Полезни съвети! Справочник за подправки! Мерни единици!

  • 353 605
  • 208
# 120
Искам да попитам в какви кулинарни изпълнения се използва ментата,като подправка? Кога се употребява в прясно състояние и кога изсушена?
Виж целия пост
# 121
Пред всеки денонощно отворен прозорец съм сложила саксия с босилек и в стаята не влизат комари.Пробвайте. Даже на светната лампа.
Виж целия пост
# 122
СУПЕР .. много добре звучат всички Simple Smile
Виж целия пост
# 123
Това с комарите трябва да се пробва!!!
Виж целия пост
# 124
Здравейте момичета! Laughing
Първо да поздравя за хубавата темичка има много полезна информация.   bouquet
 newsm78   chef  Единственото за което се сещам в този късен час, е да ви кажа как да не плачете когато режете лук.
След като се обели, се разрязва на две и се слага във вода за кратко време.... и няма сълзи.  Laughing

Честно ли? Ето това вече ще го пробвам още днес. Аз обожавам лук въ ввсички ястия, но дори когато някой друг го реже в кухнята, пак сълзя в хола  Rolling Eyes Довечера ще го пробвам. Темата е страхотна и не знам, някой тук трябва да издаде книга с авторки колектив от тази тема, защото всичко е страхотно, практично, приложимо в ежедневието и многоо полезно и изобщо страхотни сте! newsm20

Прочетох цялата ема, дано не съм пропуснала просто, но една чаена чаша тези порцеланови ли какви са с дръжките ли се има предвид, че всеки сервира чай в различни по големина. Тези, за които говоря май са 200 мл, бели (под картинките де) с дръжки.
Виж целия пост
# 125
Това с лука не съм го чувала, но си заслужава да опитам!!!
Виж целия пост
# 126
Като се реже лук - дъската,ножът и лукът се намокрят - няма сълзи - изпробвано Wink
Виж целия пост
# 127
Здравейте! Благодаря за страхотната тема!
От скоро започнах да готвя много често, но никак не съм наясно с подправките и тяхната употреба. Интересуват ме подправки за някои от следните манджички:
спанак с ориз
спанак с картофи
леща
грах с картофи
броколи с ориз
броколи с картофи
манджи с тиквички
яйца
Това са все за дъщеря ми и освен чубрица или магданоз , не слагам нищо, но пък искам да разнообразя. Благодаря ви предварително  bouquet!
Виж целия пост
# 128
Момичета, надявам се да не повтарям вече разглеждан въпрос. Дали има някоя от вас от Пловдив, която да знае къде могат да се намерят по-екзотични подправки - арабски....освен по пазарите(там изборът не е голям).
Благодаря!
Виж целия пост
# 129
Пред всеки денонощно отворен прозорец съм сложила саксия с босилек и в стаята не влизат комари.Пробвайте. Даже на светната лампа.
Това е интересно   bouquetЩе пробвам  Simple Smile
Виж целия пост
# 130
Здравейте! Благодаря за страхотната тема!
От скоро започнах да готвя много често, но никак не съм наясно с подправките и тяхната употреба. Интересуват ме подправки за някои от следните манджички:
спанак с ориз
спанак с картофи
леща
грах с картофи
броколи с ориз
броколи с картофи
манджи с тиквички
яйца
Това са все за дъщеря ми и освен чубрица или магданоз , не слагам нищо, но пък искам да разнообразя. Благодаря ви предварително  bouquet!

Аз на спанака добавям джоджен, независимо в какъв вариант го готвя, а на броколите - комбинация от чер и бял пипер плюс индийско орехче. Тиквичките вървят с копър, а на яйцата, ако са пържени или бъркани, поръсвам самардала.
Виж целия пост
# 131
MayBach, много благодаря  bouquet! Имам индийско орехче и се чудех какво да го правя, но сега знам вече Grinning.
Виж целия пост
# 132
Здравейте,

За да стане мека коричката на питката , аз като я изкарам я напръсквам с малко вода и я завивам с кърпа за 5 мин. От парата става мекичка , но не прекалено.
Виж целия пост
# 133
Много моля за съвет за разбиване на сняг. Все не ми се получава много гъсто, освен белтъци нещо прибавя ли се - някакъв трик и студени ли да ся яйцата, на стайна температура ли, има ли изобщо значение, защото по-нагоре пише за сладкиши да не са от хладилника.
Виж целия пост
# 134
Много моля за съвет за разбиване на сняг. Все не ми се получава много гъсто, освен белтъци нещо прибавя ли се - някакъв трик и студени ли да ся яйцата, на стайна температура ли, има ли изобщо значение, защото по-нагоре пише за сладкиши да не са от хладилника.

За да стане хубав плътен сняг, трябва белтъците да са със стайна температура, да са напълно отделени от жълтъците, да нямат досег с мазнина - нито по съда, в който се разбиват, нито по уреда, с който се разбиват. Освен това, за по-лесно разбиване в самото начало се слага щипка сол, а аз слагам и няколко капки лимонов сок в момента, в който са вече на пяна, защото с киселина белтъкът коагулира по-бързо. Впрочем, от опит установих, че белтъчен сняг се разбива много по лесно в метална купа (само не алуминиева), отколкото в пластмасова. Виж, ако ще разбиваш белтъците със захар, там е маааалко по-връткаво...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия