Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Камъни в жлъчката - 4

  • 43 948
  • 842
# 315
Абсолютно!
И тук си задавам въпроса къде е границата между хипохондрията и "обръщането на внимание" 😁
Вече към годишните ми профилактични прегледи включвам и чернодробни изследвания + ехограф; както и колоноскопия след няколко години /живи и здрави/!
Виж целия пост
# 316
Здравейте,
Нова съм тук. Включвам се по повод на това, че преди около месец ми откриха камък в жлъчката. Последните месеци имах почти ежедневни кризи, но слава Богу по сериозно възпаление нямах. Предписаха ми антибиотик за възпалението и разбира се ме посъветваха да се оперирам.
Сега внимавам с какво се храня и се чувствам добре и най – хубавото отслабвам Simple Smile
Та...за сега мисля да отложа оперирането.
Бих искала да обменим информация какви лекарства пиете, за да крепите положението....,ако мога така да се изразя.
Също така ми се иска да разбера колко платиха тези от Вас, които са се оперирали? Знам, че за здраве не трябва да се пести, но ми се струва, че е доста скъпо удоволствие.
Виж целия пост
# 317
Аз имам допълнително здравно осигуряване и застраховка от работата ми, които покриха изцяло лечението. Нямаше да се възползвам, ако не ме беше подсетил мой колега. Досега само съм плащала и не съм ползвала услуги, но се оказва, че в такива случаи помага много. Особено като останеш един месец без заплата и дадеш накуп много пари непредвидено (в моя случай).
Виж целия пост
# 318
Здравейте. Мен ме оперира вчера д-р Маринов и днес ме "изритаха" от болницата. Вчера наистина беше лудница с операциите, защото доктора се връщаше от отпуск. Аз се движех в група от 7 човека  по кабинетите за консултации. Сигурно е имало и други. Операцията мина бързо. Бях втора. В 10 ме извикаха от стаята и в 11.30 ме върнаха будна. Взех си самостоятелна стая и мъжа ми остана с мен през цялото време. Донесоха му легло и спа при мен. При тази лудница от пациенти щеше да ми е много дискомфортно в обща стая. Особено както всички се мотаят голи в леглата. На 13.09 трябва да отида да ми махне доктора конците. КаИна, боли ли тази манипулация? След това ще мога да се изкъпя. Тогава трябва да ми даде доктора и епикризата. Днес пак беше лудница. Дадоха ми за спомен 6 камъка.     
Виж целия пост
# 319
Мартисън, бързо възстановяване!
Първите 2-3 дни са най-гадни,  после като с магическа пръчка се чувстваш все по-добре с всеки изминал ден!
Не е гадно махането на конците. На мен ми ги махна специализант вчера. За 10 секунди става всичко.
П.п. А защо чак тогава ще можеш да се къпеш? 3 дни след изписването махаш лепенките и вече може да се къпеш. Така ми каза Маринов, така и направих.
Виж целия пост
# 320
КаИна, мерси. Така ми се и пада да се къпя. Днес ме изписаха, в четвъртък съм при Маринов. КаИна, теб боли ли те гърло от тръбата? Имам чувството, че са ми пъхали водопроводна тръба, така ме боли.
Виж целия пост
# 321
Леле martisun, 6 камъка!
Моят е само един, три сантиметров.
В коя болница Ви направиха операцията?
Виж целия пост
# 322
Болеше ме, да.
И ми се кашляше постоянно, а не можех, заради операцията. Много е неприятно! За около 5 дни отминава.
Маринов препоръча "Стрепсилс с лидокаин", не знам дали ми помагаше Simple Smile
Виж целия пост
# 323
Леле martisun, 6 камъка!
Моят е само един, три сантиметров.
В коя болница Ви направиха операцията?

В Токуда - д-р Маринов.

КаИна, аз вчера изсмуках каквото намерих у дома. Днес съм по-умерена, защото нещо ми се гади и нямам апетит. Или съм прекалила вчера с бонбоните за гърло, или стомаха ми свиква с постоянния жлъчен сок. Между другото, не ме мъчи много газа и подозирам, че е защото имам астма и преди операцията си пръсках  помпа вентолин. Но пък имам храчки, които също може да ми провокират гаденето.
Виж целия пост
# 324
Аз първите 2-3 дни  след операцията също нямах апетит. Карах на малко вода.  Имах световъртеж, отпадналост, но го отдавам на гладуването.
Сега ми е много "тегаво", чувствам се ок и толкова неща ми се ядат/пият, а знам, че не трябва... Мъка! Grinning
Но признавам, днес прегреших!
14 ден след операцията пих едно слабо кафе с мляко!
Виж целия пост
# 325
Дъщеря ми я оперираха снощи по отложена спешност. Д-р Карагьозов в сряда вечерта ни изплаши, че жлъчката е много възпалена и увеличена, въпреки, че кръвните изследвания са ок. Обади се веднага на  д-р Маринов да я приеме сутринта в четвъртък и да се направи операцията. Снощи за половин час я оперира и беше много добре, весела, приказлива. Днес обаче и е трудно като диша, понаболва я, като се опита да стане първия път и причерня. Сега става, но ходи прегърбена, дърпа я.Хапва по малко, за ниското кръвно пие айрян, предполагам че може. Около дясната ключица и врата я боли , ама това по- скоро ми прилича да е поизстинала докато е чакала гола в операционната. Намазах я с арника, дано помогне. Взехме самостоятелна стая и аз съм при нея, за да сме по- спокойни и двете, пък и баща и и гаджето също идват когато поискат. Мислех си само да мине операцията и всичко ще е наред, сега се притеснявам за възстановителния период...
Конците нали на 12- тия ден се махат? И някакви прегледи до тогава правят ли се?
Виж целия пост
# 326
Мисля, че няма прегледи след това. До три-четири дни ще е много по-добре. Бързо възстановяване.
Виж целия пост
# 327
Mag-mi, успешно възстановяване на дъщеря ти!  Има след това два контролни прегледа в рамките на 30 дни. Аз бях вчера на такъв. Конците че ми ги махнат следващия четвъртък - т.е 10 дена след след операцията. На мен също ми е трудно да дишам. Това е от газа. Освен това 3 дена ме боля много гърлото от тръбата. Давай й да смуче стрепсилс или нещо друго за гърло. И аз съм прегърбена и се чудя как да легна - дърпат ме шевовете. Постоянно ми куркат червата, от време на време ми се гади и нямам апетит. Вчера Маринов не се притесни от тези оплквания. Може би е нормално. Също така не ми даваха да се къпя до вчера - значи 3-4 дена след операцията, Ползвам мокри кърпи за тялото и сух шампоан за косата. Ако има нещо - питай смело.
Виж целия пост
# 328
В какво се състои този контролен преглед? Мен ме викаха на петия ден за смяна на превръзките само. Ако въпросът "Как си" се брои за контролен преглед, значи и аз съм минала такъв. Повече не съм ходила и се чудя кога е подходящо да отида на ехограф и има ли изобщо смисъл. В края на февруари ми беше операцията.
Виж целия пост
# 329
Мая, бързо възстановяване на дъщеря ти!
Браво за решението да не отлагате! Можело е да стане голяма беля!
Болките в ключиците, рамото и гърдите на мен ми бяха много по-болезнени и неприятни от самите разрези!
Това е от газа, ще премине! При мен след 5-я ден...
И аз ходех попрегърбена първите 4-5 дни, после от раз ти става все по-добре!
И аз едва дишах, гърдите сякаш ми бяха в менгеме! И пустото му дразнене от тръбата в гърлото... Ще отминат тези неща за няколко дни, няма страшно!
Конците се махат м/у 10 и 12-я ден. Лепенките може да ги махне три дни след изписването. Тогава може и да се къпе.
Контролните прегледи са 2 - в рамките на 30 дни. Аз отидох само да ми махнат конците на 12-я ден.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия