато имам време  bouquet
Виж целия пост
# 632
И да има ще е много стсра, прави смело. Simple Smile Виж колко човека се наредихме вече да я чакаме.
Виж целия пост
# 633
И аз съм на опашката 😀
Виж целия пост
# 634
И като направите тема за стари български рецепти, моля, дайте линк тук. Благодаря! И аз бих следила такава тема. bouquet
Виж целия пост
# 635
Заповядайте!

https://www.bg-mamma.com/?topic=1120009.new#new
Виж целия пост
# 636
40 страници рецепти и нито една за джелато. Споделете някоя изпитана да направя.
Благодаря!
Виж целия пост
# 637
40 страници рецепти и нито една за джелато. Споделете някоя изпитана да направя.
Благодаря!
Ами сигурно защото тук gellato над път и под път. Що да се занимавам у дома. Ако влезеш в сладоледаджийницата свят ще ти се завие от вкусове и цветове .
Виж целия пост
# 638
Мда, и аз като Данилу не съм си и помисляла в Италия да тръгна да правя вкъщи сладолед. Grinning Трудно ще го направя по-добре от тях, а и какъв е точно смисъла? Рецепти много, но изпробвана нямам.

Ха, вчера точно това вечеряхме, това е съвпадение! Всъщност Десита беше обяснявала много добре същата рецепта назад. Само да уточня няколко неща - обикновено не се слагат маслини и капери, а само чесън, магданоз и евентуално люта чушка по желание. И се използват съвсем малки октоподчета, от тези с по една линия вендузи, които всъщност и струват доста по-малко и вкусът им е малко по-различен. Но ако няма такива и с тези ще стане. И спагети може да се сложат, може и да не, но не са те основното, а самите октоподчета и соса. Simple Smile
Виж целия пост
# 639
Ох най-сетне се върнахте на вкусна тема, че тия брашна са ми много скучни Joy. Не ям хляб, пици рядко, а спагети ям всякакви.
Биволската моцарела само от малки магазинчета взимам в Рим, в супермаркета не ми харесва.
Виж целия пост
# 640
Two HeartsДами, честит Световен ден на пастата на всички любителки на италианската кухня! Spaghetti

https://lavespablu.blogspot.com/2019/10/blog-post_24.html
Виж целия пост
# 641
Изглежда добре тортата, но рецептата не е италианска. Всъщност на италиански като търся дори не я намирам в гугъл. Simple Smile С това име предполагам, че е италоамериканска рецепта...
Нели, рецептата е италианска, но става дума за Torta Barozzi, затова не я намираш никъде. Simple Smile

https://www.buonissimo.it/lericette/8074_Torta_Barozzi

Не знам защо чак сега забелязвам тази тема и то защото чета италианската и пусна линк. Много хубави съвети и нови неща прочетох и научих. Само да я дочета цялата и ще се включа с питане Simple Smile
Виж целия пост
# 642
Лятото си домъкнах една сушена риба (stoccafisso), като си мислех, че си купувам баккала. Като се прибрахме изчетох де що намерих нещо написано из нета и разбрах какво съм си купила всъщност и каква е разликата между двете. Grinning
Както и да е. Видях, че трябва да кисне в студена вода между 7-21 дни и да се сменя всеки ден. Това нещо беше толкова сухо, че ММ едва успя да среже опашката за да мога да го събера в някоя тава. Все едно да се опитваш да режеш гьон. Joy Като се поразкисна няколко дни, успях да я срежа на две и да я сложа в една по-малка купа. Баяхме и повече от три седмици. Всеки ден нова баня със студена вода и обратно в хладилника на студено. Обаче омекна до едно положение и до там. Не стана хубаво издута като прясна риба, а си остана малко схумена една такава. И понеже след толкова обгрижване ми се отяде треска я прибрах във фризера. Сега съм решила да взема да я наготвя все пак, но не знам как. И по принцип искам да питам такава сушена риба като се рехидратира тябва ли да стане толкова опъната както като е била прясна? Кожата и е ужасно дебела, но успяхме да обелим едната част. Приемам всякакви съвети. Blush
 Така изглеждаше като я купих:
Виж целия пост
# 643
Според мен не може толкова много изсушена риба да се хидратира при готвене.Ще си остане на каиш,може би прекалено мн е била сушена.
Виж целия пост
# 644
Не, тя вече не е като каиш Grinning ...меко е месото, но не е изпънато като на пресните риби, леко е сбръчкана кожата. Може би имах други очаквания, не знам Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия