Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Камъни в жлъчката - 4

  • 41 125
  • 844
# 300
Martisun, Ако имаш кърваво разтройство трябва да се изследваш и да откриеш причината. Това не е от жлъчката.
Виж целия пост
# 301
Нина, избягвай всичко, което теб те дразни!
Когато нямах кризи, ядях абсолютно всичко!
Когато ме започваха, всичко ме дразнеше!
Сега гледам да хапвам на 2-3 часа, но по малко. Засега се храня със зелвнчукови крем супи, мляко с ориз, тиква с мед, бабани, круши и вчера хапнах малко дом.сиренце.
А когато пребориш хеликобактера, и гастритът ще се излекува. Препоръчаха ли ти операция на жлъчния мехур или Урзофалл за стопяване на камъните?
Ами те моите кризи са само през нощта, и тогава почвам да се чудя от кое е. Интересно, че точно тогава не бих казала, че съм злоупотребила с храна. Аз все още се надявам, след хеликобактера болките да спрат.
Жлъчните камъни ми ги бяха открили преди години, но случайно, същата лекарка тогава препоръча операция. Ходих и при друг лекар за мнение, той каза, че като нямам оплаквания, да не бързам. И аз се успокоих и оставих нещата така. Сега същата лекарка въобще не спомена операция, нито лекарства. Мисля сега като свърша лечението, да отида да питам за лекарства.

Забравих да питам - за жлъчката правили ли сте си някакви изследвания?
Виж целия пост
# 302
Миналата година и моите кризи бяха вечер/през нощта и си мислех,  че е някакво натоварване от детето... защото ме болеше и рамото.
Да, ако камъните са "тихи", операция не се прави!
Ако обаче веднъж са се "обадили", пак ще го сторят Sad
На мен ми е много криво, че се наложи операция, но...!
П.п. Пусках си 2 пъти кръвни изследвания. Имам записани на лист какви точно са били, не помня.
Май в тази тема някой ми беше казвал какво точно се пуска, порови се!
Виж целия пост
# 303
Нина, при мен само Гaмa-глyтaмилтpaнcфepaзa (ГГT) беше повишена преди да получа панкреатит. Лекаря ми сметна, че може да съм пила лекарство и да е дало отражение. После в болницата казаха, че е показател за възпалена жлъчка. Само, че и те не са много прави, защото си видях стари изследвания от миналата година и там е в норма. А като си връщам спомените назад, съм имала и друг път кризи, но не съм знаела, че са от жлъчката. CRP също е показател за възпалена жлъчка. Той по принцип е за възпаление. Той ми беше повишен при три поредни изследвания за общо две години. Никой не разбра от какво, а ме пращаха при какви ли не лекари. Накрая решиха, че може да съм си с такъв. Естествено като направих панкреатит ми казаха, че и той бил показател за проблем с жлъчката. Само, че защо трябваше да си получа панкреатит, за да разберем всички, че имам проблем с жлъчката?! Две години преди това получавам болки тук и там, някакви кризи, някакви изследвания мърдат с малко насам-натам, аз си ходя по какви ли не лекари (само гастроентеролозите са 4), накрая като получих панкреатит всички се плеснаха по челото и взеха да ми разправят колко било ясно какво ми е. Само аутопсията не изчакаха, за да си изяснят ситуацията. При панкреатита ми бяха много високи АСАТ, АЛАТ, ГГТ, CRP, Амилаза и Липаза. Липазата при норма 60 ми беше над 5000.

Marsie, днес питах д-р Райков за моя проблем. "Успокой" ме, че ще имам стомашни проблеми и след операцията, при захранването. Нормално било.
Виж целия пост
# 304
Благодаря за инфото за изследванията, Мартисън.

Питах докторката за някакви лекарства, тя каза - не, само диетата.

Обаче, след като минах курса с антибиотиците за хеликобактера, и вече с надежда погледнах към бъдещето, взе да ме боли още от следобяд.  Всъщност то не е болка, но сякаш стомахът ми е прекалено раздут и препълнен, едно тъпо усещане. И това докато си довършвам Нексиума. Единият ден беше след хранене с топла пица, явно понеже е топло и тестено, на другия  - домати, сирене и хляб, по-късно - малко черен шоколад с лешници. Всъщност аз още разучавам диетата, и си виждам грешките. Възможно е и да имам гастрит, който няма да изчезне с магическа пръчка след хеликобактера. Но пък и него трябва да изследвам чак месец след края на антибиотиците. Дано поне от него да съм се отървала.
Виж целия пост
# 305
Момичета, спешно ми трябва тел. на д- р Веселин Маринов, приема чак на 13.09, а дъщеря ми тази нощ е направила пак криза,в Пирогов са и направили обезболяващи, но пак я боли в дясно. Дългоочакваният час за Карагьозов е на 20.09. Какво да правим, объркана съм и много притеснена.
Виж целия пост
# 306
Отивайте на 13-ти на преглед. Дотогава - глад, колкото може по-малко да яде, да пие повече вода и евентуално болкоуспокояващи.
Виж целия пост
# 307
КаИна, така съм се шашнала, въпреки,че самата аз съм минала по тоя път. Притеснява ме това, че не се е успокоила жлъчката след коктейла обезболяващи и още я боли, не силно, но казва, че е като изстръпнало в дясно.И е много изморена и иска да спи. Смятам след обяд да отидем при Карагьозов в приемното му време и да му обясни ситуацията и дано я прегледа днес вместо на 20.09. А как се редуваха нош- па, бусколизин и спазмалгон, през колко часа едно от друго?
Виж целия пост
# 308
Да, опитайте с Карагьозов!
За болкоуспокояващите - идея си нямам! Аз не пиех, защото кърмя.
Д-р Маринов явно трудно може да го намери човек... Трябваше да ми махне конците в петък, отложихме го за днес и в последствие се оказа, че не е в болницата, та дежурният лекар ще ми ги махне.
Виж целия пост
# 309
КаИна, а ти как си?
Колко дена беше в болницата?
Виж целия пост
# 310
Благодаря, добре съм!
Вече спя и по корем, отминаха неприятните усещания от газа и болките.
Много ми е трудно с диетата, защото се чувствам добре и кафето така ме изкушава, ама...
Чета от време на време разни статии за отстранени жлъчни мехури. Някои лекари препоръчват след такава операция да се направи колоноскопия 5 г след отстраняването.
Иска ми се да вярвам, че ще съм здрава и ще мога да живея пълноценно без жлъчния мехур.
П.п. Чакам да ми махнат конците, а на входа се разминах с Карагьозов..  видя ли дъщеря Ви?
Виж целия пост
# 311
    Намерих телефона му и говорих с него, каза че днес има планирани много процедури и няма да може да я прегледа,
    но в сряда да се въоръжи с търпение и да отиде. За Маринов от хирургията ми казаха, утре в 7.45 да е пред хирургията да говори с него да я прегледа преди 13- ти.
[/list]
Виж целия пост
# 312
КаИна, какво те притеснява кафето? Аз от втория ден си пиех по едно, а от втория месец като се върнах на работа си продължих по стария режим с две. Не усещам да ми пречат. Радвам се, че си добре. Не се притеснявай, всичко ще е наред.
Виж целия пост
# 313
Мая, доколкото ми стана ясно - в момента няма възпаление на мехура и запушване!?
Нека хапва малко и неутрални храни дъщеря Ви. Докторът ще прецени кога да я насрочи за операция, важното е да я прегледа! Успех!
Миши, в диетата пише, че е забранено?!
В интернет  същото чета...
Иначе и аз не знам защо ще да е толкова вредно?!
За мазното и пърженото - ясно /няма достатъчно жлъчен сок и ензими,  не могат да се разградят мазнините и т.н./, ама кафето с какво вреди?
Виж целия пост
# 314
Не съм се задълбочавала в четене на диети. Гледам само основните неща да спазвам. И най-вече се ориентирам по това кое ми влияе добре и от кое не се чувствам комфортно. С промяната на начина на хранене свалих страшно много килограми и се чувствам перфектно. Тази есен съм решила да си направя по-подробни прегледи и изследвания, че винаги го пропускам този момент. Явно с годините човек трябва да започне да си обръща повече внимание.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия