Тибетска гъба/кефир/кефирена гъба 4

  • 91 163
  • 685
# 360
Затваряш ли буркана, след като ти стане готова и я държиш в хладилник?
Виж целия пост
# 361
Колкото е по-затворен съда в който го правиш кефира толкова по-газирано Simple Smile Ако искаш негазирано не го затваряш Simple Smile
Виж целия пост
# 362
Здравейте момичета,
искам да ви попитам нещо. От 3 седмици си правя кефир. Направо може да се каже, че се пристрастих към напитката, но при мен не се получава никаква газировка или накиселяване. Става кога по-рядко, кога по гъсто, но колкото и да го държа след това в хладилника не става газирано. Аз ли бъркам нещо

При мен газирано става още в буркана (със самата гъба), особено като е топло или забравя да го прецедя.
Виж целия пост
# 363
Ако няма друг, аз мога да отделя до седмица

Благодаря, една мила дама ми изпрати и вече заредих първата доза.
Виж целия пост
# 364
След като го прецедя го слагам в затворен пластмасов съд, затворен с капак и в хладилника. Оставяла съм го до 72 часа и не се газира. Може би рано го прецеждам, вчера съм заредила нова доза и ще я оставя да постои с гъбката малко повече време, въпреки че вече е станал на кисело мляко почти.
Искаше ми се да му видя вкуса когато е газиран, но и така ми харесва и ще си го пия. Много обичам кисело мляко, но кефира ми харесва повече.
Виж целия пост
# 365
Леля-та, както е с гъбата в млякото го захлупи и ще стане газиран Simple Smile
Виж целия пост
# 366
Леля-та, както е с гъбата в млякото го захлупи и ще стане газиран Simple Smile

Благодаря. Аз докато се прави го покривам с марля. После го затварям. Следващото зареждане ще пробвам как ще стане като е затворено.
Виж целия пост
# 367
След като го прецедя го слагам в затворен пластмасов съд, затворен с капак и в хладилника.
Съдът трябва да е стъклен.
Виж целия пост
# 368
Има ли значение натъмно или на светло седи докато е с гъбата, че нещо явно съм позабравила?
Виж целия пост
# 369
Благодаря момичета, вече 2 зареждания направих в затворен стъклен буркан. Стана газирано и накиселяващо.
Така ми харесва още повече.

Sani.. не съм много сигурна, но аз го приготвям на светло /май не трябваше да има пряка слънчева светлина/ и после го прибирам в хладилника на студено и тъмно.
Виж целия пост
# 370
Да, не се прави на пряка светлина.
Виж целия пост
# 371
Благодаря! Всъщност се опитвам да го правя на тъмно, по-удобно ми е мястото и имам чувството, че на тъмно не става. Засега ще го оставям на светло(не на пряка слънчева светлина) да му посвикна малко и после пак ще опитам на тъмно да видим.
Виж целия пост
# 372
Здравейте,
От доста време обмислям започването на гъбата, а след като прочетох и всички положителни отзиви, които са писани тук, се реших да пробвам. Има ли някой, който може да ми даде от гъбата? Ще съм много благодарна.

Виж целия пост
# 373
Мога да изпратя по Спиди, ако искате. Ако сте от Пловдив- давам лично.
Виж целия пост
# 374
И аз имам за раздаване. От София съм.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия