За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 73 714
  • 729
# 540
https://tasty.co/recipe/easy-chocolate-and-raspberry-tarts  имам много бисквити орео и искам да направя тази рецепта ,но не мога да разбера крема дето се прави с шоколада сметана ли е или кондензирано мляко ,моля ако някой разбира да каже...Благодаря

Сметана с по-висок % масленост, 30% да кажем.
Виж целия пост
# 541
ММ иска да му направя пърленки с чесново масло и моля да ми предложите някаква изпитана рецепта?
Виж целия пост
# 542
ММ иска да му направя пърленки с чесново масло и моля да ми предложите някаква изпитана рецепта?

Пърленките на vens
Виж целия пост
# 543
ММ иска да му направя пърленки с чесново масло и моля да ми предложите някаква изпитана рецепта?

Пърленките на vens

А могат ли да се изпекат на тиган?
Виж целия пост
# 544
Скрит текст:
ММ иска да му направя пърленки с чесново масло и моля да ми предложите някаква изпитана рецепта?

Пърленките на vens

А могат ли да се изпекат на тиган?
Avalon, могат, аз на тиган ги пека, и на гладък, и на оребрен.
Виж целия пост
# 545
ММ иска да му направя пърленки с чесново масло и моля да ми предложите някаква изпитана рецепта?

http://ipeychev9.blogspot.bg/2018/03/blog-post.html


http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/02/blog-post_8215.html
Виж целия пост
# 546
Благодаря за предложенията!
Виж целия пост
# 547
Здравейте, ще си позволя да попитам и тук, тъй като въпросът ми е косвено свързан с кулинарията. Simple Smile

Притежаваме тази тенджера (с керамично покритие) на "Делимано". Лошото е, че любимият, макар да му казах да не го прави, наряза едно зеле директно в тенджерата и като резултат – по дъното ѝ сега има 10-15 леки драскотини от ножа. Драскотините са по-скоро труднозабележими и в никакъв случай не са дълбоки, но мен, все пак, ме хвана яд. Close

Четох, че надраскването на керамично покритие по никакъв начин не променя качествата на съда и не пречи на здравословното готвене (за разлика от надраскването на тефлоново покритие, например).

Това дали е вярно на 100%? Т.е. съдът е абсолютно същият, какъвто е бил, преди да бъде надраскан, така ли?

Благодаря! bouquet
Виж целия пост
# 548
Твоичкият си е направо за бесене. Не мога да ти кажа дали са вредни. Според мен докато не си промени качеството, т. е. да не лепне на съответните места, няма проблеми. Навсякъде в рекламите пише, че покритието на се поврежда ако режеш на него. Аз лично предпочитам да не си правя такива експерименти, но и аз си имам поразии от мъжки сръчни ръчички
Виж целия пост
# 549
Не вярвам да почне да лепне, понеже драскотинките са наистина малки; поне се надявам, де. Simple Smile

Ние не пазим особено много съдовете, в които готвим – примерно, бъркаме с метална вилица и т.н. – но това с ножа ми дойде малко в повече. Mr. Green
Виж целия пост
# 550
И аз имам такава издраскана тавичка от МП, и то видими драскотини, и в друга тема ми бяха казали, че не е проблем. Дано да е така, защото аз продължавам да я ползвам.
Виж целия пост
# 551
Здравейте, ще си позволя да попитам и тук, тъй като въпросът ми е косвено свързан с кулинарията. Simple Smile

Притежаваме тази тенджера (с керамично покритие) на "Делимано". Лошото е, че любимият, макар да му казах да не го прави, наряза едно зеле директно в тенджерата и като резултат – по дъното ѝ сега има 10-15 ..............
............................

Това дали е вярно на 100%? Т.е. съдът е абсолютно същият, какъвто е бил, преди да бъде надраскан, така ли?

Благодаря! bouquet
Не, няма да има никакъв проблем да се позва, нищо ѝ няма. Надраскванията само теб ще дразнят когато ги погледнаш, няма да се отрази на вкус и качество на храната.
Виж целия пост
# 552
Зарадвахте ме с отговорите си, много благодаря! bouquet Hug
Виж целия пост
# 553
Да попитам и още нещо. Simple Smile

Някой може ли да изкаже мнение за тези 2 зехтина:



и



Първият е с марка Cirio, вторият – Costa D'oro Olisana.

В магазин "Метро" има промоция "2 на цената на 1" и мислим да се сдобием с някой от посочените зехтини.

Кой, според вас, е по-качествен и как са като вкус? Нагарчат ли много? Стават ли както за готвене, така и за салати?

Благодаря! bouquet
Виж целия пост
# 554
Второто не е зехтин, а някакъв микс от олиа - царевично, от гроздови семки, рапица....
 Първото е екстра върджин студено пресован зехтин. Не съм опитвала този конкретно, но марката ми е позната с други техни продукти, от които съм доволна като качество
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия